Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ηλεία: Καθηγητής σε αργία για . . . "αναξιοπρεπή συμπεριφορά" εκτός εργασίας

Ξεσηκώνεται ο χώρος της εκπαίδευσης για άλλη μια φορά στην Ηλεία.
Αφορμή τώρα ο διωγμός ενός καθηγητή στο Λύκειο Πελοπίου, που τέθηκε σε αργία λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας....
Μια οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα, πέρα από τα επαγγελματικά του καθήκοντα βάση των νέων νόμων που έφεραν τα μνημόνια, τον οδηγεί εκτός σχολείου.
Η ΕΛΜΕ Ηλείας αντιδρά, στηρίζει τον καθηγητή και ξεκινά κινητοποιήσεις για την δικαίωση του και σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
"Σήμερα Τετάρτη μάλιστα θα παραχωρήσει το ΔΣ συνέντευξη Τύπου για το θέμα, μαζί με το σύλλογο δασκάλων και εκπροσώπους άλλων σωματείων.
Εκφράζουμε την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, η υπόθεσή του αφορά σε οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα και η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, λόγω αναβολής εξαιτίας αποχής των δικηγόρων – κι όχι από δική του υπαιτιότητα.
Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε ανθρωπίνως να εμπλακούμε όλοι.
Επιπλέον η κατηγορία της "αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς" είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη.
Η στήριξη, λοιπόν, στο συνάδελφο δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο δικαιώματα κατοχυρωμένα όχι μόνο από το Σύνταγμά μας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!
Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της αργίας του συναδέλφου μας.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να κινητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους.
Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Ηλείας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.00. Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει! Όλοι οι συνάδελφοι στη Διεύθυνση".
Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή