Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η θέση της ΡΑΣ για τη συγκρότηση του νέου Προεδρείου στην ΟΛΜΕ

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                     -  Καθηγητών Αιτωλωακαρνανίας -
"Εκπαιδευτικό Δίκτυο Παρεμβάσεων- Συσπειρώσεων Δ.Ε."
Ανακοίνωση: για το νέο Προεδρείο στην ΟΛΜΕ 
«μαζί χτυπάμε, χώρια βαδίζουμε, Β. Ι. Λένιν»   
- Οι δημοκράτες - αγωνιστές καθηγητές με 
  αναφορά στην αριστερά απ’ όλη τη χώρα
  απαιτούν οι 7 εκλεγμένοι σύμβουλοι να κάνουν
  αγωνιστικό αντιμνημονιακό - αντικυβερνητικό
  Προεδρείο στην ΟΛΜΕ. 
- Όχι στις αναλογικές –αντιπροσωπευτικές
 «σούπες». 

Στις αμέσως προσεχείς ημέρες καλείτε το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει στη συγκρότησή του σε σώμα κάτω από το βάρος των έκτακτων εξελίξεων με τις μετατάξεις και διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών....
που εξαγγέλλονται.

Να θυμίσουμε ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν από το 16ο Συνέδριο που έγινε από τις 30-6 έως 3-7-2013 στην Αθήνα ήταν ΣΥΝΕΚ (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) 126 ψήφοι και 3 έδρες, ΔΑΚΕ 103 ψήφοι και 3 έδρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 75 ψήφοι και 2 έδρες, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), 71 ψήφοι και 2 έδρες και ΠΑΣΚ (με παραλλαγή ονομασίας) 44 ψήφοι και 1 έδρα, από τις τρεις που είχε μέχρι τώρα στο Δ.Σ.



Η Ρ.Α.Σ. εκτιμά ότι υπάρχει αναγκαιότητα άμεσα να συγκροτηθεί το προεδρείο της ΟΛΜΕ γιατί οι εξελίξεις είναι σοβαρά αρνητικές. 5.000 συνάδελφοι (κυρίως ξενόγλωσσοι, καθηγητές πληροφορικής κ.α.) τους «τσουβαλιάζουν» στην πρωτοβάθμια ενώ 2.500 ακόμα τους έβγαλαν υπεράριθμους, άλλους "αδύναμους" και άλλους που θα ακολουθήσουν τους οδηγούν στην εφεδρεία, ενώ θέτουν σε "αυτοδίκαιη αργία" συναδέλφους καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας ενώ με τα «κόλπα» της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, της μείωσης τμημάτων με την αύξησης του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, και έπονται οι καταργήσεις σχολείων και με την εφαρμογή του τεχνοκρατικού μαθηματικού τύπου απολύουν τους καθηγητές πρώτα της πληροφορικής, αφού έχουν μειώσει δραστικά τις ώρες διδασκαλίας και κατά τα άλλα ομιλούν για το «νέο» σχολείο της πληροφορικής!!!



Τα μαθήματα πληροφορικής έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά στο Γυμνάσιο το μάθημα της πληροφορικής διδάσκεται μόνο μία (1) ώρα την εβδομάδα, ενώ αν τα δημοσιεύματα για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ αποδειχτούν αληθινά, οι μαθητές δεν θα διδάσκονται καθόλου μαθήματα πληροφορικής. Στην δε τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση αποδυναμώθηκε πλήρως ο ρόλος των μαθημάτων της πληροφορικής, αντίθετα με τις σύγχρονες ανάγκες. Τα περί «Ψηφιακού Σχολείου» αλλά και «Πιστοποιητικού Πληροφορικής» παραμένουν έωλες εξαγγελίες σε επίπεδο δημόσιου σχολείου και κατ’ αυτό τον τρόπο εκχωρείται η αποκλειστικότητα σε ιδιωτικούς φορείς.



Το SOC… θα έρθει με την fast trek κατάργηση των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (όχι συγχώνευση) και στη θέση τους θα φέρουν το ονομαζόμενο Τεχνολογικό Λύκειο ως νέα σχολική μονάδα με αποτέλεσμα όλοι οι υπηρετούντες σ’ αυτά τα σχολεία να θεωρηθούν απολυμένοι (μήπως θυμίζει ΕΡΤ;) και οι στελέχωσή του με καθηγητές θα γίνει μόνο με εκείνους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και κλάδων που θα καλύπτει η νέα σχολική μονάδα.


Ήδη στο γραφείο του νέου υφυπουργού παιδείας, Ιατρού, κ. Συμεών Κεδίκοκλου (ΠΑΣΟΚ), εμφανίστηκαν οι παλιοί συνεργάτες της κ. Διαμαντοπούλου, υποστηρικτές των μνημονίων και του σχεδίου ξεθεμελίωσης της ΤΕΕ.

Επειδή τα προβλήματα στην εκπαίδευση δεν περιμένουν και οι αποφάσεις του 16ου συνεδρίου επιβάλουν εγρήγορση σε όλες τις διαδικασίες του κλάδου και άρα την απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα τώρα πρέπει να είναι επιδίωξη όλων να υπάρξει τουλάχιστον λειτουργικό Προεδρείο κυρίως από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Είναι όμως γνωστό ότι μετά τη δήλωση του ΠΑΜΕ στο συνέδριο πως δεν θα συμμετέχει σε «προγραμματικό προεδρείο», (μια τέτοια προϋπόθεση είναι απαίτηση από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς), ίσως να αποκλίνουμε από την επιθυμία της μέσης συνείδησης του κλάδου που απαιτεί αγωνιστικό – αντιμνημονιακό προεδρείο της πλειοψηφίας των επτά (7).

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που και ο αντιπρόσωπος της Ρ.Α.Σ. στήριξε στο 16ο Συνέδριο ΟΛΜΕ, σε τούτη την καταστροφική περίοδο για την δημόσια εκπαίδευση και τη χώρα δεν πρέπει να προβάλουν το «προγραμματικό προεδρείο» στη βάση κοινού προγράμματος πάλης, αλλά στη βάση των ψηφισμένων θέσεων (αιτήματα-πρόγραμμα δράσης) του 16ου συνεδρίου. Συμμετείχαν στην συνδιαμόρφωσή τους και τις ψηφίσαν μαζί με τις ΣΥΝΕΚ και ορισμένες ομόφωνες μαζί με το ΠΑΜΕ.

Να ξεπεράσουμε πρόσωπα και διαφορετικές αφετηρίες για να σώσουμε το δημόσιο σχολείο και τις θέσεις εργασίας μας.

Η Ρ.Α.Σ. Εκπαιδευτικών Αιτωλ/νίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι τώρα επιτακτική ανάγκη η άμεση συγκρότηση του αγωνιστικού – αντιμνημονιακου αντικυβερνητικου προεδρείου των 7.

Μη συγκρότηση, αγωνιστικού Προεδρείου των 7 (δεδομένης της αποχής του ΠΑΜΕ αφού θα προτείνει αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο) φοβούμαστε ότι θα επιτρέψει στις δυνάμεις του συγκυβερνητισμού, του δικομματισμού, ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ), να κάνουν προεδρείο.

Τότε ξανά θα καταγγέλλουμε τον κομματικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τότε ξανά θα αναθεματίζουμε το «πουλημένο» προεδρείο, τροχοπέδη στους αγώνες για την προστασία και στην περιφρούρηση της Δημόσιας Παιδείας και των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Τότε οι εξελίξεις στην Παιδεία και στον κλάδο, θα πάρουν άλλη τροπή…

Η πρόταση για λειτουργικό αγωνιστικό προεδρείο με αναφορά στην αριστερά των 7 στη βάση των ψηφισμένων θέσεων του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ είναι η μόνη πρόταση που θα βγάλει την ΟΛΜΕ από την ημιθανή κατάσταση, αγωνιστική ανυπαρξία και ανυποληψία. Να μην δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας. Δεν θα επιτρέψει να απολύονται συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα και θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΟΛΜΕ.

Η επίθεση κεφαλαίου-Ε.Ε.-κυβέρνησης είναι οργανωμένη και βάρβαρη. Όσοι προβάλουν μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα, κωλυσιεργούν ή κωφεύουν, εάν δεν είναι «προδότες» είναι το λιγότερο ανόητοι και αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη. Το Δ.Σ. είναι εκλεγμένο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

- Καμία κωλυσιεργία, κανένας τακτικισμός.

- Τώρα το προεδρείο να είμαστε όλοι εμείς. Για να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό του σωματείου μας.

- Όλες οι ΕΛΜΕ σε κινητοποίηση για να ανατραπεί η κυβέρνηση-να φύγουν οι κατακτητές από τη χώρα μας.

- Τώρα θα δοκιμαστούν όλοι και όλα στην αντιμετώπιση του αστικού κράτους και των διεθνών συμμάχων του.

- Τώρα απαιτείται η ενεργός αντιμετώπιση του κινδύνου και όχι εκ του ασφαλούς μέσα στα μικρομέγαλα κάστρα του καθενός μας!

Από τη Ρ.Α.Σ.   Αγρίνιο 6-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή