Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η δίωξη του Κώστα Κορδάτου συνεχίζεται στο μισοσκόταδο παλαιών και νέων πολιτικών

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ/θμιας Εκπ/σης. 

Η υπόθεση της πολιτικής δίωξης του συνδικαλιστή καθηγητή Κώστα Κορδάτου σέρνεται από της αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Βρέθηκε υπηρεσιακά αναπληρωτής Δ/ντής (1998-2002) στο ΤΕΕ (ΕΠΑΛ) Καινουρίου Αιτωλ/νίας και κατόπιν σε κτίριο που ανήκε στον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό, κτήριο «αχούρι». Η ελλειμματική πολιτική του τότε ΟΣΚ για κτιριακές υποδομές οδήγησε το πλέγμα ΟΣΚ – τοπική Διοίκηση εκπαίδευσης της Αιτ/νίας – Νομαρχία Αιτλ/νίας - πρ. Δήμο Θεστιέων (που υπάγεται το Καινούριο) σε μια σειρά παράτυπων, ίσως και παράνομων διαδικασιών χρηματοδότησης και ανακαίνισης του κτιρίου που δεν ήταν δημόσιο-κρατικό. Να σημειώσουμε ότι οι αποφάσεις Δήμου και Νομαρχίας ήταν απόρροια τοπικών κινητοποιήσεων και γενικών συνελεύσεων.
Ο συνάδελφος Κ. Κορδάτος έδειξε ιδιαίτερα έντονη δράση στα τοπικά προβλήματα, κάτι που ενόχλησε το κυβερνητικό και κομματικό κατεστημένο στην Αιτωλοακαρνανία. Διετέλεσε εκείνη την περίοδο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ, Πρόεδρος, Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, αλλά και υποψήφιος Δήμαρχος το 2002 του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου. 
Η άρνησή του να παίξει μέσα στους δικούς τους σχεδιασμούς και κατά την ανακαίνιση του κτιρίου, έφερε μια πολύ καλά σχεδιασμένη πολιτική δίωξη, την οποία έχει καταγγείλει ποικιλότροπα το τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό συνδικαλιστικό κίνημα της β’/θμιας εκπ/σης (ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ) από τότε. Είναι ..
ενδεικτικό να σημειώσουμε ότι η δίωξη ξεκίνησε από έμπορο. Γι’ αυτό και προστατεύθηκε προσεκτικά και ποικιλότροπα το πολιτικο-επιχειρηματικό πλέγμα της μίζας, που αφορούσε την κατασκευή δημόσιων έργων της περιοχής, μέσω και της δίωξης που ακολούθησε.

Ξεκίνησαν λοιπόν από μια σειρά πειθαρχικών διώξεων που έφτασαν δυο φορές στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας, με μια ενδιάμεση επαναπομή από το ......
β’/θμιο κεντρικό πειθαρχικό Συμβούλιο, η οποία μέσα σε λαβύρινθο εγγράφων και περίεργων μαρτυριών οδήγησε σε μια Σωλομόντια πειθαρχική ποινή προστίμου 6 μηνών, ενώ η αρχική ήταν απόλυση με 6 βαριές κατηγορίες!

Απ’ αυτές έμειναν δυο στο αυτοδίκαιο ποινικό μέρος περί «κατάχρησης» που εκδικάστηκε πρωτόδικα (5-7-2012) μετά από 7 αναβολές (του ίδιου του δικαστηρίου) στο 3μελές νέο Εφετείο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο. Πολλά συνδικαλιστικά στελέχη της β/βάθμιας εκπ/σης από Αγρίνιο, Πάτρα, Γαστούνη, Πύργο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, αλλά και τοπικοί αγωνιστές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, κινήσεις πολιτών, συγχωριανοί του, κ.λ.π., έδωσαν το παρών είτε ως μάρτυρες υπεράσπισης, είτε ως ηθικοί συμπαραστάτες. Δυστυχώς δεν πειστήκαμε χθες από τη διαδικασία, αλλά και την απόφαση ότι έγινε «δίκαιη δίκη». Κατά τη διαδικασία καταρρίφθηκαν στα δικά μας μάτια οι κατηγορίες, φάνηκαν οι αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δεν υπήρξε ούτε ένα έγγραφο καταδικαστικό για κατάχρηση ή για υπόνοια κατάχρησης. Αντίθετα αναδείχτηκε περίτρανα όλο το σάπιο πολιτικό καθεστώς της παράτυπης ανέγερσης από τους αρμόδιους και το πολιτικά δεμένο δημόσιο προσωπικό το οποίο έχει μείνει ακόμα στο απυρόβλητο. Η συμμετοχή του Κ. Κορδάτου ως προέδρου της σχολικής Επιτροπής τον οδήγησε ως τελευταίο κρίκο της αλυσίδας για την σχολική ανακατασκευή, και ως μη όφειλε, ως μοναδικού κατηγορουμένου.

Και ενώ αποδείχτηκε σε όλους μας, αλλά και έγινε δημόσια αποδεκτό από όλες τις πλευρές, ότι όλα τα χρήματα μπήκαν στο κτίριο (και παραπάνω), σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλαδας, χωρίς καμιά δημόσια εξήγηση δόθηκε άλλη μία πρωτόδικη Σωλόμοντια λύση: Αποδοχή της κατάχρησης (χωρίς ποσό), χωρίς στοιχεία, χωρίς αμφιβολίες, αλλά με μόνη την «δικανική πεποίθηση» της όποιας αξιοπιστίας μαρτύρων κατηγορίας, και μέσω μιας τρομερά ολιγόλεπτης πρότασης της εισαγγελικής αρχής. Και χωρίς να προλάβουν οι δικηγόροι, δόθηκαν ελαφρυντικά, το εφέσιμο και το μη εκτελεστέο της απόφασης!!!

Για μας φαίνονται οι εξής πολιτικές σκοπιμότητες:

Ι) Οι δικαστές αισθάνονται το «βλέμμα» του τροϊκανού κράτους και δεν μας έπεισαν για την αμεροληψία τους.
ΙΙ) Διαφυλάχτηκε ολόκληρο το πολιτικό πλέγμα για την παράτυπη ή και παράνομη χρηματοδότηση.
ΙII) Διαφυλάχτηκαν για άλλη μία φορά οι αρχικοί διώχτες - κατήγοροι που έστησαν την πολιτική σκευωρία.
Όμως δεν θα αφήσουμε τον διωκόμενο συναγωνιστή Κώστα Κορδάτο να τον κατασπαράξουν οι ύαινες. Η πολλαπλή μάχη της δικαίωσης θα συνεχιστεί, όσα χρόνια και αν περάσουν.
Η Αλήθεια θα νικήσει στο τέλος.


Αθήνα 6-7-2012

Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή