Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Οργανώνεται ένα νέο ρουσφετολογικό κράτος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνάντησής του με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αποτελούν πρόγευμα για τη συνέχεια, ενώ τόνισε ότι οικοδομείται ένα νέο πελατειακό κράτος.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:
«Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε.

Με τις 15 χιλιάδες απολύσεις για πρόγευμα στο δημόσιο τομέα και την κατάργηση 252 οργανισμών που καλύπτουν κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής μέριμνας, με τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις που θα θυμίζουν τη γειτονική Βουλγαρία και με ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν σ΄ αυτό το διαλυμένο δημόσιο τομέα, όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς -και γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα, το μόνο που τους νοιάζει. Γι αυτό χθες ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση. Αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα- Αλλά και με την πρόβλεψη, τη δημοσιοποίηση που είχαμε, ότι οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ εγγυημένα χωρίς καμία δυνατότητα πρόβλεψης για παραπάνω, οδηγούμαστε σε μία κοινωνία κόλαση.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο. Γιατί αν δεν μπει τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν και χειρότερα.

Σήμερα με τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ συζητήσαμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από άνεργους, από κάθε ελληνική οικογένεια, ώστε να μπει ένας φραγμός σ αυτόν τον κατήφορο, στην επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια κοινωνική κόλαση που μπορεί να μην έχει τέλος, αν δεν βάλουμε εμείς τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή