Την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων εισηγείται στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ και πιθανώς το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία.
Η έκθεση αναφέρεται αναλυτικά σε θέματα γύρω από τη δημόσια διοίκηση και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει αλλαγή στο καθεστώς εργασίας που ισχύει στον δημόσιο τομέα, τουλάχιστον για τους νεοπρο-σλαμβανόμενους. Η εισήγηση του οργανισμού είναι οι προσλήψεις στο Δημόσιο να γίνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά τα πρότυπα....... του ιδιωτικού τομέα. Το ζήτημα είχε τεθεί στην έκθεση του Οργανισμού το 2011 και τώρα επανέρχεται με πιο εμφατικό τρόπο.
Κατά τα άλλα, η έκθεση επισημαίνει πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, σημειώνοντας την ανάγκη για «περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την αξιολόγηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων με “καθαρά” και “αντικειμενικά” κριτήρια».
Ως προς την επιδιωκόμενη συρρίκνωση, αλλά και την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, επισημαίνεται ότι ο στόχος επιτυγχάνεται για τη διετία 2011-2015, που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περίπου 150.000 αποχωρήσεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά και στις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014. Περαιτέρω, η έκθεση αναφέρεται στην επιτευχθείσα μείωση κατά 20% των μισθολογικών δαπανών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, αλλά και στην προσπάθεια μείωσης των διοικητικών βαρών προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα, αλλά και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή