Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 
ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ 
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, εμπαίζοντας μάλιστα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με το οποίο είχε συνάντηση μόλις χθες το απόγευμα ο υφυπουργός, η πολιτική ηγεσία του –κατ’ όνομα- Υπ. Παιδείας και η τρικομματική κυβέρνηση αυξάνει το διδακτικό ωράριο των καθηγητών [4 ώρες σε όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια και 2 ώρες για όλους τους υπόλοιπους], επιχειρώντας αφ’ ενός να..... καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού που έχει προκαλέσει με την κατάργηση των διορισμών, αφ’ ετέρου να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή εκπαιδευτικών υποψηφίων για απόλυση! 

Συνεχίζονται, ταυτόχρονα, οι αθρόες διώξεις-αργίες «δι’ ασήμαντον αφορμήν», αλλά ακόμη και για πολιτικοσυνδικαλιστικούς λόγους, αποστέλλονται εντολές προς τους διευθυντές για γενικευμένη ρουφιανιά εντός και εκτός υπηρεσίας, εκφοβίζοντας δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που με φιλότιμο και αυταπάρνηση κρατάνε ακόμα όρθιο το δημόσιο σχολείο. 

Σύντομα, επίσης, ετοιμάζεται η τρόικα εσωτερικού να στρέψει σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο [πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την Α’ Λυκείου, ένταση ταξικών φραγμών και επιλεκτικότητας, ιδιωτικοποίηση, «μαθητεία-δηλαδή απλήρωτη εργασία αντί για εκπαιδευτική διαδικασία κλπ]. 

Και, βεβαίως, εκκρεμεί η υπογραφή του ΠΔ για την κακόφημη αξιολόγηση, ενώ έχει ήδη ψηφιστεί η αντίστοιχη διάταξη για την «Ανεξάρτητη Αρχή Ποιότητας». 

Ως εκ τούτων, προτείνουμε αμέσως μετά το Πάσχα, έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου ο κλάδος μας να ξεκινήσει απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών-ενδοσχολικών εξετάσεων, της έκδοσης αποτελεσμάτων, της βαθμολόγησης των γραπτών και κάθε άλλης διοικητικής εργασίας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. 

ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

· ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 

Εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ 
ΑΘΗΝΑ 25/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή