Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. Οι ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας τι κάνουν;

ΑΘΗΝΑ 3-12-2012
Σήμερα στα γραφεία της ΟΛΜΕ, στα πλαίσια καλέσματος για συντονισμό των ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου Αττικής, έγινε συνάντηση των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής, ΕΛΜΕ Ελευσίνας, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ζ’ ΕΛΜΕ , Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης Μοσχάτου, Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Δ’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής (παρατηρητής), Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής Περιστέρι (παρατηρητής), Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας(παρατηρητής), Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας (παρατηρητής).

1.Στην συνάντηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα της κοινής δράσης, συντονισμού και αγώνα. Συζητήθηκε και αναπτύχθηκε προβληματισμός πάνω το πλαίσιο καλέσματος που ανέφερε ότι:

« Η κυβέρνηση με την πλουτοκρατία και ΕΕ - ΕΚΤ- ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Στις σκληρές συνθήκες, που διαμορφώνονται αμέσως μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 3, οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε παλλαϊκά, ενωτικά, δυναμικά και ουσιαστικά. Να παλέψουμε ενάντια στον εργασιακό και τον κοινωνικό μεσαίωνα που με ισχνές πλειοψηφίες, βία και τρομοκρατία προσπαθούν να επιβάλουν.

Στο πλαίσιο αυτό είναι απολύτως αναγκαία η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός των αγωνιστικών και δημοκρατικών σωματείων στην εκπαίδευση, ΕΛΜΕ & Συλλόγων ΠΕ, για να εμποδίσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των υπόλοιπων δημόσιων και κοινωνικών αγαθών που εξελίσσεται παράλληλα με την εκμηδένιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Επιβάλλεται να παλέψουμε συντονισμένα κι αποτελεσματικά ώστε:

  • Να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες, οι προγραφές, οι απολύσεις και τα άλλα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα
  • Να μην περάσει η αξιολόγηση, ο διοικητικός αυταρχισμός και η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία
  • Να μην υλοποιηθούν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι συμπτύξεις των τμημάτων και το αντιπαιδαγωγικό και καταστροφικό μητροπολιτικό σχολείο 
  • Nα μην εφαρμοστούν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από πόλη σε πόλη και οι υποχρεωτικές μετατάξεις».
2. Οι ΕΛΜΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα θεωρούν, στις σημερινές συνθήκες, απαράδεκτη την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, που αρνείται να προτείνει, Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση του Αγώνα. Απαιτούμε άμεσα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις.

3. Οι ΕΛΜΕ, Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής, Νότιας Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου, (που είχαν αποφάσεις Δ.Σ. η Γ.Σ) προτείνουν, σαν πρώτο βήμα, σε όλες τις ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου της Αττικής να πάρουν απόφαση για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΥΤΗΡΙΟ (με την συμμέτοχη, γονέων, μαθητών, δασκάλων) την Τρίτη 11 Δεκέμβρη στις 13:00 στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή