Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επιχείρηση τρομοκράτησης και βιομηχανία παραγωγής επίορκων σε εξέλιξη

Ζούμε αυτές τις μέρες μια επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Δημόσιο με εφόδους σε υπηρεσίες ιδιωτών ελεγκτών ή άλλων μηχανισμών, κατ' εντολή της κυβέρνησης και της τρόικας. 

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια βιομηχανία παραγωγής επιόρκων, προκειμένου η συγκυβέρνηση να υλοποιήσει πλήρως τις μνημονιακές δεσμεύσεις, για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. 
Η επιχείρηση αυτή έχει τη στήριξη των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης, ενώ......
χέρι βοηθείας σε αυτή την προσπάθεια δίνουν οι διάφοροι Ρακιτζήδες που λειτουργούν σαν όχημα υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών. 
Οι επίορκοι βρίσκονται πρώτα απ' όλα μέσα στους κόλπους της ίδιας της συγκυβέρνησης και των κομματικών της μηχανισμών που ξεπουλούν ανερυθρίαστα τη χώρα ενώ για χρόνια έχουν μετατρέψει τους οργανισμούς του Δημοσίου σε όχημα εξυπηρέτησης των πολυεθνικών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Απολαμβάνουν την προστασία των κυβερνητικών στελεχών ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο με ανύπαρκτες κατηγορίες έχουν τεθεί ή κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα. 
Με την είσοδο των ιδιωτικών εταιριών ελέγχου στο Δημόσιο και την ανεξέλεγκτη δράση τους, εκτός από το κλίμα τρόμου που επιχειρείται να περάσει, αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου με ασήμαντες ή ακόμα και ανύπαρκτες αφορμές, να προσθέσουν μερικές χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους στη στρατιά των δήθεν επιόρκων. 
Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορα τρυκ προκειμένου να συγκαλύψει το γεγονός ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων αλλά και των άμεσων απολύσεων σχεδιάζει να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες Δημοσίους υπαλλήλους. 
Το επιχείρημα ότι η διαθεσιμότητα είναι μια προσωρινή απομάκρυνση από την εργασία είναι έωλο αφού καθημερινά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί μετά το τέλος της διαθεσιμότητας θα βρεθούν δίπλα στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα. 
Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται πρέπει τα πρωτοβάθμια σωματεία, και οι ομοσπονδίες να πάρουν μέτρα για να μην περάσει αυτό μέσα στους χώρους δουλειάς. 
Να απαιτήσουν να απομακρυνθούν οι ιδιώτες ελεγκτές από τις υπηρεσίες, να οργανώσουν την υπεράσπιση των εργαζομένων από τις άδικες επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δέχονται. 
Να αποκαλύψουν τους πραγματικούς στόχους της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας που δεν είναι άλλος από τις απολύσεις και την διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, ιδιαίτερα των υπηρεσιών που παρέχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά. 
Να βάλουμε φρένο στην τρομοκρατία και η επιχείρηση παραγωγής επιόρκων 

  • Δήλωση των εκπροσώπων της Αυτόνομης Παρέμβασης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Δέσποινας Σπανού και Γιώργου Χαρίση 
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 8 Απριλίου 2013, απέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει επιλέξει αντί των αγώνων που πρέπει να αναπτυχθούν -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- τις δημόσιες σχέσεις , τη διαβούλευση με τους υπουργούς, την υποβολή προτάσεων τάχα για τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών (πράγμα εντελώς αδύνατο), τις συνδιασκέψεις και τις συζητήσεις μακριά απ τους εργαζόμενους και έξω από την κοινωνική πραγματικότητα. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Α. Η διοργάνωση συνδιάσκεψης με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης» στην οποία συμμετέχουν υπουργοί, καθηγητές και συνδικαλιστικά στελέχη σαν ένα κλειστό “club” μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας για να συζητήσει τάχα τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης και να προβάλει θέσεις για την αναβάθμισή της μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας ψευδαισθήσεων μπορεί να εκληφθεί.. 

· Σε μια εποχή που μισθοί και συντάξεις συνεχίζουν να μειώνονται δραματικά, οι δημόσιες υπηρεσίες να διαλύονται, τα κοινωνικά αγαθά να εμπορευματοποιούνται όλα προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματιών που με αφορμή τα μνημόνια και με τη στήριξη της κυβέρνησης λεηλατούν τα πάντα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τη διοργάνωση τέτοιων συνδιασκέψεων ρίχνει κυριολεκτικά τη «μπάλα στην εξέδρα»! 

· Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διασύρονται και κατασυκοφαντούνται συνολικά όλοι ως επίορκοι, για να δικαιολογηθούν οι μαζικές απολύσεις που δρομολογούνται, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ συνδιαλέγεται με τους υπουργούς που τις προετοιμάζουν. 

· Σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη οργάνωσης των αγώνων και συντονισμού των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ εξαντλείται σε αποστολή πολυπρόσωπων αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, που εξυπηρετούν όχι τις ανάγκες της οργάνωσης, αλλά των ίδιων των προσώπων. 

· Σε μια εποχή που απαιτούνται μαζικοί αγώνες (ήδη διαφαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο), η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει να πάει πίσω και από τις αποφάσεις των Γενικών Συμβουλίων περί διοργάνωσης συλλαλητηρίων, εκτιμώντας ότι είναι μη πραγματοποιήσιμα, χωρίς να παίρνει μέτρα για την επιτυχία τους ή να αντιπροτείνει οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα η δράση της να εξαντλείται κυριολεκτικά σε διοργάνωση συνδιασκέψεων κλειστού τύπου!!! 

Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης εκτιμούμε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο όχι μόνο στην επιθετικότητα της κυβέρνησης, αλλά και στην ανοχή και στην προσπάθεια γραφειοκρατικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, που επιδεικνύουν οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πιστεύουμε ότι μόνο με αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών και των αντιλαϊκών πολιτικών και αυτών που τις στηρίζουν σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο υπάρχει μέλλον, για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία. 

Αθήνα 12 Απρίλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή