Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σε αυτοδίκαιη αργία πρώην Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Σε αργία τέθηκε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου 2013, ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή ΠΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παραπέμπεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγορείται για παράβαση......
καθήκοντος, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και κατάχρηση εξουσίας και άρνηση παροχής στοιχείων. Τα παραπάνω αδικήματα που του καταλογίζουν αφορούν τον χειρισμό της υπόθεσης εκπαιδευτικού από τη Ναύπακτο, η οποία στις επιλογές διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2010, κατέθεσε "πλαστό" δίπλωμα διδακτορικής διατριβής για το οποίο ο τότε προϊστάμενος καλέστηκε να ελέγξει τη γνησιότητα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το υπηρεσιακό Συμβούλιο, για την απόδοση ευθυνών στη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και σε άλλους δύο επίσης υποψηφίους για διευθυντές.  Δυστυχώς μετά το διάστημα της ΕΔΕ και της απόφασης που πάρθηκε στο ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας διαπιστώθηκαν (από ποιούς;) τα παραπάνω σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα τα οποία βαραίνουν σήμερα τον τότε διευθυντή εκπαίδευσης.


Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr, λέγεται ότι ταυτόχρονα έδωσε εντολή (ως όφειλε) να πάει η υπόθεση στη δικαιοσύνη για την εξέταση και του ποινικού μέρους από τον φυσικό δικαστή, όπου επιλήφθηκε η Εισαγγελία Μεσολογγίου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκε από τη θέση του (είχε τεράστιες διαφωνίες με την πολιτική του υπουργείου σε πολλά ζητήματα, όπως οι καταργήσεις σχολείων στο νομό) τα Χριστούγεννα και αποσπάστηκε στο ΚΕΔΥ ο αντικαταστάτης του βρήκε στα συρτάρια του γραφείου τους φακέλους για των οποίων τις υποχρεώσεις δεν είχε μεριμνήσει και ο νέος Διευθυντής προχώρησε σε έρευνα και διαπίστωσε όλα τα παραπάνω.

Ο έλεγχος του υπουργείου στη δασκάλα από τη Ναύπακτο με το "πλαστό" δίπλωμα.


Το περιστατικό συνέβη το 2010 όταν δασκάλα κατέθεσε πλαστό πτυχίο από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η υπόθεση της πλαστογραφίας αποκαλύφθηκε όταν η εν λόγω εκπαιδευτικός παρουσίασε πλαστό τίτλο διδακτορικού και η απάτη αποκαλύφθηκε όταν αυτοί που έκαναν τους ελέγχους είδαν ότι στο λογότυπο του διδακτορικού αναγράφονταν “ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΛΠΩΜΑ” και όχι δίπλωμα. Αυτό κίνησε την περιέργεια σε αυτούς που έκαναν τον έλεγχο και λέγεται ότι επικοινώνησαν με τον πανεπιστήμιο όπου εκεί αποκαλύφθηκε η απάτη.

Το Υπουργείο ενημερώθηκε και προχώρησε σε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε πλαστό διδακτορικό. Στη συνέχεια αφού αποκαλύφθηκε η απάτη το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της επέβαλλε 3 μήνες παύση, όμως η ποινή δεν εφαρμόστηκε γιατί ο τότε Διευθυντής παραποίησε το έγγραφο και το άλλαξε σε δυνητική αργία (αυτό το σημείο οφείλει το πειθαρχικό στο ΑΠΥΣΠΕ  να αξιολογήσει, δηλαδή ποια ήταν η απόφαση). Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή   Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλο για την απόφαση του Συμβουλίου και το Υπουργείο για την δυνητική αργία. Ο έλεγχος όμως συνεχίστηκε και αποκαλύφθηκε η ενέργειά του την οποία όπως ακούγεται στους εκπαιδευτικούς κύκλους τελικά αναγκάστηκε να το παραδεχτεί.

Αυτό που ακούγεται έντονα στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι πως πρέπει να ελεγχθούν κάποιες ακόμη περιπτώσεις εκπαιδευτικών, όπως δάσκαλος που λέγεται ότι έκαναν χρήση στο ΠΥΣΠΕ πλαστό έγγραφο "πτυχίο" ξένης γλώσσας…

Με πληροφορίες απο το ρεπορτάζ του AgrinioNet.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΑ: 1. Πληροφορίες μας από το χώρο της πρωτοβάθμιας αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει πολλές πλευρές ακόμα, όπως συντροφικά μαχαιρώματα,  καταστροφή του αντιπάλου και άδειασμα πολλών..... 

2. Στη περίπτωση μήπως ισχύει ότι"τα άλογα όταν γεράσουν τα σκοτώνουν";  

1 σχόλιο:

  1. πολλές διώξεις, όπως η δική μου,είναι οργανωμένες βάσει σχεδίου συμμετεχόντων της ίδιας της Διεύθυνσης, διευθυντών σχολείων και καθηγητών,καταθέτοντας ελεεινές καταθέσεις που βγάζουν από τη φαντασία τους, ασκώντας οι ίδιοι ψυχολογική βία σε συναδέλφους τους, κ από πάνω τους στέλνουν κ σε ΕΔΕ για θέματα που πράττουν οι ίδιοι σε στοχοποιημένο καθηγητή ή καθηγήτρια και τα χρεώνουν στο καθηγητή που είναι έρμαιο στις ορέξεις συνεργαζόμενων φορέων που δεν ξέρω τι άλλο παίζει που αν το εκφράσω δεν θα το πιστέψει ουδείς, όμως ελπίζω με τον καιρό και το χρόνο να αποκαλυφθούν φαινόμενα που αποτελούν έλλειμμα δημοκρατίας και θεσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή