Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πιέσεις του ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ- Διαγραφες μελών της ΠΑΣΚΕ αν ψηφίσουν απεργία

Πιέσεις του ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ- Διαγραφες μελών της ΠΑΣΚΕ

Με πάνω από 150 συνδικαλιστές ΕΛΜΕ Αττικής η σημερινή σύσκεψη στην ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με συνεργάτη των «ΝΝ» η Ιπποκράτους πιέζει ασφυκτικά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ να μην ψηφίσουν απεργία συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς για την Παρασκευή 17 Μάιου. 
Ήδη πολλά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ακόμα και ολόκληρες τοπικές παρατάξεις ....... αντιδρούν στην επιστράτευση και συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ. 
Μέσα στον πανικό τους στελέχη της Ιπποκράτους, εκβιάζουν με διαγραφές συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΑΔΕΔΥ να μην ψηφίσουν αύριο πρόταση για απεργία . Οι «μυστικές» συσκέψεις στην Ιπποκράτους ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής. 

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Δ.Ε. Πάτρας , ενδεικτική της δυναμικής των γεγονότων… 
Πάτρα 12-05-2013 
"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ 
Συνάδελφοι, 
Με μία σειρά αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κατόρθωσαν τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουν τον Έλληνα εκπαιδευτικό στον «παρία» της Ευρώπης, να του στερήσουν την αξιοπρέπεια στη διαβίωση και τη δυνατότητα να ασκεί το λειτούργημά του σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες. 
Σήμερα το Υπουργείο επικαλείται αυτό ακριβώς που μας στέρησε η πολιτική που το ίδιο εφάρμοσε. Τον παιδαγωγικό μας ρόλο. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος πρέπει να είναι σταθερός και αταλάντευτος: Η άρση των μέτρων που έφεραν την εκπαίδευση και τον Έλληνα εκπαιδευτικό στο περιθώριο της κοινωνίας. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι απολύτως δίκαια. Ο απαξιωμένος εκπαιδευτικός, δεν μπορεί να διαπαιδαγωγήσει ελεύθερες σκέψεις, να συμβάλει στη δημιουργία χειραφετημένων πολιτών. 
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. πιστεύει ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, για την επιτυχία του Αγώνα είναι απαραίτητη η συμφωνία σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα εστιάζει στα ουσιώδη και ιεραρχημένα προβλήματα του κλάδου, ώστε να συσπειρώσει το σύνολο των εκπαιδευτικών. 
Το πλαίσιο των αιτημάτων αυτών πρέπει να είναι: 
1) Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. 2) Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση, ειδικά του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, που σε αντίξοες και ειδικές συνθήκες, μακριά από την εστία και την οικογένειά του πρέπει να ασκεί του λειτούργημά του με τον πενιχρό μισθό των 640 ευρω. 3) Άμεση ανάκληση του σχεδίου Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις, που ανατρέπει τη ζωή των εκπαιδευτικών. 4) Άμεση ανάκληση του νόμου για το νέο πειθαρχικό δίκαιο που έχει θέσει υπό διωγμό τους συναδέλφους, καθιστώντας όλους μας εν δυνάμει «επίορκους». 5) Ανάκληση του τμωρητικού και εκδικητικού σχεδίου Π.Δ., για την αξιολόγηση. 
Τα παραπάνω θεωρούμε ως ελάχιστη προϋπόθεση, με βάση την ιστορική μας εμπειρία αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία ως πλαίσιο που μπορεί να καθοδηγήσει τον αγώνα μας, στηριγμένα σε μια ευρεία πλειοψηφία στη βάση του κλάδου. 
Γι’αυτό στηρίζουμε το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας. 
α) Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απόφαση και κυρίως να διασφαλίσουμε, ότι η απόφαση του κλάδου θα εκφράζει τις πραγματικές του επιλογές ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο. 
β) Καταγγέλλουμε την ακραία αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της επιστράτευσης που αποφάσισε η κυβέρνηση των non papers που σε αγαστή σύμπνοια με τα αδηφάγα ΜΜΕ παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και στοχοποιούν τους εκπαιδευτικού 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 ,ΩΡΑ 7.30μμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ Της ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ στις 7μμ στο ΕΚΠ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή