Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δίκαιου

Ο.Λ.Μ.Ε. 
Ερμού & Κορνάρου 2 
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 
FAX: 210 32 27 382 
email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/12/2012 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Για την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δίκαιου 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που σε εφαρμογή του αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου του ν.4093/12, έθεσαν σε αργία τον Δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών Παναγιώτη Μόσχου για την εμπλοκή του στην περιβόητη πλέον....... υπόθεση του 2ου Γεν. Λύκειο Γιαννιτσών. 

Ο συνάδελφος Δ/ντής – τότε Προϊστάμενος Γραφείου Εκπ/σης – και οι σαράντα (40) καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών λειτούργησαν με παιδαγωγικά κριτήρια και ενέκριναν τη δικαιολόγηση απουσιών τριών (3) μαθητών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα προβλήματα. 

Την παιδαγωγική αυτή στάση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών στήριξε σύσσωμη η τοπική κοινωνία, η οποία συμπαραστάθηκε στους συναδέλφους καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής τους περιπέτειας που προκλήθηκε από ενέργειες του Δ/ντού του σχολείου. Στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας οι συνάδελφοι αυτοί είναι αθώοι κάθε κατηγορίας και άξιοι εκπαιδευτικοί. 

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη, πρωτόδικα, σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα έκρινε αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. 

Η απόφαση του Υπ. Παιδείας να θέσει σε αργία τον συνάδελφο Δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών προκαλεί, για άλλη μια φορά, την τοπική κοινωνία, προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους και επιβάλλει ένα καθεστώς σκοταδισμού στα σχολεία. 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απορρίπτει το καθεστώς τρόμου που επιχειρείται να επιβληθεί στα σχολεία και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους συναδέλφους για να μην γίνει ο τρόμος καθημερινό βίωμα του μαχόμενου εκπαιδευτικού. 

Καλούμε το Υπ. Παιδείας: 

· Να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της κατάστασης αργίας που έχει επιβληθεί σε βάρος του συναδέλφου Παναγιώτη Μόσχου και την απαλλαγή του από την πειθαρχική του δίωξη. 

· Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια για τους σαράντα (40) συναδέλφους του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών. 

· Να μη θέσει σε αργία εκπαιδευτικούς σε άλλες περιπτώσεις που απλώς έχουν παραπεμφθεί σε Υπηρεσιακά – Πειθαρχικά Συμβούλια. Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταργηθεί το αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο (ν.4057/12 και ν.4093/12) που μεταβάλει τα σχολεία σε ζούγκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή