Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω... απολύσεων!

- 2.000 απολύσεις "επίορκων" υπαλλήλων έως τον Ιούνιο
- Ακόμη 5.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους
- Μία πρόσληψη για κάθε απόλυση μέσω ΑΣΕΠ μπορεί να κάνει το κράτος
- Το deal με την τρόικα για το Δημόσιο


Δεν έχουν τέλος τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο και τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για απολύσεις εδώ και τώρα.
Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν ότι οι απολύσεις... βολεύουν και την κυβέρνηση υπό την έννοια ότι αυξάνουν το αριθμό των προσλήψεων που μπορεί να κάνει, καθώς κάθε μια απόλυση στο πλαίσιο της ποιοτικής ........
αναβάθμισης του Δημοσίου ανοίγει το δρόμο για μια πρόσληψη μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε σχετικά με την απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ότι θα χρειαστούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίσπευση των διαδικασιών, διότι οι επίορκοι πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. «Για κάθε έναν που φεύγει, μέσω ΑΣΕΠ θα προσλαμβάνεται ένας νέος άνθρωπος με αδιαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε. 
Όπως και να 'χει πάντως όλα δείχνουν ότι πλέον έχει εξευρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν εκτός δημοσίου, όχι μέσω διαθεσιμότητας, αλλά με απευθείας απόλυση. 
Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους επίορκους, που ήδη έχουν “συλληφθεί” για κάποιο αδίκημα, αλλά και εκείνους που υπολογίζεται ότι έχουν πέσει σε κάποιο παράπτωμα το οποίο επισείει απόλυση με βάση τον νέο κώδικα. 
Έτσι έως τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν δει την έξοδο, κυριολεκτικά ή με βάση την αυτόματη διακοπή μισθοδοσίας περί τους 2.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι που ήδη διώκονται για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. 
Μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο (βάσει διαρροών) υπολογίζεται ότι άλλοι 5.000 υπάλληλοι θα δουν την πόρτα εξόδου καθώς είτε έχουν υποβάλει πλαστά πτυχία δικαιολογητικά κλπ, είτε είναι από τους λεγόμενους κοπανατζήδες. 
Συνολικά την πόρτα εξόδου αναμένεται να δουν 7.000 άτομα και εδώ μιλάμε για απόλυση. 
Παράλληλα όμως θα συνεχίσει ο θεσμός της διαθεσιμότητας, οι 25.000 υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου για 12 μήνες και θα εισπράττουν μόνο το 75% του μισθού τους θα πρέπει να αναμένουν τα νέα οργανογράμματα ώστε να διεκδικούσουν μια θέση βάσει μορίων και εξετάσεων μέσω ΑΣΕΠ. 
Οι 7.000 χιλιάδες απολύσεις αυξάνουν πάντως την πιθανότητα επιστροφής τους σε μια θέση στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή