Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ βγαίνει από ..δεξιά στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Απίστευτη "συνδικαλιά" για να τον εκθέσει στους νοικοκυραίους

Είδα το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το πρωί της Τετάρτης με την τοποθέτηση του Ν. Σοφιανού (ΚΚΕ) στο ΜΕΓΚΑ αναφορικά με την πρόθεση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εξ αρχής να πω ότι όσα...
άκουσα με γέμισαν θλίψη. Με λύπησε το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει διολισθήσει τόσο που έχει φτάσει στο σημείο να στηρίζει το σύστημα με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα και δυνατότητα κοινής περπατησιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής -επαναστατικής Αριστεράς.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αγωνία των ηγετικών κύκλων του κόμματος είναι να βρουν τρόπους και αφορμές διαφοροποίησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, να τον εκθέσουν στους νοικοκυραίους και τους ψηφοφόρους εκείνους που έφυγαν από το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, "παίζοντας" το χαρτί που ξέρει εκ των προτέρων ότι "πονάει" την κάθε ελληνική οικογένεια.

Θεωρώ ότι είναι πολύ ρηχό το επιχείρημα του ΚΚΕ για την αναστάτωση στις εξετάσεις που θα προκαλέσει μια απεργία. Η κάθε απεργία προκαλεί ...αναστατώσεις. Όμως η ηγεσία του ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να βγει από τα ...δεξιά στον ΣΥΡΙΖΑ, να τον εκθέσει στους ψηφοφόρους του, να τον αποδομήσει ως αφερέγγυα δύναμη εξουσίας.
Μ΄ άλλα λόγια, η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ χρησιμοποιεί την ίδια λογική και συμπεριφορά με αυτή που χρησιμοποιεί το σύστημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μετατράπηκε συνειδητά σε "παπαγαλάκι" του συστήματος για να χτυπήσει τον "εσωτερικό" αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε πρώτη δύναμη στην αριστερά.

Είναι προφανές ότι η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ έχει πέσει στην παγίδα που η ίδια έστησε. Ανήμπορη να δει έγκαιρα το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από το 2010 ακόμα, να βγει μπροστά με κυβερνητική πρόταση εξουσίας και εν τέλει στις εκλογές να ζητήσει συστράτευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς είδε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εκτοξεύεται στο 27%.

Αντί να δει την κατάσταση ψύχραιμα και υπό το πρίσμα του ταξικού συμφέροντος και όχι του κομματικού και να βάλει μπροστά την υλοποίηση του ενιαίου μετώπου για το σταμάτημα της λαίλαπας του Μνημονίου και την ανατροπή του συστήματος και την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του σοσιαλισμού, περιορίζεται σε "συνδικαλιές" για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή