Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ένοχος ένοχο ου ποιεί !

Η τακτική της υποχωρητικής, διεφθαρμένης, ανίκανης, καταστροφικής συμμορίας των δοσίλογων υπηρετών, είναι γνωστή κι εμετική.
Σπιλώνουν όλες τις τάξεις, που πρόκειται να χτυπήσουν. Κατηγορούν πρώτα τα θύματα τους, τα διαβάλουν, τα συκοφαντούν, επιτίθενται ρατσιστικά – φασιστικά απέναντι τους, ώστε μετά να δημιουργήσουν κλίμα και να τους πετσοκόψουν τα δικαιώματα.
Η επίθεση έχει σύμμαχο το σοκ που έχουν υποστεί άλλες τάξεις και βασίζεται στον παραλογισμό «εφόσον καταστρέφουν εμένα, γιατί να μην καταστρέψουν και τους υπόλοιπους». Πρέπει να είσαι πολύ κομπλεξικός νεοδημοκράτης (το άκρων άωτο του ανόητου) για να σκέφτεσαι έτσι.
Κι αυτό γιατί, όταν καταστρέφονται εργαζόμενοι, βλάπτεται το κοινωνικό σύνολο και γίνεται αυτό αφορμή για περαιτέρω μείωση στα ....... δικαιώματα όλων μας από την πλουτοκρατία.
Στρέφεται έτσι η προσοχή από το θύτη, τον πραγματικό ένοχο, τον αδίστακτο πολιτικό, που δολοφονεί εφαρμόζοντας την καταστροφική του πολιτική, στα εκάστοτε θύματα. Έχουμε μ’ αυτό τον τρόπο, απόπειρα δικαίωσης των πολιτικοοικονομικών εγκλημάτων, εξωραϊσμού της λεηλασίας, αφού εμφανίζεται ως «δίκαιη» τιμωρία για τις «διεφθαρμένες» (σύμφωνα με την προπαγάνδα), τάξεις.
Στην αρχή, έφταιγαν οι συμβασιούχοι. Μετά οι απεργοί ναυτεργάτες. Έπειτα τα ταξί, κατόπιν οι γιατροί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι... Οι πολιτικοί που διαχειρίζονταν όλα αυτά τα χρόνια, δεν φταίνε σε τίποτα! Αυτοί που είναι πηγή διαφοράς και άθλιας συναλλαγής είναι αγγελούδια και τιμητές! Φυσικά υπήρχαν και πολιτικοί που προειδοποιούσαν για τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Τους ξεχωρίζω.
Σήμερα μας λένε πάλι για τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους. Για όλα φταίνε αυτοί. Για το Χρέος, τα Ελλείμματα, τη Διαφθορά, την Ανεργία, τη Φτώχεια, το AIDS, την Τουρκοκρατία, την Πιτυρίδα, όλα τα στραβά κι ανάποδα αυτού του κόσμου.
Είμαι άνεργος τρία συναπτά έτη και ουδέποτε υπήρξα Δημόσιος Υπάλληλος. Είμαι όμως 100% μαζί τους γιατί:
Ο πραγματικός λόγος της αήθης επίθεσης είναι, ότι αυτοί που είναι πίσω από την κυβέρνηση, η ντόπια ολιγαρχία, ζητάει μισθούς πείνας, ανεργία κι εξαθλίωση. Θέλει να χτυπήσει κάθε δικαίωμα. Για να μπορέσει να επιβάλλει τον εργασιακό Μεσαίωνα πρέπει να εξαλείψει τα Επίσημα Δικαιώματα που εφαρμόζονται στον Δημόσιο Τομέα. Δηλαδή το Οκτάωρο, οι Άδειες, το Πενθήμερο, κάποια Επιδόματα κλπ. 
Όσο εφαρμόζονται αυτά , υπάρχει ένας κίνδυνος για τους μεγιστάνες του πλούτου: Ένας φάρος, που δείχνει το δρόμο και στους σκλάβους των πολυεθνικών, τι να διεκδικήσουν. Η άρση της μονιμότητας, δεν έχει στόχο τη διαφάνεια και θα το αποδείξω.
Η κυβέρνηση, όχι μόνο αυτή αλλά και οι προηγούμενες, βάζουν σε πολλούς Οργανισμούς «αιρετούς». Δεν αναφέρομαι σε δημάρχους κι άλλους που ψήφισε ο κόσμος, αλλά σε διαφόρους αποτυχημένους της πολιτικής, διάφορα κομματόσκυλα, τα οποία, επειδή υπηρετούν και γλείφουν τον εκάστοτε αρχηγό γίνονται Πρόεδροι και μπαίνουν σε καίριες θέσεις.
Από εκεί συνεχίζουν τη λεηλασία και το κλέψιμο του δημοσίου χρήματος. Έχουμε άπειρες καταγγελίες για το όργιο που κάνουν. Απευθείας αναθέσεις με «σπάσιμο» έργων σε μικρότερα, χαριστικές συμβάσεις, προσλήψεις από το παράθυρο... τα γνωστά.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάλληλοι μόνιμοι, έχουν αρνηθεί να κάνουν τα χατίρια αυτών των απατεώνων, που κινούνται σαφώς έξω από τα όρια των νόμων. Οι πιέσεις που δέχονται άπειρες.Οι εκβιασμοί, οι απειλές, διαδέχονται τα ταξίματα και τα παρακάλια.
Σας ρωτώ: Όταν ένας έντιμος δημόσιος υπάλληλος, αρνηθεί να υπογράψει, ή να εφαρμόσει μια εμφανώς παράνομη απόφαση, τότε δεν προσφέρει καλή υπηρεσία; Μάλιστα προσφέρει. Και γλυτώνει το κράτος από σπατάλες - δωράκια στους ημετέρους. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάρα πολλές, αλλά αποκρύπτονται για ευνόητους λόγους.
Αν, σκεφτείτε αν, ο υπάλληλος αυτός, ο έντιμος , δεν ήταν μόνιμος τι θα γίνονταν; Ο κηφήνας, το κομματόσκυλο θα τον έβγαζε εύκολα από τη μέση και θα έπαιρνε στη θέση του έναν, που να του έκανε τα χατίρια!
Διάφορα μεγάλα έργα που γίνονται με αποφάσεις υπουργών – πρωθυπουργών και βρωμούν από χιλιόμετρα, έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια σε όλους μας. Ένα μόνο παράδειγμα: Για τα γερμένα υποβρύχια ποιος δημόσιος υπάλληλος έφταιγε; Κανείς (σωστά). Έφταιγε ο Άκης, κι όχι μονό αυτός, αλλά κι όσοι μεγάλοι πολιτικοί συνυπέγραψαν, πήραν τις αποφάσεις κι έδωσαν τις εντολές.
Γιατί λοιπόν όταν αποφασίζουν και διατάζουν οι άλλοι, να κατηγορούνται οι απλοί υπάλληλοι; Με αυτή την ίδια νοοτροπία μας λένε φταίνε οι καταθέτες κι όχι οι Τραπεζίτες. Φταίνε τα θύματα κι όχι οι θύτες. Φταίνε οι εργαζόμενοι κι όχι οι πολιτικοί.
«Μα οι υπάλληλοι είναι αντιπαραγωγικοί». Τον κακό σας τον καιρό. Ναι, αυτό είπα. Η παραγωγή εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα.Τι έργο να παράγει κάποιος, που είναι Υποχρεωμένος να τηρεί το νόμο, όταν ο ίδιος ο νόμος είναι ασαφής, έχει διακόσιες «διευκρινιστικές εγκύκλιους» που δημιουργούν μπάχαλο και αλληλοαναιρούνται;
Ας δούμε ένα παράδειγμα από την καθημερινότητα. Πήγατε πιστεύω όλοι στην εφορία. Στη δικιά μου ΔΟΥ υπήρχαν δυο ταμίες, και τρεις υπάλληλοι, που έφτιαχναν τα χαρτιά. Η ουρά έφτασε το άλλο τετράγωνο, ξέρετε γιατί; Παρόλο που οι υπάλληλοι και οι ταμίες, εργάζονταν εντατικότατα και εξυπηρετούσαν συνέχεια, οι φωστήρες της κυβέρνησης, έβαλαν όλες τις συντάξεις να πληρώνονται την τελευταία μέρα. Έτσι, οι συνταξιούχοι περιμένουν από την ουρά των τραπεζών στην ουρά της εφορίας, της ΔΕΗ κοκ. Ποιος είναι ο υπεύθυνος λοιπόν, ποιος δημιουργεί την ουρά;
Σκεφτείτε και το άλλο. Αν απολύσουν τον ένα υπάλληλο και τον ένα ταμεία για να κερδίσουν τους ούτως η άλλως πετσοκομμένους μισθούς τους, ΠΩΣ εμείς θα εξυπηρετηθούμε γρηγορότερα;
Κάτι ακόμα, γιατί ξέρω τι θα πείτε, υπάρχουν υπάλληλοι σε υπηρεσίες που κάθονται κλπ. Ναι, μόνο που αυτοί που κάθονται είναι της ΔΑΚΕ κυρίως. Εξηγώ: Φτιάχνουν υπηρεσίες μόνο με διευθυντές, για να παίρνουν οι δικοί τους παραπάνω φράγκα! Στη ΔΑΚΕ θα επανέλθω. Ποιος αποφασίζει γι’ αυτό; Ο υπάλληλος, ή ο κηφήνας της βουλής; Αυτά είναι από αμέτρητες καταγγελίες υπαλλήλων, οι οποίες θάβονται.
«Μα είναι πολλοί 1.000.000, 1.500.000...»! Ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι είναι μεταμφιεσμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα; Η ίδια η περίφημη απογραφή του ΠΑΣΟΚ έδειξε, ότι το ποσοστό τους είναι παρόμοιο και σε αρκετές περιπτώσεις λιγότερο από το ποσοστό σε άλλες χώρες. Γιατί επιμένουν στο ψέμα; Είναι λιγότεροι κι από τους μισούς απ’ αυτούς που λένε.
Μάλιστα, σε άλλες χώρες που είναι μικρότερο το ποσοστό των Δ.Υ. έχουν κι εκείνες πρόβλημα. Γιατί η κρίση είναι του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, όχι των υπαλλήλων, ή μιας μερίδας εργαζόμενων. 
Δεν έδιωξαν τους συμβασιούχους; Βελτιώθηκε τίποτα; Ίσα – ίσα. Περισσότερη ταλαιπωρία. Δεν έφυγαν οι παλιότεροι υπάλληλοι, οι περισσότεροι με πρόωρη συνταξιοδότηση κι επομένως με μειωμένη σύνταξη; ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ; Όχι έκαναν μόνιμο και αυτό της ΔΕΗ.
Σκέψου, τα βλέπεις μπροστά σου κάθε μέρα, στις δημόσιες υπηρεσίες που πας, παντού. Κάθε μέρα δε μεγαλώνουν οι ουρές; Κάθε μέρα δε μας λένε, ότι φεύγουν 10 και παίρνουν 1 και ταυτόχρονα δε μας μειώνουν περισσότερο το μισθό και τη σύνταξη; Γιατί; Γιατί ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΥΦΕΣΗ, ξυπνάτε επιτέλους.
Είμαι άνεργος. Αν απολύσουν 300.000 ανθρώπους θα αυξηθεί η ανεργία, θα φτάσει 2,5 εκατομμύρια. Πως αυτό θα με βοηθήσει εμένα, να βρω δουλειά; Στα μαγαζιά δεν θα μειωθεί ο τζίρος, αφού θα κοπούν οι μισθοί; Δεν θα έχει αυτό επίπτωση στα έσοδα, οπότε νέα τρύπα, κι άλλοι φόροι; Δε θα κλείσουν έπειτα κι άλλα μαγαζιά, αφού θα χάσουν αναγκαστικά αυτούς, που ψώνιζαν; Δεν θα απολύσουν κι υπάλληλους από αυτά τα μαγαζιά;
Θα έχουμε μια αδιάκοπη θηλιά οικονομικού θανάτου. Ακόμα, θα χάσετε, όσοι έχετε, τις καταθέσεις σας στην Τράπεζα, αυτά τα λίγα που απέμειναν. Ο λόγος; Ποιοι έχουν τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια; Οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού θεωρούνταν από τις τράπεζες, ότι θα έπαιρναν τα λεφτά σίγουρα. Αν φύγουν πως θα πληρώσουν; Το ξέρετε πως η κρίση το 2008 έγινε στις ΗΠΑ από τις τράπεζες γιατί δεν μπόρεσαν να αποπληρωθούν τα στεγαστικά δάνεια; Πως θα βοηθήσει εσάς και την οικονομία, η δημιουργία 500.000 - 1.000.000 αστέγων (των απολυμένων και των παιδιών τους);
Είναι λένε διεφθαρμένοι. Τους πήραν με μέσον. Και λαδώνονται. Για το μέσον, εντάξει, πολλούς από αυτούς τους πήραν έτσι. ΠΟΙΟΙ; Οι πολιτικοί. Θαύμα, τότε πρέπει να διώξουμε τους πολιτικούς. Και μάλιστα να ζητήσουμε από τους πολιτικούς ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Ας αρχίσουμε από τους κηφήνες της Βουλής, που καταστρέφουν, στοιχίζουν ο καθένας πολύ περισσότερα κι από ένα κτήριο γεμάτο υπαλλήλους και προχωράμε στους παρακάτω.
Το να μου κάνουν, οι πολιτικοί, που εφεύραν τον ρουσφέτι, τον τιμητή, πάει πολύ, δε νομίζετε;
Να κόψουμε το μισθό των βουλευτών και να τους ζητήσουμε να πληρώσουν αυτοί. Γιατί αυτός που μπήκε με μέσο, σύμφωνοι, έβλαψε. Ο πολιτικός όμως έβλαψε πολλαπλάσια, τόσες φορές περισσότερο, όσες φορές διόρισε. Είναι χιλιάδες φορές πιο ένοχος, νεοδημοκράτες, για εσάς το λέω. Ζητήστε από το Σαμαρά, να πληρώσει αυτός, για κείνους που έβαλε σε κάποιο Mουσείο και που νομίζεις, ότι βρίσκεσαι σε χωρίο της Μεσσηνίας ή σε συγγενικό του σπίτι. Άντε ντε, ζητήστε το. Μάλιστα, αρχίστε από εκεί τις απολύσεις.
Εγώ είμαι κατά των απολύσεων οποιουδήποτε εργαζόμενου, εσείς που είστε υπέρ κάντε το.
Και τώρα μια πρόταση για τη ΔΑΚΕ. Συμφωνείτε με το Σαμαρά έτσι; Είστε όμως δημόσιοι υπάλληλοι. Λαμπρά! Κάντε πράξη τα πιστεύω της κυβέρνησης, που στηρίζετε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ. Δώστε εσείς το παράδειγμα, που είστε νεοδημοκράτες. Όξω από το Δημόσιο. Αφού παραιτηθεί και το τελευταίο στέλεχος της ΔΑΚΕ από μόνιμος, ελάτε να συζητήσουμε ξανά. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλιώς είστε υποκριτικά καθάρματα. Γιατί θέλετε να απολυθούν υπάλληλοι αλλά οι «άλλοι» όχι εσείς, που, όπως και να το δεις, είστε περισσότερο υπεύθυνοι για την κατάσταση, αφού τον ψηφίζετε. Είδατε τι όμορφα γυρνά μπούμερανγκ η προπαγάνδα, γίδια της ΝΔ;
Λέτε υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο. Υπάρχει. Όμως ακόμα και γι αυτούς που είναι «επίορκοι», αν το δούμε σε ποσοστό, είναι πολλοί λιγότεροι οι διεφθαρμένοι από κάποιους άλλους «κλάδους», τους πολιτικούς πχ. Αυτοί που λένε, σε ποσοστό είναι ελάχιστοι στο σύνολο των υπαλλήλων. Φυσικά εφόσον αποδεδειγμένα είναι ένοχοι, κατόπιν αμετάκλητης απόφασης της δικαιοσύνης, πρέπει να απολυθούν και να πάψουν να πληρώνονται. Δεν είμαι υπέρ της αδικίας, είμαι κατά της κλεψιάς.
Αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί, ότι οι υπόλοιποι είναι έντιμοι έτσι; Και σαν έντιμοι δεν θα πρέπει να απολυθούν. Όταν όμως λέτε για έναν στους χίλιους και σπιλώνετε τους υπόλοιπους 999, τότε δεν έχετε στο μυαλό σας καλό σκοπό, αλλά δόλιο. Αυτό που κάνετε είναι η ουσία του ναζισμού και του ρατσισμού: Από μια μικρή μειοψηφία ανέντιμων, γενικεύετε και τους κατηγορείτε όλους. Ακόμη, για να θεωρηθεί ένοχος κάποιος, θα πρέπει να αποφανθεί δικαστήριο και όχι κανάλι. Εκτός αν άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας.
Εγώ ξέρω μια κατηγορία ανθρώπων, που το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τεράστιο σε σύγκριση με τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Μαντέλης, ο Άκης, έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση. Ο φτερωτός αρπάχτρας, ο Πανίκας, για να μην πω παλαιότερους κουμπάρους βουλευτές κα, είναι λίγα μόνο δείγματα. Να φανταστείτε δε ότι οι περισσότεροι πλύθηκαν βιολογικά και σε βάθος από τις επιτροπές της Βουλής! Αυτο-αθωώθηκαν! Αν δεν ήταν το αίσχος της ασυλίας, ή λειτουργούσε σωστά η δικαιοσύνη, πόσοι θα ήταν φυλακή;
Κι ο Ευάγγελος με το ΓΑΠ κατηγορούνται. Δε θα πρέπει να παυτούν από βουλευτές μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά τους; Όχι; Γι αυτούς ισχύει το «είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» έτσι; Για τους υπαλλήλους και κατ’ επέκταση όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ή άνεργους, γιατί είναι «άλλο»;
Όλοι σχεδόν οι νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι, κηφήνες, έχουν κατηγορηθεί, και μάλιστα από τους σημερινούς συμμάχους τους, που παλαιότερα ήταν αντίπαλοι. Αφού κόπτονται για δικαιοσύνη οι έντιμοι των καναλιών, που μόνο κάτι εκατομμύρια χαριστικά δάνεια πήραν, μόνο κάτι δουλίτσες μερικών δις στο δημόσιο, ας αρχίζουν από αυτούς. Ή όταν γλύφουν ο ένας τον άλλο, κρατάνε τη μύτη τους κλειστή;
Ένοχος ένοχο ου ποιεί, νεοδημοκράτες.
ΠΗΓΗ: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9.html .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή