Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012‏

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. 

  • Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012
  • να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
  • καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα - εφεδρεία
Εκφράζουμε την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της "αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας", για υπόθεσή του αφορά οικονομική αντιδικία του με ...
ιδιώτη, πλημεληματικού χαρακτήρα [η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, από αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων].. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. 
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. 
Σκοπός του νόμου αυτού είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι' αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Στόχος, επίσης, κεντρικής σημασίας είναι η "αιτιολόγηση" των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν. 
Η στήριξη, επομένως, στο συνάδελφο και σε όσους/ες άλλους/ες βρίσκονται στην ίδια οδυνηρή θέση [αφού είναι γνωστό ότι στο χώρο της εκπαίδευσης έχουμε βιομηχανία ανάλογων διώξεων το τελευταίο τετράμηνο και ότι έχει δοθεί εντολή να επανεξεταστούν οι φάκελοι όλων των ΕΔΕ της τελευταίας πενταετίας δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε "συγκάλυψη". Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Πρόκειται για ανάγκη αποκατάστασης του δικαίου, της προσωπικής αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων μας. 
Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό! 
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτίστως την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, να κινητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους εναντίον αυτού του νόμου, για τον οποίο πρέπει να απαιτήσουμε ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή