Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ενωτική Συσπείρωση εκπαιδευτικών Χανίων: Ψηφοδέλτιο και προκήρυξη

Ενωτικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Χανίων
Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό Δίκτυο των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το πόσο σημαντική είναι η σύνθεση του ΔΣ της ΟΛΜΕ το ζήσαμε στο πετσί μας. Ξεπούλησαν ανερυθρίαστα τον αγώνα σύγκρουσης των συναδέλφων με την κυβερνητική τρόικα στα θέματα των απολύσεων, των υποχρεωτικών μεταθέσεων και των διαθεσιμοτήτων. Επομένως το να ανατραπούν και μέσα από τις επικείμενες εκλογές οι δυνάμεις που μας εγκατέλειψαν και μας πρόδωσαν είναι αδήριτη αναγκαιότητα.
ΦΩΤΟ: ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ 
Θυμηθείτε ακόμα πως εκτός από τους υποστηρικτές της κυβερνητικής τρόικας μέσα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ φώναζαν.....
ενάντια στην απεργία διαρκείας πριν καν αυτή διατυπωθεί ως πρόταση, ενώ η ηγεσία των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) δίπλωσε τη σημαία του αγώνα μαζί με ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ στην πιο κρίσιμη ώρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Γνωρίζετε τους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια για να μη κλείσουν σχολεία στην περιοχή μας, για να διατηρηθεί η δημόσια μεταφορά των μαθητών μας, για να μην υπάρξει κανένας πλεονάζων συνάδελφος στο Νομό μας, για τα ατομικά και συλλογικά εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μέσα και έξω από τους θεσμούς, για να ευαισθητοποιήσουμε τους συναδέλφους στα επερχόμενα, κλπ. Γνωρίζετε με ένα λόγο ποιοι είμαστε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε χωρίς τη θέλησή μας έξω από τα διασπασμένα ψηφοδέλτια της «Πρωτοβουλίας – Παρέμβασης», γιατί αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας στο παιχνίδι των ατομικών φιλοδοξιών και των μικροκομματικών υπολογισμών που διαχώρισαν την Πρωτοβουλία-Παρέμβαση. Όμως τα αυτόνομα σχήματα (Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις) που δρουν στην Εκπαίδευση από το 1988 είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε. Οφείλουμε λοιπόν με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, και λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μας να πούμε στοπ σ’ αυτές τις μικρότητες και τα πολιτικάντικα καπελώματα που καταντούν μορφές της άμεσης δημοκρατίας χειρότερες και από την αντιπροσωπευτική.

Επίσης το διακύβευμα του 16ου συνεδρίου είναι μείζων για την ύπαρξη του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και ελπίζουμε να συμμετάσχουμε στις διαδικασίες του συνεδρίου και στη διαμόρφωση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ. Διατηρούμε ακόμα την ελπίδα ότι μετά το συνέδριο οι συναγωνιστές που επέλεξαν διαχωριστικούς δρόμους θα σκεφτούν και θα δράσουν κατά πως απαιτούν οι περιστάσεις, δηλαδή ανασυγκροτώντας μια πλατιά Συσπείρωση. Μια Συσπείρωση που θα απαντά στις σημερινές ανάγκες χωρίς σεχταρισμούς, μικρομεγαλισμούς, αποκλεισμούς, πραγματικό εργαλείο στα χέρια ενός μαζικού και ανατρεπτικού κινήματος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τα μέτρα ξεθεμελίωσης του δημόσιου εκπ/κού συστήματος το Σεπτέμβρη θα είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από τα σημερινά και θα «αφαιρέσουν» τη ζωή από δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους. Ο ανταρτοπόλεμος που διεξάγεται σήμερα, ακόμα και αν έχει μικρές νίκες, δεν θα μπορεί να σταματήσει την καταιγίδα.

Σας καλούμε

► να προετοιμάζεστε για μαζικό και παρατεταμένο αγώνα από το Σεπτέμβρη (π.χ. απεργία διαρκείας).

►να συμμετέχετε μαζικά στην Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ και κατόπιν στις εκλογές την Τετάρτη 12 Ιούνη για να αλλάξουν πραγματικά οι συσχετισμοί υπέρ των εργαζομένων και κάτω και πάνω.

Ψηφοδέλτιο Ενωτικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Γαλανάκης Γιάννης, Γυμν. - ΓΕΛ Κολυμβαρίου

Ναξάκης Αντώνης, Γυμν. Κολυμβαρίου

Νικολακόπουλος Δημήτρης, ΓΕΛ Κολυμβαρίου

Παπαδάκης Στέλιος, Γυμν. Κολυμβαρίου

Φρονιμάκη Αναστασία, 1ο ΕΠΑΛ Χανίων

Θυμηθείτε: “Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, σύντομα θα καεί και το δικό μας”

Με λαϊκή πολύμορφη ενότητα και πάλη ανατρέπεται η βαρβαρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή