Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ.Ε.: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/12
Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου [ΙΔΑΧ ΔΕ]. Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός νομοθετικού εκτρώματος, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων,χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς [πχ Πρυτάνεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, δημάρχους κλπ], θέτοντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αμείβοντάς τους.....
για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.

Το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για απόλυση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο μπήκε ήδη σε κίνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με την «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και από τον υπουργό «διοικητικής μεταρρύθμισης»-απολύσεων Μανιτάκη, ισοπεδώνουν το δημόσιο τομέα και προετοιμάζονται να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους και σχεδιάζουν «μπίζνες» πάνω στο πτώμα του όποιου δημόσιου δωρεάν κοινωνικού αγαθού έχει απομείνει [παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ].

Η διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.000 ΙΔΑΧ είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα χρονιά καινούριες «ρυθμίσεις» θα έρθουν, που κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσους και ποιους θα αφορούν, προκειμένου να απολυθούν από το δημόσιο άλλοι 25.000 υπάλληλοι.

Στη εκπαίδευση «άρχισαν τα όργανα» με τις διαπιστωτικές πράξεις που θέτουν σε αργία εκπαιδευτικούς εναντίον των οποίων εκκρεμούν ΕΔΕ «δι’ ασήμαντον αφορμήν» ή ακόμη και για πράξεις που έπρεπε να τους απονεμηθεί έπαινος [βλ. περίπτωση διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών].

Και έπεται συνέχεια… Μετά τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις σχολείων –ιδίως ΕΠΑΛ- και πολλών ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, την απειλούμενη αύξηση του ωραρίου, το πογκρόμ ενάντια σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας και την «αξιολόγηση», αφού δηλαδή το κράτος δημιουργήσει επίπλαστες υπεραριθμίες και κατασκευάσει «ανίκανους», θα ακολουθήσει η αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και οι απολύσεις. Κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τη λαίλαπα, κανένας δεν δικαιούται να επαναπαύεται!

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις όλων των Σωματείων και Ομοσπονδιών που πρώτοι πλήττονται. Να συντονιστούμε τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά με όλα τα σωματεία που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και σε κινητοποιήσεις, με κοινές πρωτοβουλίες για απεργίες-συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες –καταλήψεις και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, προκειμένου να προκαλέσουμε ένα μαζικό μπλακ-άουτ στο δημόσιο.

Έτσι κι αλλιώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην ΑΔΕΔΥ [όπως και στις περισσότερες Ομοσπονδίες] ούτε θέλει-ούτε μπορεί να συντονίσει, να πολιτικοποιήσει και να κλιμακώσει αυτόν τον αγώνα. Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι --μέσα από τα Σωματεία τους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Γενικές τους Συνελεύσεις-- να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας.

̶ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12, 11.30 πμ, στη διαδήλωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλ. Καραϊσκάκη και σε όλες τις δράσεις που αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

̶ ΟΛΟΙ από τη Δευτέρα 17/12 μέχρι και την Τετάρτη 19/12, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία για τις απολύσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας [Δευτέρα 1μμ διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Δευτέρα 6 μμ καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των εργαζόμενων στο ΤΕΙ Πειραιά, Τρίτη 6 μμ συναυλία ενάντια στις απολύσεις στα Προπύλαια]

̶ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος, για να μην γίνει καμιά απόλυση, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΑΘΗΝΑ 13/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή