Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Κώστα κράτα μέχρι την επόμενη στροφή η οποία θα είναι και καθοριστική.

Είχα αναφερθεί φευγαλέα πιο παλιά στους νέους χαρακτήρες που θα πλαισιώσουν την αντιστασιακή συνθήκη της εποχής μας και θα τους μάθουν οι νεότερες γενιές μέσα από τα ντοκιμαντέρ και τις ιστορικές αναφορές του μέλλοντος. ”Εξέχουσα” μορφή σ' αυτή τη συνθήκη αποτελεί ο Κώστας Σακκάς, στην περίπτωση του οποίου πρωσοποποιείται το Ελληνικό Γκουαντάναμο. Έγκλειστος τρία χρόνια χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και παρά την παρέλευση του 18μηνου, στοιχεία που δείχνουν ότι “το Γκουαντάναμο πάει Ευρώπη”.
Βέβαια το “Ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο” έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σαν μια “σύμπραξη”των ΗΠΑ και ΕΕ μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση ....“τρομοκρατικών ενεργειών”, λαϊκών εξεγέρσεων και συνδικαλιστικών αγώνων. Η συμφωνία είχε και έχει ως κορμό τις απαγωγές μεταναστών,κυρίως από Πακιστάν-Αφγανιστάν,που διαμένουν σε ευρωπαϊκές χώρες, και την μεταγωγή τους σε “ουδέτερες ζώνες” εγκλεισμού και βασανιστηρίων(CIA FLIGHTS).

Οι προγραμματικές απολήξεις του παραπάνω σχεδιασμού ποικίλουν από κοινωνία σε κοινωνία, αλλά ο κύριος στόχος τους είναι η καταστολή κινημάτων και εξεγέρσεων, οι μεμονωμένες συλλήψεις αγωνιστών και ο εκφοβισμός(ευρωπαϊκή προσέγγιση).

Στην Ελλάδα είδαμε την εφαρμογή μιας τέτοιας τακτικής στην περίπτωση της Κούνεβα,στις προληπτικές προσαγωγές αγωνιστών,στην σύλληψη των συνδικαλιστών Αγαπητού-Σμήλιου,στη δίωξη του Στέφανου Γκουλιώνη,στις διώξεις των Χαλυβουργών,στη σύλληψη των αγωνιστών στις Σκουριές ,στην καταστολή “των ατίθασων” του Βελβεντού και βέβαια στην προφυλάκιση του Σακκά.

Με άρμα τα μνημόνια και τους δημοσιονομικούς κώδικες δεοντολογίας και συμπεριφοράς “είναι σαν να έχει μπεί κάποιος με σπιρούνια και πριόνι στο μυαλό μας και το τεμαχίζει” όπως λέει και ο βετεράνος ταγματάρχης Μπέν Μάρκο(Ντένζελ Ουάσιγκτων) στην ταινία “Ο υποψήφιος της Μαντζουρίας”.Με κάθε κομμάτι που κόβεται χάνεται και ένα κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης αλλά παραδόξως αυτό φαίνεται να μας ανακουφίζει και να μας σπρώχνει πιο βαθιά στην αγκαλιά της λήθης.

Στην αντίπερα όχθη μέρος του κατώτερου διοικητικά εχθρού(χρυσαυγίτες,φασίστες,καθεστωτικοί ) συνειδητά παραταγμένο,σήμερα με βρισιές και κακοήθιες μέσα από τα blogs “συλίζουν” τον αγνό αγώνα ενός ανθρώπου για αυτονόητα δικαιώματα,αύριο θα λυσάνε με τσεκούρια ενάντια στους εργαζόμενους και στην νεολαία στους δρόμους.Η διαχωριστική γραμμή με τέτοια σκεπτικά έχει μπεί από την κοινωνία εδώ και πολύ καιρό.Σκεπτικά καταδικασμένα στους λαβύρινθους της αιώνιας μοναξιάς.
Κράτα Κώστα......στήριξε Λαέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή