Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΡΙΑ ΤΡIΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

B΄Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΛΕΤΗ 7 – 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ: 26410 24175
E-MAIL: belmeait@gmail.com
 ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: belmeait.blogspot.com  
ΑΓΡΙΝΙΟ 24-5-2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 34
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΡIΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου είχε την Παρασκευή 24 Μαΐου το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ και πήραν μέρος ο πρόεδρος Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο αντιπρόεδρος Στάθης Πίτσας και το μέλος του ΔΣ Χάρης Ταμπάκης.
Το ΔΣ ενημέρωσε αναλυτικά τη βουλευτή για τα σημαντικότερα θέματα που είναι:
1. Η αύξηση του ωραρίου, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι νέες συγχωνεύσεις που έρχονται και η ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης θα έχουν ως αποτέλεσμα:
Α. 10.000 αναπληρωτές εκπ/κοί να βρεθούν από το Σεπτέμβρη δίχως δουλειά με τραγικές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους. 
Β. Πάνω από 5000 μόνιμοι θα βρεθούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 
Γ. Υπερσυγκέντρωση μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα γίγαντες στο Αγρίνιο που καλούνται να στοιβάξουν εκατοντάδες μαθητές παραπάνω από τις προδιαγραφές τους.
Δ. Εκπαιδευτικοί να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο σε όλο το Νομό για συμπλήρωση ωραρίου.
2. Η φασιστικής νοοτροπίας διάταξη της επιστράτευσης συνεχίζει να ισχύει για τους εκπ/κούς παρά την αναστολή της απεργίας. Ζητάμε την άμεση κατάργηση της.
3. Εφαρμόζοντας το νέο πειθαρχικό δίκαιο συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να θέτουν σε αργία συναδέλφους με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας ακόμα και για συμμετοχή σε διαδήλωση. Ζητάμε να αλλάξει ο νόμος γιατί οδηγεί σε αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.
4. Η φετινή σχολική χρονιά τελείωσε με τεράστια κενά εκπ/κών. Μόνο στη περιοχή της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας είχαμε 1200 ώρες διδασκαλίας χαμένες κάθε εβδομάδα λόγω των ελλείψεων. Αιτία η μείωση συνολικά των εκπ/κών λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων προσλήψεων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν σε ειδικότητες μουσικής, ειδικής αγωγής, τεχνικών μαθημάτων που φαίνεται ότι το Υπουργείο έχει αποφασίσει να απαξιώσει περαιτέρω.
5. Η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο την μισθολογική και βαθμολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ20 και ΤΕ01 η οποία προωθείται μέσα από αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου 4024/11. Ζητήσαμε να τεθεί το θέμα στη Βουλή.
6. Τέλος εκφράσαμε την αντίθεση μας για το επίπεδο και τη σύνθεση των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων που για μια ακόμη φορά ήταν πολύ μακριά από το πνεύμα του σχολικού βιβλίου το οποίο θα έπρεπε να είναι ο οδηγός για την επιλογή τους. Αντιθέτως αυτό που πέτυχαν ήταν να εντείνουν τον πανικό και το φόβο μαθητών και γονέων ώστε να τρέξουν άμεσα να εγγραφούν στα φροντιστήρια. Άραγε ενδιαφέρει κανέναν στο Υπουργείο ότι κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα για ενισχυτικά μαθήματα. Πως διασφαλίζεται άραγε η ισότητα ευκαιριών, που το σχολείο θα έπρεπε να προσφέρει σε κάθε μαθητή;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Καραμητσόπουλος      Γιώργος Μπέστιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή