Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στον Μανιτάκη

ΑΔΕΔΥ
Αθήνα, 18.04.2013       ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 162 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου Αττικής ενάντια στις απολύσεις, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: 
1. Κατήγγειλε την προκλητική εμμονή Κυβέρνησης και Τρόικας, στην πολιτική της σκόπιμης συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα, μέσω των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων (γεγονός που επιβεβαιώθηκε σαφώς από τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος έκανε λόγο για 14.000 απολύσεις πέραν των 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα εντός του 2013), καθώς και της μη επαρκούς αναπλήρωσης των δεκάδων χιλιάδων πραγματικών κενών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, εις βάρος των ίδιων των πολιτών. 
2. Κατήγγειλε το γεγονός ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο: 

α. Καταδεικνύουν ότι τα περί «ορθολογικής οργάνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών», «αξιολόγησης δομών και προσωπικού» και «ορθολογικής κατανομής του προσωπικού μέσω του προγράμματος κινητικότητας» είναι απολύτως προσχηματικά. 

Ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η -άνευ όρων- δραματική συρρίκνωση του Δημοσίου, με την ταυτόχρονη απεμπόληση μεγάλου μέρους των αρμοδιοτήτων του και παράλληλη μεταφορά τους σε ιδιώτες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, υλοποιούνται σήμερα τόσο οι «αξιολογήσεις», οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών και Δομών του Δημοσίου όσο και οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα. 

β. Αποδεικνύουν ότι στην πράξη ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστρατήγησης κάθε έννοιας αντικειμενικότητας στις διαδικασίες κρίσεως περιπτώσεων παραβατικότητας, αφού πέραν των παραπάνω απολύσεων, επιδιώκεται και μέσω των πειθαρχικών διώξεων να «πιαστούν» οι στόχοι που έχουν προσυμφωνηθεί με την Τρόικα. Επιπλέον, το κλίμα «τρομοκράτησης» (των εργαζομένων) που επικρατεί στους κόλπους του Δημοσίου, εξαιτίας της επιβολής και εφαρμογής μιας πειθαρχικής διαδικασίας που δεν προβλέπει πλέον το τεκμήριο της αθωότητας των πειθαρχικώς διωκόμενων (ακόμα κι αν έχουν παραπεμφθεί για υποθέσεις που δεν άπτονται της υπαλληλικής τους ιδιότητας), έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην αποτελεσματικότητά τους και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή