Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΠΑ.Λ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΓΟΝΕΙΣ

ΦΩΤΟ: Μαθητές στη συγκέντρωση των καθηγητών στη περ. δ/νση στη Πάτρα 12-7-2013
Προς κάθε μαθητή και γονιό
Με εντελώς αυθαίρετη και φασιστική απόφαση το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε από τον υπουργό παιδείας η κατάργηση 52 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός απολύσεων που απαιτεί η τρόικα. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η άμεση διαθεσιμότητα (22 Ιουλίου) και απόλυση 2.000 εκπαιδευτικών και η......... εκδίωξη 20.000 μαθητών πανελλαδικά από την επαγγελματική εκπαίδευση. 
Ειδικότερα στο νομό μας 65 μόνιμοι καθηγητές με πλήρες ωράριο, δεκαετίες υπηρεσίας και υπερπλήρη προσόντα βρίσκονται στο δρόμο, ενώ πάνω από το 40% του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ βρίσκεται στον αέρα. Πιο συγκεκριμένα καταργούνται τα ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας, Κατοχής, η ΕΠΑΣ Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου απομένει με μια μόνο ειδικότητα και συρρικνώνονται τα ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Κατά συνέπεια οι μαθητές της β΄ τάξης θα εξαναγκαστούν να παρακολουθήσουν όποια ειδικότητα έχει προς το παρόν απομείνει, ενώ οι μαθητές της Γ’ τάξης δεν θα βρουν κανέναν καθηγητή ειδικότητας τον Σεπτέμβρη στο σχολείο.

Το επιχείρημα που με γελοιότητα χρησιμοποιήθηκε, ήταν ότι αντίστοιχες ειδικότητες υπάρ-χουν στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στρέφονται σε αυτά. Περιττό να πούμε ότι τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν είχαν ποτέ την πολυτέλεια της ιδιωτικής εκπαίδευσης, του φροντιστηρίου και του ιδιαίτερου, καθώς η πλειοψηφία τους εργάζεται για να στηρίξει την ήδη αδύναμη οικονομικά οικογένειά τους. Και ενώ οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ καταρ-γούνται με τον χαρακτηρισμό άσχετες με την αγορά εργασίας (θυμίζουμε ότι οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και προσλαμβάνονται ως κλάδος ΔΕ) και περιττές, ο υπουργός εγκαινίαζε ιδιωτικό ΙΕΚ με δύο από τις καταργηθείσες ειδικότητες του τομέα υγείας, χαρακτηρίζοντας τον ιδιοκτήτη ευεργέτη και εκθειάζοντας την προσφερόμενη ανάπτυξη στον τόπο…

Καλούμε κάθε γονιό και κάθε μαθητή σε γενική συνέλευση την Δευτέρα 15/7 και ώρα 7 μ.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Διαλέτη 7, πάροδος αρχές Παπαστράτου) προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετατροπή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε ιδιωτική επιχείρηση. Να είμαστε όλοι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή