Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Π. Παπαθανάσης "ταμείο ταλαιπωρίας ο ΕΟΠΥΥ"

Σύνεντευξη παραχώρησε στο AgrinioNet.gr, (ΔΕΙΤΕ VIDEO) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανάσης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι “δυστυχώς για τον ΕΟΠΥΥ βγήκαμε αληθινοί σε αυτό που λέγαμε ότι θα αποτύχει. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ταμείο ταλαιπωρίας παροχής υπηρεσιών στο χώρο της υγείας. Δεν μπορεί να προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας γιατί δεν έχει χρήματα. Θέλους το γιατρό εξευτελισμένο και απαρχαιωμένο. Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και των γιατρών για το μέλον του ΕΟΠΥΥ. Αναφορικά με τα χρήματα που οφείλει το Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθαρίζει ότι οι γιατροί έχουν δόσει ένα περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβρη. Μετά θα ακολουθήσουν δικαστικές διαδικασίες”.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει “Το κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες μια ... αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη σε όλες τις βαθμίδες. Η υγεία δεν είναι ένα οικονομικό μέγεθος. Δεν μετριέται με χρήματα”.
Αναφερόμενος στη σπατάλη στο χώρο της υγείας ο κ. Παπαθανάσης τονίζει “σπατάλη στο χώρο της υγείας μπορεί να γίνεται. Δεν μπορώ να σας το πω με μέγεθος. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να μετρηθεί αυτή σπατάλη. Όταν λέμε ρίχνουμε τη φαρμακευτική δαπάνη βγάζοντας εκτός 1000 φάρμακα εκτός συνταγογράφησης τα οποία πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους, τότε ρίχνουν τη φαρμακευτική δαπάνη; Ότι μπορεί να γίνει κάποιος εξορθολογιμός στην υγεία, ναι μπορεί να γίνει. Ο Έλληνας έχει προσβάσεις σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας τα τελευταία 20 χρόνια. Υπήρξε φυσικά μια υπερβολή σε εξετάσεις, έτσι όμως αυξήθηκε το προσδόκιμο όριο ηλικίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή