Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2013 (Δείτε το υπόδειγμα)

Κατεβάστε και την Δήλωση-Πρόσκληση συμπληρωμένη με τα νέα δεδομένα (Γνωμοδοτικό έγγραφο του 4ου τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους).
Σε περίπτωση που αρνηθούν τη παραλαβή του ενός ευρώ καταθέτουμε ομαδικό ΕΞΩΔΙΚΟ (δείτε υπόδειγμα) 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 
ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου 
Κατοίκου Αγρινίου 
Οδός ............................ 
...........................Α.Τ. Αγρινίου 
Τηλ. ..............................
Με ΑΦΜ .......................... 
Δ.Ο.Υ. Αγρινίου 
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.
 Αγρίνιο 24 Δεκεμβρίου 2012 
ΠΡΟΣ 
Τον κ. Προϊστάμενο ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Ενταύθα 
Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ 
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Υπουργό Οικονομικών 
- Ολομέλεια Ν.Σ. Κράτους 
- Συνήγορο του Πολίτη 
- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
- Διοικητή Τροχαίας 

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 
Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013» 
Κύριε προϊστάμενε 
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2013 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου έναντι χρήσης του κακού οδικού δικτύου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:  ......
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ (υπάρχουν αλλεπάλληλα διαβήματα του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας στον αρμόδιο υπουργό που επιβεβεώνουν τους ισχυρισμούς μου). Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνόντες και η τρόικα. Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια. 

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου. 

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους. 

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε! 

6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν δραματικά, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου! . 

7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω όλα αυτά τα χαράτσια, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές. 

8) Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψής μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρους μου μετά την παρούσα εξώδικη δήλωση –πρόσκληση μου προς το ελληνικό δημόσιο. 

9) Δεν αρνούμαι, διαφωνώ με τον υψηλό κόστος των κακών υπηρεσιών που μου παρέχονται, ενώ έχει μετατραπεί σε κεφαλικό φόρο, αδυνατώ να πληρώσω αυτό το ποσόν συμμετέχω συμβολικά προτάσσοντας με τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης της οικογένειάς μου. 

10) Αρνούμαι να καταβάλλω στις τράπεζες ή μέσω web banking τα τέλη, αφενός για όλους τους λόγους που δηλώνω με το παρόν, αφετέρου δε δεν μου διασφαλίζονται τα προσωπικά μου δεδομένα αφού δεν εμπιστεύομαι πλέον το τραπεζικό σύστημα και ούτε θέλω καμία συναλλαγή μαζί τους εκ πεποιθήσεως, διότι αυτοί έχουν παραδώσει τη χώρα μου και το λαό μας στους ξένους κατακτητές. 

11) Τέλος ζητώ με την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου (δια της υπηρεσίας σας) να τεθεί εκ νέου το ερώτημα προς την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που σας αναφέρω δηλαδή ότι η ιδιωτική μου διαφορά με το δημόσιο αφορά τον τύπο και την ουσία των συμφραζομένων στα πλαίσια της 428/2005 απόφασης του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των τελών κυκλοφορίας κ.λ.π. η οποία δεν πάρθηκε υπόψη στην έκδοση της γνωμάτευσης 40/2012 του τμήματος Δ’ του Ν.Σ. του Κράτους 

Συνημμένα 2. 

1. Αντίγραφο Γραμματίου Συστάσεως Παρακαταθήκης 2013 
2. Υπόμνημα Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για το οδικό Δίκτυο 

Αγρίνιο 24 Δεκεμβρίου 2012 

Με τιμή 
Κώστας Διον. Κορδάτος 
Εκπαιδευτικός 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΝΟΣ (1) ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ /ΜΙΑ ΜΑΣ 

ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ 

ΠΡΟΣ 

1. Τον / την Προϊστάμενο/η του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

2. Τον / Τη Διευθύντρια –ντή Δ.Ο.Υ. Αγρινίου 

3. Την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 

4. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης 

5. Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας 

ΠΡΟΣ 


ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ 
---------------------- 
Μετά την άρνησή σας να εκδώσετε Γραμμάτιο Συστάσεως παρακαταθήκης ιδιωτικής διαφοράς με το δημόσιο, εμείς που υπογράφουμε ονομαστικά στο τέλος της παρούσας, αναγράφοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας σας καταθέτουμε ο καθένας μας για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας για το έτος 2013, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ, για τους εξής νόμιμους, βάσιμους, αληθινούς, τυπικούς και ουσιαστικούς Λόγους που αφορούν και την Αιτωλ/νία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: 

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό (υπ' αριθμ. 428/2005 απόφαση του Αρείου Πάγου) και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται εξ ολοκλήρου στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλ/νία της Περ. Δυτικής Ελλάδας, για συντήρηση του οδικού δικτύου (τοπικού, επαρχιακού και εθνικού) και κατασκευή νέων δρόμων, δεν δόθηκαν τα ποσά που εισπράχθηκαν για τον σκοπό αυτού, ούτε η προκαταβολή του 20%, συγκεκριμένα: 

α) Από τα εκατομμύρια ευρώ τζίρο των πρατηρίων βενζίνης Αιτωλ/νίας από τα οποία 59% εισπράχθηκαν ως φόροι του κράτους τα αντίστοιχα ποσά που εισπράχθηκαν ως φόροι από τη βενζίνη καταναλώθηκε στην Αιτωλ/νίας. 

β) από τα δις ευρώ που εισέπραξε πέρυσι το κράτος που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα μικρό μέρος δίνεται το 2012 για τμήματα του εθνικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι το σύνολο του εσωτερικού δικτύου και το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού που διασχίζει το νομό μας οι δρόμοι αυτοί να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, «σε μια κατάσταση όπου ουσιαστικά κάθε εργασία συντήρησης είχε διακοπεί από το 2007 λόγω έλλειψης πόρων» αναφέρει σε δελτίο τύπου στις 4 Ιουλίου 2012 η Περιφερειακή Αυτοδιοίκησης Δυτ. Ελλάδας (το επισυνάπτουμε), βασανιστήριο για τους πληρωτές του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., και δυσφήμιση για τον τόπο μας και εμείς είμαστε που πρέπει να εισπράξουμε αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση και όχι να σας πληρώνουμε και από πάνω. 

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί το μεγαλύτερο μέρος τους δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλ/νίας, όπου κυκλοφορεί καθημερινά το 90% των αυτοκινήτων με πινακίδες Αιτωλ/νίας. 

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου. 

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους. 

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα αλλά το υπέβαλε ως φόρο-χαράτσι των ιδιοκτητών οχημάτων, 

6) Διότι, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά μας μειώθηκαν, κατά 40 % - 80% και κάποιους από εμάς μας κάνατε άνεργους-πένητες, αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία. 

7) Διότι ήδη σας έχω πληρώσει, ο κάθε ένας μας, μεγάλα ποσά από τους φόρους 59% επί της βενζίνης, αφού για κάθε ένα λίτρο βενζίνης που πλήρωσα το 59% ήταν φόροι που εισπράξατε. Κατά συνέπεια με τον ΝΕΟ κεφαλικό φόρο-χαράτσι που ζητάτε και ως τέλος κυκλοφορίας δεν νομιμοποιείσθε ηθικά, πολιτικά και ηθικά να τα ζητάτε. 

8) Διότι δεν είπατε ποτέ και συνεχίζετε να μη μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και γιατί αφήνατε τους δρόμους μας άθλιους και ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ για κάθε οδηγό, με πολλά θανατηφόρα τροχαία και πολλά ατυχήματα με τραυματισμούς. 

9) Διότι σαραβαλιάσατε τα αυτοκίνητά μας και μας προκαλείτε ζημίες. 

10) Διότι, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσω. Μας έχουν ΕΞΟΛΕΘΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ 

Για τις παραπάνω παράνομες και άδικες πράξεις σας για τη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ να αρνηθείτε την κατάθεση 1€ για τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το 2013, πράξη σας αναιτιολόγητη που προσβάλλει ταυτόχρονα τη προσωπικότητά μας, στοιχειοθετεί εκ μέρους σας και το ποινικό αδίκημα της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, για τα οποία ρητά επιφυλάσσομαι να υποβάλλουμε εντός των ημερών μήνυση σε κάθε έναν κρατικό λειτουργό που παραβιάζει τα συνταγματικά μας δικαιώματα. 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ με το παρόν εξώδικο ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ ο καθένας μας για το παρακάτω αυτοκίνητό μας, μηχανή μας, φορτηγό μας κ.λ.π αντίστοιχα που αφορούν την ανταποδοτική χρήση του απαράδεκτου οδικού δικτύου της Αιτωλ/νίας. 

ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ 

Ως έχετε νομική-δημοσιοϋπαλληλική υποχρέωση, δημόσια λειτουργία και όχι απλά υπάλληλοι, δηλαδή εφαρμόζοντας ως εκτελούντες πρώτα το Σύνταγμα, μετά το νόμο και καμμία προφορική εντολή ή επίδικα γνωμοδοτικά έγγραφα, αγνοώντας την υπ. 428/2005 Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου. 

Να μας εκδώσετε ένα Γραμμάτιο Συστάσεως Παρακαταθήκης για τη κατάθεση του ποσού του ενός (1€) για το κάθε ένα αυτοκίνητό μας, Δίκυκλο κ.λπ. στο οποίο να αναγράφονται οι παραπάνω αιτιολογίες. 

Σας καλούμε επίσης να μας καταβάλετε άμεσα τα έξοδα της παρούσας 150 ευρώ ΦΠΑ 23 %. 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομότυπα τη παρούσα μαζί με 1€ για τον / την κάθε ένα / μία μας στον Διευθυντή /-τρια της ΔΟΥ Αγρινίου, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ταυτόχρονα ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης. 

Αγρινίο 24 Δεκέμβρη 2012 

ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ – ΚΑΛΟΥΝΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ     ΑΡ. ΚΥΚΛ.       ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     Α.Δ.Τ.    ΤΗΛΕΦΩΝΟ    ΥΠΟΓΡΑΦΗ 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ    ΥΗΡ 2869     ΙΧ (1.800 κε)        .........     6977982673 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ  .........         .........          ..........       6974838165 


1 σχόλιο:

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ [ ΑΡΤ ] ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ 'ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ' ΚΑΤΕΒΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή