Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιτροπή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανακοινώνει την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας

Τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί, έπειτα από σχετικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, τη διαδικασία και τους όρους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. 
Οι αρμοδιότητες, καθώς και τα μέλη της επιτροπής, θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου. 
Πηγές από το υπουργείο σημείωναν ότι τα μέλη της επιτροπής θα ....προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και ότι το έργο τους δεν θα έχει καμία σχέση με απολύσεις ή την εφεδρεία. 
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Τρίτη, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφεδρεία θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς, εφόσον αποφασιστεί για τον δημόσιο τομέα. 
Επισήμανε, πάντως, ότι το μέτρο της εφεδρείας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο μέσον της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του από το ερχόμενο έτος. 
Σε επίπεδα του '49 οι διορισμοί δασκάλων 
Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς τον γενικό γραμματέα πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τους Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο, Φώτη Κουβέλη και Αλέκα Παπαρήγα
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων σημειώνουν ότι τα σχολεία αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις τους ανάγκες για την ομαλή λειτουργία τους, επισημαίνουν ότι οι προσλήψεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από το 1949, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις πέντε διορισμοί, ενώ κάνουν λόγο για πλήρη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση. 
Προς τούτο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητά να ενημερώσει για τα προβλήματα των σχολείων αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις των κομμάτων στα αιτήματα του κλάδου. 
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει τριήμερο κινητοποιήσεων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία θα κορυφωθεί με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον καθιερωμένο αγιασμό. 
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή