Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ομόφωνα θεσπίστηκε βραβείο για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομόφωνα θεσπίστηκε βραβείο για τους μαθητές 
που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Την έγκριση ειδικού βραβείου και χορηγιών για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα ....... Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στις 15-17 Νοεμβρίου 2013 στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Όπως επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεσπίζει αυτό το βραβείο για να επιβραβεύσει τις ομάδες αυτές των μαθητών για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, θεωρώντας πως προσδίδει σημαντική αξία στην Περιφέρειά μας η εν λόγω διάκριση, αφού είναι γεγονός ευρείας απήχησης, ενώ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

«Η διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη λειτουργία σχολείου αλλά και η προσπάθεια των μαθητών μας πρέπει να βρει τη στήριξη της πολιτείας για την ενθάρρυνσή της και τη συνέχειά της» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας. 

Οι δύο ομάδες από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, η «Teamwork 1» και η «Teamwork 2» συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ανάμεσα σε 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας και παρά το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν, κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Μάλιστα ήταν οι μοναδικές των οποίων τα ρομπότ που κατασκεύασαν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους άψογα με βαθμολογία 100, το μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί να επιτύχει μία ομάδα. 

Συνεπώς, η «Teamwork 1», η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Όλγα Κολλιοπούλου, Ευδοκία Καμπούρη και Ελευθερία Μπουρλέσσα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου. Στην «Teamwork 2» συμμετείχαν οι μαθητές: Μαρίνα Λυκούδη, Ανδριάνα Δίπλα, Πέτρος Κατσικαρέλης, ενώ ο προπονητής – καθηγητής τους είναι ο κ. Ανέστης Βοβός, ο οποίος και παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ (1.000,00 ευρώ για κάθε μαθητή), για την επιβράβευση του κάθε μαθητή που αντιστοιχεί στην πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου του για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, ενώ εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών τα χρήματα για τα έξοδα και των έξι μαθητών καθώς και του προπονητή τους.

Οι χορηγίες που εξασφαλίστηκαν είναι από: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΒΟΞΑ ΑΒΕΕ, ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων, Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ, MED FRIGO, Friesland Campina Hellas ΑΕΒΕ, Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ, ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή