Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ: Το αποτέλεσμα του 16ου Συνεδρίου βάζει την αριστερά μπροστά στις ευθύνες της!

Πρόεδρο από το χώρο των αριστερών παρατάξεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα έχει πιθανότατα το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αλλά με «κουτσουρεμένες» εξουσίες, γράφει η ναυαρχίδα του συγκροτήματος (εδώ)!
Κι αυτό γιατί οι δύο παρατάξεις λέει κέρδισαν δύο ακόμη έδρες - τις έχασε η ΠΑΣΚ (του ΠΑΣΟΚ) που .....
καταποντίστηκε εκλογικά - αλλά και πάλι συγκεντρώνουν μαζί πέντε ψήφους, ενώ για την λήψη αποφάσεων στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απαιτούνται έξι για την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Το ΚΚΕ δήλωσε στο συνέδριο ότι δεν θα συμμετέχει στο προεδρείο, όπως επίσης χλωμό φαίνεται το τοπίο στο εσωτερικό των Παρεμβάσεων για το ζήτημα της συμμετοχής τους στο Προεδρείο της ΟΛΜΕ. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές εντός των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (αυτές των ανεξάρτητων) αλλά οι μηχανισμοί των δύο κυρίαρχων συνιστωσών ισοπεδώνουν κάθε άλλη άποψη σε αρκετά ζητήματα σε αυτό το αριστερό-ανεξάρτητο εκπαιδευτικό δίκτυο, που βγήκε ενισχυμένο (3η δύναμη) στο 16ο συνέδριο. 
Στις Παρεμβάσεις αν επικρατήσει η σκληρή γραμμή των δύο κομματικών συνιστωσών τους (ΝΑΡ, μλ-ΚΚΕ) θα δυσκολευτούν οι ΣΥΝΕΚ για να βρουν συμμαχίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου, αν και υπάρχουν φωνές υπέρ της συνεργασίας της αριστεράς αφού μαζί οι δύο παρατάξεις ψήφισαν το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη διετία!   

Η ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας κράτησε τις δυνάμεις της (έλαβε τρεις έδρες), η ΠΑΣΚ έμεινε με μια έδρα, ενώ 2 έδρες έχει και η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Πάντως, όπως φαίνεται, μετά την αποχώρηση και των δυο κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) από τη συνέδριο της Ομοσπονδίας, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι καθηγητές μπαίνουν σε μια ταραγμένη περίοδο για τα όργανα διοίκησης τους. Κι αυτό γιατί η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου τους θα είναι δύσκολη.

Τις πρώτες δύο φορές που θα συνεδριάσει το ΔΣ δεν θα εκλεγεί πιθανότατα πρόεδρος, καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία που δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθεί. Την τρίτη φορά όμως, το καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπει εκλογή προέδρου με σχετική πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή, οι δυο αριστερές παρατάξεις, με 5 ψήφους, θα μπορέσουν να εκλέξουν πρόεδρο ακόμη και μόνη της η παράταξη των ΣΥΝΕΚ μπορούν να εκλέξουν Πρόεδρο με το πλεονέκτημα της σχετικής πλειοψηφίας αν δεν τα βρουν!!! ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (βλέπε συγκυβέρνηση), πού ίσως φαίνεται ως ένα από τα πιθανά σενάρια, αν επικράτηση η "στενοκεφαλιά" και οι εμμονές ορισμένων στην έξω αριστερά. Μια τέτοια εξέλιξη ίσως δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς μετά και την "παρθενική" εμφάνιση της παράταξης του Αλαβάνου ΣΧΕΔΙΟ Β' στην (ΑΔΕΔΥ).

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ μαζί διαθέτουν 4 ψήφους και η παράταξη του ΚΚΕ άλλες δυο, αλλά οι τρεις παρατάξεις μαζί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνεργαστούν και να καταλήξουν σε κοινές αποφάσεις. Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας ξεκινά, πάντως, σήμερα, Πέμπτη.

Παράλληλα εξελέγησαν και οι αντιπρόσωποι των καθηγητών για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ - αν και υπήρξε επίσης η πρώτη δύναμη - υπέστη κάποιες απώλειες από την κάθοδο ψηφοδελτίου, προσκείμενου στον κ. Αλέκο Αλαβάνο και το «Σχέδιο Β».

Συγκεκριμένα στο συνέδριο της ΟΛΜΕ για το ΔΣ ψήφισαν 437 άτομα (το σύνολο των αντιπροσώπων), 435 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και 2 άκυρα. Από αυτά έλαβαν:

-      Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) 126 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται η κυρία Ελένη Ζωγραφάκη και οι κ.κ. Θέμης Κοτσιφάκης και Βασίλης Τζαφάς.

-   Η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατά) 103 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι κ.κ. Δημήτρης ΠεππέςΝίκος Παπαχρήστος και Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

-    Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές κινήσεις και ανεξάρτητοι αριστεροί), 75 ψήφους, 2 έδρες. Εκλέγονται οι κ.κ. Σταμάτης Νικολάου και Σταύρος Τζιορτζιώτης.

-   Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ (ΚΚΕ) έλαβε 71 ψήφους, έδρες 2. Εκλέγονται οι κ.κ. Ηλίας Πατίδης,Νίκος Δαρδαλής.

-   Η προοδευτική Ενότητα ΠΑΣΚ ΔΕ - Δημοκρατικές Εκπαιδευτικές Δυνάμεις έλαβε 44 ψήφους, έδρες 1. Εκλέγεται ο κ. Γιώργος Αλεβυζάκης.

Την τρίτη ημέρα (αποφάσεις συνεδρίου) οι καθηγητές σύνεδροι αποφάσισαν να  βρίσκονται στο εξής σε διαρκές συνέδριο, προγραμματίζονας κινητοποιήσεις με καταλήψεις περιφερειών, απεργίες κ.λ.π. με τις ψήφους των εκπροσώπων των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΟΛΜΕ, ερήμην των δύο κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας και η ΠΑΣΚ του ΠαΣοΚ), που αποχώρησαν (γιατί φοβήθηκαν τη διαρκεί λειτουργία του συνεδρίου!), καταγγέλλοντας παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και πραξικοπηματικές αποφάσεις. Παρόν είχε δηλώσει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στις ψηφοφορίες συνολικά στη φάση των ξεχωριστών προτάσεων.

Η ΠΑΣΚ επανήλθε με δήλωση και πρόταση για το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ! Βέβαια και οι δύο παρατάξεις συμμετείχαν κανονικά στη διαδικασία της ψηφοφορίες! Εκεί γιατί δεν απείχαν;  


Δείτε την σταυροδοσία όλων των παρατάξεων
http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2013/07/prakt040713.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή