Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τρόμαξε η τρόικα, τρέμουν οι υπουργοί, άλλη μία στάση θα κάνει η ΑΔΕΔΥ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δημοσίου 
  • Τρόμαξε η τρόικα, τρέμουν οι υπουργοί, άλλη μία στάση θα κάνει η ΑΔΕΔΥ! 
  • 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο εξαγγέλλει η τρόικα εσωτερικού… 
Η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας, εξαγγέλλει 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014. Απολύσεις που θα προκύψουν: 
«1. Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν μετά α­πό αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους, 
2. Από οργανισμούς του δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους, 
3. Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν από­λυ­τέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια, 
4. Από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών και διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν». 
Η εξαγγελία των απολύσεων συνοδεύεται κι από τη θρασύτατη ανακοίνωση ότι οι απολύσεις θα συνοδευ­τούν από 15.000 προσλήψεις νέων και ικανών –φτηνών, ελαστικών και μη μόνιμων υπαλλήλων! Πρόκειται για ανοιχτή ομολογία ότι το δημόσιο είναι ήδη πολύ μικρό για να χάσει άλλους 15.000 υπαλλήλους, αλλά και ότι το ζητούμενο είναι το χτύπημα στη μονιμότητα, τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζόμενων στο δημόσιο! 

Και η ΑΔΕΔΥ ακόμη …κοιμάται! 
Αντί να μιλήσει επιτέλους και να απαντήσει στην προπαγάνδα, τα ψέματα και τις λασπολογίες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για τους υπαλλήλους του δημοσίου, 

Αντί να κηρύξει γενικό ξεσηκωμό σε όλο το δημόσιο, τώρα, 

Αντί να πει πως δεν περισσεύει κανένας, αλλά αντίθετα χρειάζονται προσλήψεις γιατί καταρρέει το κοινωνικό κράτος, διαλύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες για να ξεπουληθούν τελικά στους ιδιώτες και να μετατραπούν τα κοινωνικά δικαιώματα σε εμπόρευμα, 

Τι κάνει η ΑΔΕΔΥ; 
Ημερίδες, ακριβοπληρωμένες! Το τελευταίο της επίτευγμα (10 Απρίλη) μια «Συνδιάσκεψη» στο Ζάππειο με τη συμμετοχή υπουργών, καθηγητών, και άλλων «κοινωνικών εταίρων» που –μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας και των εργαζομένων στο δημόσιο– εκθείασαν …το κυβερνητικό έργο! 

Τι άλλο κάνει η ΑΔΕΔΥ; 
Αναρωτιέται, γιατί δεν έχουν απολύσει ακόμη τους «επίορκους», χωρίς να ξεστομίζει ούτε μια κουβέντα για το νέο πειθαρχικό δίκαιο, για τη δυνητική αργία που έχει καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας, για τη «βιομηχανία παραγωγής» πειθαρχικών που έχει στήσει η κυβέρνηση για να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των υπαλλήλων που κινδυνεύουν με απόλυση (τώρα ζητούν στοιχεία για υποθέσεις από το 2007!), για τους «επιθεωρητές» που σουλατσάρουν στα Υπουργεία ψάχνοντας –υποτίθεται– τους κοπανατζήδες για να τους βγάλουν σε αργία (όχι βέβαια αυτούς που κατοικοεδρεύουν στα γραφεία Υπουργών και Γενικών…), σπέρνοντας στην πραγματικότητα το φόβο και τελικά την υποταγή και την αποδοχή ως μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. 

Και τι άλλο κάνει η ΑΔΕΔΥ; 
Δεν λέει κουβέντα για τις απολύσεις, αλλά ψάχνει τρόπους να μπει στο «διάλογο» (που δεν την κάλεσαν καν!) και να κάνει «εποικοδομητικές προτάσεις» για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης στη βάση της κινητικότητας, αναζητά διευκρινίσεις για το ποιος, πότε και με βάση ποιο “αδίκημα” απολύεται …και συνεχίζει να κοιμίζει τους δημοσίους υπαλλήλους, την ώρα που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, ότι ο Μανιτάκης θέλει το καλό τους! 

Δεν ασχολείται καθόλου με τις εξαγγελίες για το κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών και την απόλυση (στην ψύχρα) των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση της οργανικής τους θέσης. 

Ούτε μιλά για τους διορισμένους «συμβούλους» που έχουν κατακλύσει τα Υπουργεία, για τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων που πληρώνουμε ήδη (20 εκ. έδωσε πέρσι το ΤΑΙΠΕΔ…), τις «δημόσιες» ΑΕ που υποκαθιστούν τις υπηρεσίες για να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, για τις στρατιές κακοπληρωμένων νέων πενταμηνιτών μέσω ΜΚΟ –το νέο δουλεμπόριο που εξελίσσεται στο δημόσιο τομέα! 

Τι κάνει, τελικά, η ΑΔΕΔΥ; 

Μια στάση εργασίας στις 17/4 –κι αυτή με το ζόρι! 

Και δεν είναι μόνο η ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι περισσότερες Ομοσπονδίες! 

Λες και δεν συμβαίνει τίποτα, την ώρα που ετοιμάζονται να κλείσουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κι άλλες υπηρεσίες, την ώρα που παίζεται η δουλειά και το ψωμί μας και μαζί στοιχειώδη δικαιώματα ζωής κι αξιοπρέπειας ολόκληρης της κοινωνίας 

Αυτοί αναζητούν τους υπουργούς να διαπραγματευτούν τους όρους της σφαγής μας… 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 
Δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά να αγωνιστούμε, συσπειρωμένοι στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος στην κατεύθυνση της ανατροπής. Να πιέσουμε από τα πρωτοβάθμια, ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές δομές που συμβιβάζονται, για την συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων, δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα. 

Να σημάνουμε γενικό ξεσηκωμό τώρα! 

Να οργανώσουμε ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και να μετατρέψουμε την ψόφια Στάση Εργασίας της Τετάρτης 17/4 και τις αποσπασματικές κι αναποτελεσματικές κινητοποιήσεις των συμβιβασμένων Ομοσπονδιών σ’ ένα μεγάλο ποτάμι οργής κι ανατροπής, σε δυναμικό αγώνα στην κατεύθυνση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, του ΛΑΪΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ 

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., ΠΡΙΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή