Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΕΤΕΕΜ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - fast track - στη Δημόσια ΤΕΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ               
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ               
ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ1­ ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ 
Πρ. Δ/νση Ταχ. Αλληλογραφίας:  Γραφεία: ΟΛΜΕ Κορνάρου 2 & Ερμού- ΑΘΗΝΑ 
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977982673 & 6973804297
ΑΘΗΝΑ 11-7-2013 -  Αριθ. Πρωτ.51 

Καταργούν fast track τη Δημόσια ΤΕΕ 
«Διώχνουν 20.000 μαθητές και τους καθηγητές ειδικοτήτων από τα ΕΠΑ.Λ & ΕΠΑ.Σ»

Μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για διαθεσιμότητες, αυτοδίκαιες αργίες, τρομοκράτηση των δημ. Υπαλλήλων με το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πειθαρχικό (καταργώντας μάλιστα και το τεκμήριο της αθωότητας) η κυβέρνηση καταφεύγει σε ένα πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση δομών στο δημόσιο στο οποίο, όμως, οι ......

βασικότερες ρυθμίσεις του θα καθορίζονται από υπουργικές αποφάσεις (καταργήσεις κλάδων, θέσεων κ.λ.π.). Γι’ άλλη μία φορά η ασέβεια προς το κοινοβούλιο επαναλαμβάνεται.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας προχωρά στην ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός νομοσχεδίου-μίνι μνημόνιο-που περιλαμβάνει: Την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (η πλειοψηφία άμεσα εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι) θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Όλοι αυτοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.
Η προχειρότητα και η βιασύνη είναι φανερές αφού στις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών καταργούνται ολόκληροι τομείς, και ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της τεχνικής επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων κλάδων εκπαιδευτικών με πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας οι περισσότεροι. Επίσης όλα τα δημόσια ΙΕΚ μεταφέρονται και ταυτόχρονα μετατρέπονται ως απλές υπηρεσίες των περιφερειών, που παραπαίουν οικονομικά, με σκοπό την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους!
Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιλογή διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης, με κατάργηση των 45 από τις 110 ειδικότητες. Η προοπτική της για την εποχή του Μνημονίου δεν είναι άλλη από την οργάνωση της καθολικής «μαθητείας», δηλαδή της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας των νέων. Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών ή απλά καταργούνται. Παράλληλα επιδίωξη είναι η απαλλαγή της υποχρέωσης του κράτους από τις δαπάνες μόρφωσης της νέας γενιάς σε αυτούς τους τομείς, αλλά και η απόλυση καταρχήν 2.500 ειδικευμένων εκπαιδευτικών –προσφορά στην τρόικα για τον Ιούλιο και έπεται η συνέχεια!
Στα πλαίσια αυτά με ένα non paper καταργούνται οι τρεις ολόκληροι και πολυπληθείς τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα πολλά σχολεία που λειτουργούσαν με αυτές τις ειδικότητες να οδηγούνται σε κλείσιμο.
Συγκεκριμένα καταργούν τον τομέα υγείας – πρόνοιας των ΕΠΑΛ και άλλες ειδικότητες «φιλέτο» των ΕΠΑΣ του κλάδου αυτού, που έχουν αναφορά στον άνθρωπο και τις παραδίδουν στην φτηνή κατάρτιση στους ιδιώτες. Καταργούν τον κλάδο ΔΕ1τεχνίτες - οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι βοηθοί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων. Καταργούν την ειδικότητα αισθητικής-κομμωτικής (ΤΕ01) γυρίζοντας την εκπαίδευση πίσω στα ιδιωτικά κέντρα ελευθέρων σπουδών τύπου Αμάραντου! Καταργούν εργαστηριακές ειδικότητες υπαλλήλων διοίκησης και γραφείου του τομέα υπηρεσιών κ.α. τομέων του κλάδου ΤΕ01 χωρίς καμία σοβαρή επιστημονική και παιδαγωγική εξήγηση,  δείχνοντας με τον τρόπο αυτό και έναν ιδιότυπο ρατσισμό σε βάρος αυτών των συναδέλφων μας αφού τους διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους κλάδους της ειδικότητας αυτής.
Προετοιμάζουν την παράδοση της δημόσιας εργαστηριακής εκπαίδευσης βορά στην αδηφάγα αγορά, με την καθιέρωση της καθολικής (υποχρεωτικής) μαθητείας και μάλιστα έξω από το ωρολόγιο πρόγραμμα του δήθεν νέου… Τεχνολογικού Λυκείου. Διαδικασία απόκτησης δεξιοτήτων που μας παραπέμπει στους «καλφάδες» του τέλους του19ου και των αρχών του 20ου αιώνα… Η  πληρωμένη «τεχνική στήριξη» ιδιωτικών εταιρειών και του θεσμού των ανώτερων υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου παιδείας, από την εποχή της Διαμαντοπούλου,  δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να «ροκανίζουν» ότι έχει απομείνει από τη δημόσια ΤΕΕ, υλοποιώντας τις οδηγίες της Ε.Ε. και των δανειστών της χώρας. 
Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία και χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους αλλά δεν θα το βρίσκουν.
Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα (ΣΒΙΕ, ΔΕΛΤΑ, ΑΚΜΙ, Ωμέγα, Αυγερονοπούλου, ΞΥΝΗ κ.α.). Την ίδια ώρα που ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος πετούσε 2.500 συνάδελφους στο δρόμο διαφήμιζε, με την παρουσία του στα εγκαίνια, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ!!!
Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά τη δημόσια ΤΕΕ πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν το «δολοφονικό» πολυνομοσχέδιο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν και θα οδηγηθούν στον «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες εκπαιδευτικών θα θεωρούνται απριόρι ανεπιθύμητοι από τον κλάδο σε όλη την Ελλάδα.
Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ - ΟΛΜΕ.
Εμπρός για πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό μέτωπο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των ατελείωτων μνημονίων κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ- κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Θέλουν να μας αφανίσουν τόσο εμάς όσο και το δημόσιο τεχνικό σχολείο. Ο καθένας μας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται πρέπει να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για τους φίλους και συναδέλφους μας, πρόκειται για τις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στο δρόμο μέσα σε ένα βράδυ, πρόκειται για την αξιοπρέπεια του κλάδου, πρόκειται για τον ίδιο μας τον εαυτό!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
  • ΝΑ ΜΗ καταργηθεί κανένας τομέας των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και καμία ειδικότητα.
  • Οργανικές θέσεις για όλους. 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.
  • ΝΑ μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ)
  • Να μη θεωρηθεί κανείς συνάδελφος ολικά υπεράριθμος, καμία ειδικότητα ως πλεονάζουσα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή