Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους ντύσει όλους στο «χακί»

Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης που ετοιμάζεται ενόψει απολύσεων και περαιτέρω περικοπών των δικαιωμάτων, να ντύσει όλους τους εργαζόμενους στο «χακί», καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδία θα συνεδριάσει, εκτάκτως, τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει για την
οργάνωση του αγώνα «ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο«.

«Η Κυβέρνηση επανειλημμένως επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίηση και την πολιτική επιστράτευση! Άλλοτε με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων κι άλλοτε καταφεύγοντας σε πολιτική επιστράτευση, ντύνοντας τους εργαζόμενους-απεργούς στο «χακί», προκειμένου να τους φιμώσει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Και συνεχίζει: «Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή. Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μ.Μ. Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!».

Κατά την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα «είναι πλέον φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι αποφάσεις για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση της ανεργίας, συνοδεύονται με την ένταση του αυταρχισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης και την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι επιλογές της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εκπαιδευτικούς, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο σχολείων και την παρά πέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Τι γελοιότητες είναι αυτές??άκου εκεί επιστράτευση εκπαιδευτικών και βλακείες??τι θα πάθουν δηλαδή τα παιδάκια αν πάρουν καμία μετάθεση??τι δηλαδή δεν θα τους αρέσει αν είναι μακριά από την οικογένεια τους??θα τους είναι δύσκολο να πληρώνουν ενοίκιο??θα τους είναι δύσκολο να περνούν και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όλα μόνοι τους ??μακριά από φιλους και οικογένεια??αυτή λοιπόν είναι μια κατάσταση που είναι πλέον δεδομένη για τους στρατιωτικούς??αυτούς που χλευάζεται και λέτε αντιπαραγωγικούς!!αυτούς που θεωρούν πλέον συνυπεύθυνους για το οικονομικό χαλί της Ελλάδας!!αυτούς που τους μειώνουν τους μισθούς και δεν τους ερωτάνε καθόλου!!.........δεν είναι λοιπόν προσβλητικό Κότσιρα χρησιμοποιώντας την κατάσταση που είναι πλέον δεδομένη για τους στρατιωτικούς....δεν είναι λίγο ντροπιαστική αυτή η συμπεριφορά......σαν να λέτε πως δεν θέλω οι εκπαιδευτικοί να γίνουν σαν και αυτούς.....χωρίς το δικό τους μόνιμο σπιτι,χωρις μόνιμους φίλους ,χωρίς την οικογένεια και τους συγγενείς κοντά τους..αυτοί που απλά δεν είναι συμφεροντολόγοι σε βαθμό να πάτωνε επί πτωμάτων για το συμφέρον τους...εκείνοι οι όποιοι δεν είναι συνδικαλιστές και δεν υπερασπίζονται συμφέροντα τρίτων για δικά τους οφέλη.......αλλά οι εκπαιδευτικοί αν ντυθούν στο χακί και υπομείνουν ελάχιστες από τις παραπάνω καταστάσεις θα γίνουν μη παραγωγικοί και δεν θα έχουμε κοινωνική προκοπή με βάση τα λεγόμενα του κύριου τσίπα....παρακαλώ σχολιάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή