Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Δήμος Ξηρομέρου: Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα για τις Λυκειακές τάξεις των Φυτειών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστακός, 10/6/2013
"Τα περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθαι, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, αλλαζονείας (ίδιον εστί) 
(Το να λέγει κανείς διαρκώς για τον ίδιο τον εαυτό του και να δίνει υποσχέσεις και τα ξένα να τα παρουσιάζει για δικά του, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αλαζονείας)" 
Αριστοτέλης (Ρητορική Τέχνη Β)
Αποτελεί πράγματι χαρακτηριστικό γνώρισμα αλαζονείας, έπαρσης, κομπορρημοσύνης και υπεροψίας, τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Χρήστος Σαλτογιάννης και αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS την Κυριακή 9/6.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να αποτελούν ανθρώπινα ελαττώματα, όταν όμως συνοδεύονται και από την απόκρυψη της πραγματικής αλήθειας καθίσταται επικίνδυνα πράγματα, για τόσο σοβαρά θέματα όπως οι Λυκειακές τάξεις των Φυτειών.......
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαλτογιάννης ισχυρίζεται στην ανακοίνωση του ότι αυτός και ο πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης κατάφεραν με δικές τους ενέργειες, μέσου των αρμοδίων υπηρεσιών (Περιφερειάρχης, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) να αποσπάσουν την δέσμευση του υφυπουργού παιδείας κ. Παπαθεοδώρου με την οποία αναστέλλεται η κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων των Φυτειών για το έτος 2013 -2014.

Αγαπητέ κ. Σαλτογιάννη η μας υποτιμάτε τόσο πολύ ως Δημοτική Αρχή, η μάλλον εμείς είμαστε πολύ αφελείς για να περιμένουμε από εσάς να μας λύσετε το πρόβλημα.

Εν προκειμένου, για να γνωρίζουν και οι δημότες, ιδίως των Φυτειών, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική αρχή Ξηρομέρου έχει δώσει ένα τιτάνιο κυριολεκτικά αγώνα ναι να μην καταργηθούν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών.
Υπάρχουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν οιαποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίες αναγνωρίζουν τους λόγους που επικαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, και προτείνουν προς το υπουργείο να μην καταργηθούν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον Περιφερειάρχη με υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας με τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου, αλλά και με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο. Μάλιστα το θέμα το χειρίζονταν ο Διευθυντής του κ. υπουργού κ. Μιχαλολιάκος.

Για όλα αυτά κ. Σαλτογιάννη σας είχε ενημερώσει η αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα στην συνέλευση των Φυτειών. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες μέχρι και σήμερα. 
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε εδώ ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο της Δ.Ε Φυτειών κ. Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία απέστειλαν έγγραφο προς τους Διευθυντές των Σχολείων Αγρινίου και Αμφιλοχίας που τους ζητούν να μην εγγράφουν στα Σχολεία τους μαθητές των οποίων οι γονείς είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου.

Αλήθεια κύριοι γιατί την εποχή της πολιτικής παντοδυναμίας σας δεν ισχυροποιήσατε τις Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών με την αναβαθμισή τους σε Γενικό Λύκειο, και αφήσατε το πρόβλημα στην νέα δημοτική αρχή Ξηρομέρου;
Οι αυτόκλητοι σωτήρες και μεσίες δεν έχουν θέση στην σημερινή κοινωνία. Μπορεί εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να θέλετε να προβάλετε τον εαυτό σας αλλά διαλέξατε λάθος δρόμο. Ως Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης τα παιδιά μας.

Ο αγώνας μας κ. Σαλτογιάννη είναι καθημερινός και διαρκής, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, από κάθε πλευρά για την παρτίδα μας , όπου το επίσημο κράτος έχει ως βασικό εργαλείο οικονομικής πολιτικής τις συγχωνεύσεις και της καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.
Δίνουμε μια επίπονη μάχη στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά δεν εκχωρούμε τα κεκτημένα μας. Στεκόμαστε κοντά στους Δημότες μας, κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το αποδεικνύουμε αυτό καθημερινά.
Το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε κάποιους «ήρωες» που έχουν ως μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή