Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΑΤΡΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΦΩΤΟ (12-7-2013)

Με πρωτοβουλία των πέντε (5) ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (30-6 & 1,2,3-7-13) πραγματοποιήθηκε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης στην Πάτρα την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στις 11 το πρωί με την παρουσία 300 καθηγητών από όλη την περιφέρεια. 
Το παρόν έδωσαν κυρίως οι απολυόμενοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ της Δυτικής Ελλάδας. Από την Αιτωλ/νία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Α' και Β' ΕΛΜΕ του τομέα υγείας πρόνοιας των ΕΠΑΛ καθώς και τεχνικοί ΔΕ. Αρνητική εντύπωση έκανε σε όλους τους εκπαιδευτικούς η παντελής απουσία των μελών των Δ.Σ. των δύο κυβερνητικών παρατάξεων. 
Αυτή η απουσία -εξαφάνισή τους στη δυσκολότερη στιγμή του κλάδου και των 65 συναδέλφων του νομού - θεωρήθηκε από τους περισσότερους ......
 προδήλως "προδοτική".
Με απόφαση των συγκεντρωμένων πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Περ. Διέθυνσης εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας μέχρι το τέλος της βάρδιας και δόθηκε νέο ραντεβού την Δευτέρα.
Για το αρχείο σημειώνουμε ότι οι δύο ΕΛΜΕ του νομού εκπροσωπήθηκαν μόνο από τον Πρόεδρο Γιώργο Καραμητσόπουλο (Β' ΕΛΜΕ), Γιάννης Τριανταφυλλάκης και για την Α' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νια απο το Κώστα Κούστα (Γραμματέα), τον Θ. Μαργαρίτη Αντιπρόεδρο και την Μαρία Μανδέλου ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ.
 
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Κώστας Κορδάτος Πρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ και σύνεδρος 16ου διαρκούς συνεδρίου ΟΛΜΕ.   


Το πρόγραμμα δράσεων της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας

-Σήμερα 12/7 στις 7:30μμ συμμετέχουμε στη μοτοπορεία που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ από το χώρο μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα με κατεύθυνση το δασύλλιο (ΕΡΑ)
- Σήμερα 12/7 στις 8μμ συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων στο χώρο της ΕΡΑ. Εκεί θα προτείνουμε όλα τα σωματεία να χρησιμοποιήσουμε ως κοινό κέντρο αγώνα το χώρο του Εσπέρου (πλ. Γεωργίου).
- Την Κυριακή 14/7 στις 8μμ καλούμε την Ένωση Γονέων, συλλόγους Γονέων και μαθητές σε συνάντηση – ενημέρωση στο συγκρότημα των 2ου – 5ου – 6ουΕΠΑΛ (τέρμα Αγ. Σοφίας)
- Τη Δευτέρα 15/7 στις 7 το πρωί συγκεντρωνόμαστε και …. την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων)
- Τη Δευτέρα 15/7 στις 10πμ ξεκινάμε μοτοπορεία από την Περιφέρεια προς τις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας για ενημέρωση (διανομή ανακοινώσεων) και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της επομένης.
Φωτο από τη συγκέντρωση της Παρασκευής 12-7-2013















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή