Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Άρση τιμωρίας αναπληρωτών που αρνήθηκαν διορισμό

                  ΚΚΕ
          Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 
Θέμα: Άρση τιμωρίας αναπληρωτών που αρνήθηκαν διορισμό.
Επανερχόμαστε με ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα του δίχρονου αποκλεισμού από τους πίνακες αναπληρωτών των εκπαιδευτικών, που λόγω του πενιχρού μισθού και των αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν...... να αναλάβουν υπηρεσία σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Πρόκειται για μια άδικη διάταξη, που τιμωρεί και στερεί το δικαίωμα σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ακόμα και να κάνουν αίτηση. Την ίδια στιγμή, με το φόβο του δίχρονου αποκλεισμού από τους πίνακες, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποθαρρύνονται ακόμα και να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας στην εκπαίδευση.

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, από την επόμενη σχολική χρονιά σχεδιάζεται η δραματική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών κατά δέκα χιλιάδες, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Οι επιπτώσεις στα σχολεία θα είναι δραματικές και θα έχουν σαν αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία, να χτυπηθούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού.

Τη φετινή χρονιά χάνονται περίπου 32 χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ, παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσα στον Απρίλη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι ανάγκες για μόνιμους διορισμούς ανέρχονται σε χιλιάδες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

- Τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση με βάση τη φετινή εγκύκλιο για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων;

- Τι μέτρα θα πάρει για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία;

Οι βουλευτές
Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Μωραΐτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή