Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΦΥΤΕΙΕΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ
Λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων των Φυτειών
  Στις 13 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Δ. Φυτειών πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», ανοιχτή γενική συνέλευση με θέμα “το μέλλον των υπό κατάργηση λυκειακών τάξεων Φυτειών”. 
Αφού έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις, η συνέλευση κατέληξε σε μια σειρά αποφάσεων οι οποίες ......
περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί προς κάθε αρμόδιο όργανο καθώς και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του τόπου μας, τοπικούς αλλά και κοινοβουλευτικούς. Οι υπογράφοντες δε αυτό θεσμικοί παράγοντες δεσμεύονται  να μεριμνήσουν ώστε να βρεθεί οριστική λύση.
Η συνέλευση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
v     Διεκδικούμε την ακύρωση της απόφασης κατάργησης των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών επιδιώκοντας όχι μόνο της παράταση λειτουργίας τους αλλά την οριστική παραμονή αυτών.
v     Εναντιωνόμαστε σε κάθε απόφαση αλλαγής του υπάρχοντος πλαισίου λειτουργίας που αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων Φυτειών.
v     Ο Δήμος Ξηρομέρου δεσμεύεται να υλοποιήσει την με αριθμό 23 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/2/2012 περί παραμονής των λυκειακών τάξεων και ενίσχυσης των σχολείων των Φυτειών με 60 περίπου μαθητές από τα γύρω χωριά.
v     Να καθοριστούν εκ νέου τα δρομολογίων για την μεταφορά των μαθητών  στα σχολεία του Δήμου. (Κατ΄ελάχιστον ένα λεωφορείο από τα δύο που καταλήγουν στον Αστακό θα έχει προορισμό τις Φυτείες.)
v     Επαφή και παρέμβαση άμεσα με τους Δημάρχους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Μεσολογγίου ώστε να μην δέχονται μαθητές και περισσότερο να μην καλύπτουν τις μεταφορές μαθητών του Δήμου μας.
v     Επαφή και παρέμβαση στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να γίνεται σωστά η τροφοδοσία των σχολείων της περιοχής μας με μαθητές με βάση τα κριτήρια και τους κανονισμούς που διέπουν αυτή την διαδικασία.
v     Επαφή και παρέμβαση στους διευθυντές των σχολείων που υποδέχονται μαθητές από το Δήμο μας, .ώστε να δέχονται μαθητές που κατοικούν στα καθορισμένα όρια του σχολείου τους όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.
v     Επαφή και παρέμβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναδειχτεί το πρόβλημα επισημαίνοντας ότι άλλα σχολεία έχουν υπερπληθώρα μαθητών και άλλα κινδυνεύουν να κλείσουν από τη μη σωστή διαχείριση, σύμφωνα με το νόμο του, μαθητικού δυναμικού.
v     Εφόσον οι ανωτέρω παράγοντες δεν συμμορφωθούν θα κινηθεί ο Δήμος με οποιοδήποτε μέσο δικαστικό ή άλλο ώστε να προστατευθεί η λειτουργία των σχολείων μας.
v     Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Φυτειών δεσμεύονται να παραιτηθούν εάν δεν υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου για την ενίσχυση των σχολείων μας.
v     Συστήνεται ολιγομελής επιτροπή από μαθητές του λυκείου Φυτειών προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα από το Δήμο για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Λυκείου και να θέτουν ευθέως τα ζητήματα που τους απασχολούν  στην αρμόδια αντιδήμαρχο.
v     Συστήνεται επιτροπή από κατοίκους των Φυτειών που θα αναλάβουν να αναπτύξουν δράσεις προσέγγισης με τις κοινωνίες των όμορων  χωριών και ενημέρωσης της μαθητιώσας νεολαίας για τα πλεονεκτήματα των σχολικών μονάδων Φυτειών.
v     Οι βουλευτές του νομού μας συμφωνούν με τις αποφάσεις της συνέλευσης και στηρίζουν με τις δυνάμεις τους τον δίκαιο αγώνα μας.
  Εάν όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς δεν λειτουργήσουν όπως οφείλουν προκειμένου να παραμείνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις Φυτείες, είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε μέσο κριθεί κατάλληλο ώστε να προασπίσουμε το μέλλον των σχολείων και της νεολαίας μας. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε μια καταστροφική εξέλιξη και θα σήμαινε την ερήμωση και το μαρασμό του χωριού μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή