Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

"Ας λογαριαστούμε όλοι με τη νέα πραγματικότητα και τα σημερινά ζητούμενα "

Ρ.Α.Σ.
Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση/Καθηγητών Αιτωλ/νίας
«Η μη… Σφαγή των αμνών στα χρόνια της κατοχής θέλει το δικό τους Αντάρτικο»
·    Η Πολιτική και εκπαιδευτική συγκυρία μετά τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας.
·    Ποιοι οι νέοι στόχοι του εκπαιδευτικού κινήματος;
· Η κοινωνική απελευθέρωση θα έρθει μέσα από ένα ρωμαλέο παλλαϊκό μέτωπο από τα κάτω.
·  Η ΡΑΣ δηλώνει παρόν και στο νέο συνδικαλιστικό τοπίο στην ΕΛΜΕ.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την ολοκληρωτική επίθεση του κεφαλαίου κατά της εργασίας που εξελίσσεται παγκόσμια και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στη χώρα μας.  Τα μνημόνια δημιουργούν το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, το γκρέμισμα των κατακτήσεων του 20ου αιώνα. Διαμορφώνουν μια Ελλάδα εργασιακή έρημο, κοινωνικά και παραγωγικά κατεστραμμένη, «Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη», ζώνη υψηλότερης κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Μια νέα Ελλάδα, οδηγό για μια νέα Ευρώπη που θα συναγωνίζεται το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της Κίνας, της Ινδίας κοκ. Η «Τριμερής» κυβέρνηση, ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, μπροστά στην.....
ογκούμενη λαϊκή πάλη δε διστάζει να εξαπολύσει την πιο βίαιη επίθεση και καταστολή, κινούμενη στα όρια του παρακράτους, προκειμένου να περάσει τα σχέδια κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ.
Αυτή η πολιτική στέλνει τον κόσμο της εργασίας στην κόλαση κάνοντας σκόνη και θρύψαλα δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα και σκορπώντας τη φτώχεια και τη δυστυχία. Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποδεικνύεται ισχυρότερη, για τις υποτελείς κυβερνήσεις, από τις ανάγκες των ανθρώπων και της νέας γενιάς. Η χώρα στην κυριολεξία μπαίνει κάτω από καθεστώς νεοαποικιακής κατοχής, η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος της θα εκποιηθούν αντί πινακίου φακής για λογαριασμό των διεθνών πιστωτών και του γερμανικού κεφαλαίου. Η νέα δανειακή σύμβαση φέρνει ένα καθεστώς ανάλογο μ’ αυτό του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου του 1898. Ωστόσο, οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ευρώπης – παρά τον αποσπασματικό και κατακερματισμένο χαρακτήρά τους - ανοίγουν ελπιδοφόρους δρόμους για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας. Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους...
            Κατεδαφίζουν τη δημόσια εκπαίδευση – αλυσοδένουν τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από τον ένα νομό στον άλλο, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει ένα ευέλικτο, αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό. Ένα σχολείο φθηνό, αυταρχικό, εξοντωτικό και ελιτίστικο, σχολείο όχι γνώσεων και παιδείας, αλλά λειτουργικών δεξιοτήτων, σχολείο όπου θα βασιλεύει το πνεύμα του ανταγωνισμού, της ταξικής διαφοροποίησης και του επιχειρείν.
P  Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού,  η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία.
P   Οι απολύσεις και η εφεδρεία σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Οι νέοι εκπαιδευτικοί  ειδικότερα,  με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
P   Η αξιολόγηση στοχεύει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στους δημοσιονομικούς στόχους της λιτότητας, στην πειθάρχηση του κόσμου της εκπαίδευσης και στην ταξική διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων.
Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…
Ø   Την  εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.
Ø   Ότι «κατασκευάζουν» βήμα-βήμα «περισσεύματα» εκπαιδευτικών για να μονιμοποιήσουν τα σχέδια για μείωση των οργανικών θέσεων, δηλαδή την απόλυση όσων περισσεύουν. Οργανώνουν, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον ακρωτηριασμό.
Ø   Ότι στο χώρο της εκπαίδευσης άρχισαν το 2011 με τη συγχώνευση σχολείων που έδωσε ταμείο 1050 σχολεία λιγότερα, περισσότερους μαθητές στο τμήμα και κάμποσες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να ψάχνουν οργανική θέση. Έρχεται το σαρωτικό κλείσιμο των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και «δυστυχώς» η κατάργηση της οργανικής μονάδας οδηγεί σε εργασιακή εφεδρεία αν δεν αντιδράσουμε! 
Ø   Την οικονομική ασφυξία των σχολείων που η χρηματοδότησή τους μειώθηκε κατά 50 – 60% με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες.
Ø   Τη συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών κάτω από το 2,3% του ΑΕΠ!
Ø   Τη δραστική μείωση των διορισμών σε 225 για όλη την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση!
Ø   Τη συρρίκνωση των προσλήψεων αναπληρωτών από 17.000 περίπου σε 2.500 και του χρόνου θα εκμηδενιστούν!
Ø   Την άρση του αμετάθετου! «Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του υπουργού Παιδείας».
Ø   Τη δαμόκλειο σπάθη της αργίας και των απολύσεων και την καταγραφή στη μαύρη λίστα όσων διώκονται διοικητικά και ποινικά ακόμα και αν η υποθεση τους δεν έχει τελεσιδικήσει καταργώντας ακόμα και αυτό το τεκμήριο της αθωότητας! Τι τελικά είναι χούντα;
Ø   Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την κατάργηση κρίσιμων διατάξεων των ν. 3194/2003 και 3848/2010 ξεκινούν τον πόλεμο συμφερόντων υπέρ των μεγαλοσχολαρχών. Ξεκίνησε ήδη η εξίσωση των κολλεγίων με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με Π.Ν.Π.!
Ø   Την εφαρμογή σχεδίου για συμπτύξεις τμημάτων στα μέσα της σχολικής χρονιάς που είναι αντιπαιδαγωγικές, αντικοινωνικές οδηγούν στο κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων και κατάργησης οργανικών θέσεων καθηγητών! Εσύ συνάδελφε δεν άκουσες τίποτε;
Ø   Το επικείμενο κύμα καταργήσεων σχολείων που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 2.000 σε πρωτοβάθμια και δευτροβάθμια, αλλά και το σχέδιο «Αθηνά» - τρομάρα τους – που προβλέπει λουκέτο σε 150 τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ø   Την προσπάθεια υλοποίησης ενός αυταρχικού, τιμωρητικού μοντέλου αξιολόγησης που οδηγεί όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις.Με την πρόσφατη εγκύκλιο Φ.361.22/116672/Δ1-1/1/2012 ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης διευθυντών και εκπαιδευτικών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ). Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος παίζει το ρόλο πιλότου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνολικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ø   Ότι όλος ο διοικητικός μηχανισμός, διευθυντές, σύμβουλοι παιδαγωγικής καθοδήγησης, προϊστάμενοι, οι διευθυντές εκπαίδευσης, περιφερειάρχες κ.λπ. ανακηρύσσονται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές. Οι αμνοί προς την σφαγή ποιοι είναι ρε.. συνάδελφοι; Εδώ θα κριθούμε όλοι τώρα. Η ψηφοφορία τελείωσε, ο βουλευτής μας τελείωσε ο αιρετός δεν μπορεί να κάνει κάτι, τελικά τι απομένει;
 Και το συνδικάτο;
Τα δύο τελευταία χρόνια αντιλαϊκής καταιγίδας, η ΕΛΜΕ δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία ουσιαστική συνέλευση. 
Από τη δράση του Δ.Σ. απουσιάζει χρόνια τώρα ένας συγκεκριμένος – ταξικός προσανατολισμός του ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.  Αποσπασματικό χαρακτήρα είχε και στο ζήτημα για τα χαράτσια της ΔΕΗ και τις διακοπές του ρεύματος δηλαδή της φτωχοποίησης των καθηγητών.
Αναγκαίες, αλλά χωρίς μαζικότητα ο συντονισμός για τον ΕΟΠΥΥ. Υποτονική η δραστηριοποίηση και ασυντόνιστες, ενέργειες όπως για τη μεταφορά μαθητών, την εκπροσώπηση στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή των Δήμων, αυθαιρεσίες διοίκησης, λειτουργία ΠΥΣΔΕ κ.α.  Ζητήματα που δεν ακούσθηκαν αλλά ούτε υπήρξε και η ανάλογη συμμετοχή συναδέλφων στη Γεν. Συνέλευση για να ακουστούν και να κριθούν οι συνδικαλιστικές κινήσεις και οι απόψεις των συναδέλφων που ζήτησαν την ψήφο μας. Η ΕΛΜΕ έχει καταντήσει αντί συλλογικού φορέα εργαζομένων καθηγητών σε ψηφολέκτη των κομμάτων. Κάθε φορά συμμετέχουν περίπου 100 νοματαίοι περίπου στη συνέλευση και στη ψηφοφορία εμφανίζονται  900 έως 1050 ψηφοφόροι κάθε φορά !!!  Με ποια συνδικαλιστικά και εργασιακά κριτήρια θέλαμε να ξέρουμε αποφασίζουν αυτοί οι συνάδελφοι; Ποια πληροφόρηση έχουν αλήθεια για την προσφορά στο κλάδο ενός εκάστου εξ ημών που συμμετέχουμε κάθε φορά στις εκλογές; 
 Για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες
Ο κρατικός, γραφειοκρατικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός βρίσκεται στον αντίποδα της ταξικής πάλης, αποτελεί το μακρύ χέρι και τον δούρειο ίππο της συγκυβέρνησης των τραπεζιτών και του μαύρου μετώπου εξουσίας. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδικαλιστικής, κυβερνητικής και κρατικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, των αποσπασματικών εκτονωτικών απεργιών και κινητοποιήσεων.

Μπροστά στην ολοκληρωτική επίθεση κυβέρνησης – Ε..Ε. – Δ.Ν.Τ., η συνδικαλιστική ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε., κατά βάση o κυβερνητικός συνδικαλισμός πράσινης και μπλε απόχρωσης,  ουσιαστικά σιωπά, αφήνοντας να χάνεται πολύτιμός χρόνος, χωρίς να προετοιμάζει την αντίσταση των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ισχυρού εκπαιδευτικού, πανεργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.
            Για μια άλλη πορεία του σ.κ.
Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική αντίληψη για τα σωματεία αλλά και για κάθε επίπεδο οργάνωσης του λαού. Μια αντίληψη που θα αναγνωρίζει ότι στις μέρες μας αυτό που γίνεται είναι ένας βάρβαρος ταξικός πόλεμος και βασικό καθήκον μας αποτελεί η συγκρότηση της δικής μας τάξης για τον πόλεμο αυτό. Που θα αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρακάμψουμε τη σύγκρουση με τον αντίπαλο και άρα κανένας τρόπος συνεννόησης μαζί του. Είναι η ώρα της κοινής δράσης, του συντονισμού, των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων και τη διεκδίκηση των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή. Αντιστάσεις που κάθε μέρα πιο φανερά θα δείχνουν ότι το τελικό καθήκον για να απαλλαγούμε οριστικά από τα ξένα και ντόπια αφεντικά.
Σήμερα, χρειάζεται να βγούμε ξανά στους δρόμους, όχι μόνο για να πάρουν πίσω τα μέτρα, αλλά για να ορίσουμε ξανά την ίδια μας τη ζωή, στους χώρους δουλειάς, στην παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις γειτονιές μας. Η «σωτηρία του λαού» περνάει μέσα από το άνοιγμα δρόμου ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία, αυτούς που παράγουν πλούτο και αξίες, τους εργαζόμενους, του ανέργους, τους νέους, τους αγρότες, τους μετανάστες κι όχι τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό.
Η αξιοπρέπεια και η λαϊκή κυριαρχία ξαναγεννιούνται στην ανυπακοή απέναντι στην υποταγή, στο σύγχρονο δοσιλογισμό και τους παλιούς και νέους ηγεμόνες της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.
Η δημοκρατία αναπνέει στους δρόμους, στην απεργία, στις καταλήψεις, στις Γενικές συνελεύσεις, στη λαϊκή ενεργοποίηση μέσα από παλιές και νέες συλλογικές μορφές, στην επιβολή της λαϊκής θέλησης απέναντι στην καταστολή των ΜΑΤ, των ΜΜΕ, των αστικών επιτελείων.
Μακριά και ενάντια στη λογική των επετειακών και αποσπασματικών απεργιών και της επαναστατικής γυμναστικής να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Να συγκροτήσουμε εδώ και τώρα Επιτροπές  Αγώνα σε κάθε σχολείο και χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες και τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. 
Να συμμετέχουμε ενεργά στις Γ.Σ., να πιέσουμε για διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με ουσιαστικό ρόλο και όχι σε γραφειοκρατικές και διαλυτικές διαδικασίες.
Να πιέσουμε για την οργάνωση απεργιακού ταμείου, για όλα όσα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και ανατροπής.
Απέναντι στην άτακτη υποχώρηση ή στην παθητική άμυνα, επιλέγουμε  την επιθετική  διεκδικητική στάση.
Απέναντι στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος, επιλέγουμε την ανατροπή  του.
Ούτε υποταγμένα, ούτε χωριστά , αλλά ενωτικά, ταξικά και νικηφόρα!
Τέλος θέλουμε να χαιρετήσουμε τους συναδέλφους μας που μας τίμησαν για μια ακόμη φορά με τη ψήφο τους στις εκλογές τις ΕΛΜΕ που αντιστάθηκαν στις σειρήνες του παλιού και νέου κυβερνητισμού ενώ η μη εκλογή έδρας στο Δ.Σ. μας βάζει σε μεγαλύτερη περίσκεψη για αυτοκριτική και επαναδραστηριοποίηση σε νέα βάση για την όσο μεγαλύτερη συσπείρωση συναδέλφων σε αντιμνημονιακή και ανεξάρτητη δράση υπέρ των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου στα χρόνια της κατοχής. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόν στα δρώμενα του Δ.Σ. όσοι δυνατοί αέρηδες και εάν φυσούν από παντού!
Αν… δεν φωνάζουν οι άνθρωποι θα ουρλιάζουν οι λύκοι!.......
Αγρίνιο 3 Δεκεμβρίου 2012 (κατοχικό έτος)
Υ.Γ.  1. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες ανασύνταξης και οργάνωσης του χώρου -Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν συμμετάσχουν με ιδέες και προτάσεις να επικοινωνήσουν μαζί μας στα e-mail: kordatos@hol.gr  και zaramixa@yahoo.gr
2. Με την παράκληση όποιος συνάδελφος διάβασε την ανακοίνωση ας την προωθήσει και στο διπλανό του για να ενημερωθεί και αυτός.
 Για ενημέρωση και στο Wed: http://kostaskordatos.blogspot.gr

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 


Ευχαριστούμε
Από τη ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή