Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το ΠΥΣΔΕ εκτιμά σε 210 του πλεονάζοντες καθηγητές στο νομό και όχι 570 που θέλει το Υπουργείο!

Το ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας στη χθεσινή του συνεδρίαση, συμφωνώντας και με τις προτάσεις που κατέθεσαν τα Δ.Σ. της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, όπως δήλωσαν ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και τα αιρετά μέλη του, εκτιμάει ότι οι πλεονάζοντες καθηγητές στην Αιτ/νία σε όλες τις ειδικότητες είναι 210. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο αλγόριθμος του συστήματος υπολόγισε τους πλεονάζοντες εκπ/κούς σε 570 περίπου. Η πρόταση όμως του ΠΥΣΔΕ που ταυτίζεται με του Δ/ντή Εκπ/σης δεν είναι ....
δεσμευτική. 
Η τελική απόφαση θα παρθεί από το Υπουργείο.

Β' ΕΛΜΕ
Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου
Σας καλούμε την Τρίτη 4 Ιουνίου στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ στις 7.00 μμ στην κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ που θα παραχωρήσουν τα ΔΣ των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας.

------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ: 1) Από την πείρα μας και από τη θέση του αιρετού είναι ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα όποια πλεονάσματα που φαίνονται στον πίνακα δεν θα υφίστανται λόγω των νέων πραγματικών συνθηκών που θα υπάρχουν στα σχολεία (με κάλυψη ωρών β΄ ανάθεσης των εκπαιδευτικών, μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια, project, συνταξιοδοτήσεις, πάσης φύσεως άδειες ).» 

2) Δείτε την ανακοίνωση των αιρετών Μαλαγάρη Θόδωρου – Νικολάου Σταμάτη 
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Με τη δυναμική παρουσία δεκάδων εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, έγινε, σήμερα 30/5, η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ για την εκτίμηση κενών – πλεονασμάτων. 

Μετά από διεξοδική συζήτηση και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, το ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, έδωσε συγκεκριμένο αριθμό κενών ανά ειδικότητα και σχετικά με τα πλεονάσματα κατέληξε στην παρακάτω εκτίμηση: «Με δεδομένη την πολύχρονη εμπειρία και πρακτική στο ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, της μεγαλύτερης διεύθυνσης της χώρας, η εκτίμηση του Συμβουλίου είναι ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα όποια πλεονάσματα φαίνονται στον πίνακα δεν θα υφίστανται λόγω των νέων πραγματικών συνθηκών που θα υπάρχουν στα σχολεία (με κάλυψη ωρών β΄ ανάθεσης των εκπαιδευτικών, μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια, project, συνταξιοδοτήσεις, πάσης φύσεως άδειες ).

Ουσιαστικά, το ΠΥΣΔΕ αναγνωρίζει ότι οι όποιοι υπολογισμοί γίνονται από τα διάφορα συστήματα του ΥΠΑΙΘΠΑ (survey, plan κλπ) δεν έχουν πραγματική υπόσταση, δίνουν πλασματική εικόνα για την κατάσταση στα σχολεία και δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για οποιαδήποτε ενέργεια που αλλάζει προς το δυσμενέστερο την εργασιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (υποχρεωτικές μετακινήσεις , απολύσεις).
Φυσικά, η απόφαση αυτή του ΠΥΣΔΕ δεν λύνει οριστικά τα ζητήματα. Είναι ένα βήμα, που μπορεί να αμφισβητηθεί από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.
»Εναπόκειται στη δράση μας και στη διαρκή κινητοποίησή μας, στα σχολεία, στους Συλλόγους Διδασκόντων, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να επιδιώξουμε την κατοχύρωση μέτρων που σχετίζονται με την υπεράσπιση και την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου (απόκρουση των αναδιαρθρώσεων των προγραμμάτων σπουδών και της εφαρμογής των σχεδίων για το «νέο γενικό και τεχνολογικό λύκειο», αριθμός μαθητών ανά τμήμα – κατεύθυνση – εργαστήριο, κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, επαναφορά ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας). 


  • Είναι μπροστά μας ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και ειδικά ενάντια στις απολύσεις των αναπληρωτών συναδέλφων μας. 
  • Είναι μπροστά μας ο αγώνας 
  • για την οικονομική αναβάθμισή των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεότερων. 
  • για την ανατροπή του αντιδημοκρατικού, αυταρχικού πειθαρχικού πλαισίου 
  • για την ανατροπή της πολιτικής επιστράτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή