Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κάπως αργά δεν "αντιδρούν" οι δήμαρχοι του μνημονίου;

Η πολιτική των άγριων περικοπών στη τελευταία περίοδο έχει σημάνει στέρηση στους Δήμους σε πόρους αναγκαίους σε περίοδο κρίσης για την στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και των ανέργων, διάλυση υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, διάλυση δομών αλληλεγγύης, των σχολείων, σπρώξιμο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και για ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων (στο Αγρίνιο θα μπουν στο "μάτι" των κερδοσκόπων το πάρκο, πάρκινγκ, παρκόμετρα, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτική Αγορά, ΔΕΥΑ κ.α).
Οι αποσπασματικές και ισχνές κινητοποιήσεων-εξ ανάγκης-κυρίως των δημάρχων εκείνων, που συνταυτίζονται με την χθεσινή και τη σημερινή κεντρική πολιτική στη χώρα μας, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου στο ...
οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι (δεν γνώριζαν που οδηγεί η πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού;), ενόψει και της σημαντικής περικοπής κατά 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που προσανατολίζεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Μέρκελ, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, ενώ βρίσκονται πολύ μακρυά από την ανάγκη ύπαρξης ενός ανεξάρτητου λαϊκού αυτοδιοικητικού και κοινωνικού κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής, προσπαθούν να "εκβιάσουν" τους κομματικούς τους φίλους για τα αυτονόητα και να επωφεληθούν ότι δήθεν αγωνίζονται για μας! 
Οι περισσότερες Δημοτικές αρχές της συγκυβέρνησης ενώ φωνασκούν τηρούν πιστά τις μνημονιακές συνταγές λιτότητας με τον "Καλλικράτη" χρησιμοποιώντας τον ως τέκτονα στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση των οργανικών θέσεων-μονιμότητας, ενώ έχουν αποδεχθεί στην ουσία την πολιτική της αποσάθρωσης των χωριών, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τη στέρηση του νερού, του βασικού αγαθού από τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, κ.α. βλέπε Δήμο Αγρινίου. Θυμάστε κ. Κοιμήση (δήμαρχε Αμφιλοχίας και Γραμματέα της ΚΕΔ Ελλάδας), την θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και το ντου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλή τον Πρόεδρό της Θέμη Μπαλασόπουλο και τα άλλα πράσινα παλικάρια τι έγινε; Ο κ. Δανιηλίδης Δημάρχος Συκιών και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτός που ξεκίνησε το ξήλωμα στην αυτοδιοίκηση; Αυτός και πολλοί άλλοι δήμαρχοι δεν είναι που έβγαζαν φωτοτυπίες τα βιβλία που δεν έστειλε στα σχολεία η Διαμαντοπούλου με χρήματα των δημοτών; 
Οι κυβερνώντες κατ' εντολή των δανειστών στοχεύουν να αναγκάσουν τους δήμους να προετοιμάσουν το έδαφος των τοπικών φόρων και της πλήρης ιδιωτικοποίησης βασικών αγαθών, όπως το νερό. Στην παγκόσμια αγορά ο «γαλάζιος χρυσός», όπως αποκαλείται πλέον το νερό, διαμορφώνεται από τρεις μεγάλες πολυεθνικές τις γαλλικές Suez και Vivendi, η οποία κρύβεται πλέον υπό το όνομα Veolia, και την Water Thames. Το Μάρτιο το 2001 το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Νερού και τα Ηνωμένα Έθνη διοργάνωσαν παγκόσμιο Φόρουμ στο οποίο το νερό χαρακτηρίζεται για πρώτη φορά ανοιχτά ως προϊόν. 
Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και οι ΠΕΔ παζαρεύουν για ψίχουλα την ώρα που χρειάζεται να απαιτήσουν ανοιχτό προϋπολογισμό κατά της διευρυμένης φτώχειας, αυξημένους πόρους για να οργανωθούν μαζικά συσσίτια στα σχολεία, προσλήψεις και όχι απολύσεις για να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός, λεφτά για να ενισχυθεί η Βοήθεια στο Σπίτι, λεφτά για τους άστεγους, άνεργους, την πρόνοια κάθε δήμου κ.λ.π.
Ο μόνος δρόμος για να πετάξουν τη θηλιά που σφίγγει στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας είναι να κόψουμε το γόρδιο δεσμό της πληρωμής του χρέους στη Τρόϊκα. Να απαιτήσουν την ανατροπή των Μνημονίων, τη παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους να έρθουν σε σύγκρουση με την καταστροφή που φέρνει η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Να προχωρήσουν σε σύγκρουση με τις επιλογές της ΕΕ, με ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη, με κοινωνικό έλεγχο στους Δήμους και σε όλη τη παραγωγή με επανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και διάθεση φθηνού χρήματος στην αγορά με καθοριστικό μοχλό την Λαϊκή Αυτοδιοίκηση και όχι αυτών που έχουν υποταχθεί στην εξουσία των μεγαλοεργοληπτικών και πολυεθνικών συμφερόντων.
Η συνέλευση της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας αντί να καλέσει τους εργαζόμενους στους Δήμους και τους δημότες να συμπορευτούμε σε ένα αγώνα ρήξης με την τοϊκανή πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν προτίμησε το κλείσιμο (φροντίζει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας-λειτουργίας) των δήμων την ημέρα (Πέμπτη 30-8) του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ!!! Και μετά τι; 
Όσοι κατάλαβαν τι μας περιμένει, κατάλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή