Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πρόταση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργία στις εξετάσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 26 - 4 2013
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση εντείνει την επίθεση εναντίον μας εφαρμόζοντας μετά βαΐων και κλάδων τα σκονάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, δεν υπάρχουν ...
περιθώρια αναμονής και αδράνειας. 
Η ώρα της κρίσιμης μάχης για τα βασικά μας δικαιώματα και ελευθερίες, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης πρέπει να δοθεί τώρα ενιαία, μαζικά και με διάρκεια. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες: η κυβέρνηση φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος στους εργαζόμενους και μπροστά στις επιταγές της Ε.Ε και ΔΝΤ ευτελίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, διαλύει δημόσια παιδεία και υγεία, στέλνει στην αργία, στην απόλυση και στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους, καταργεί διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών.

Η πρόταση που καταθέσαμε προς το Δ. Σ. της ΟΛΜΕ, την ώρα που η πλειοψηφία του «ποιεί την νήσσαν» και σιωπά, είναι συγκεκριμένη. Να προκηρυχθεί από σήμερα Παρασκευή 26 Απρίλη η 48ωρη απεργία που εκκρεμεί από προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων για 17 και 20 Μάη. Να γίνει Γ. Σ. των προέδρων στις 18 Μάιου για να αποφασιστεί κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις επόμενες μέρες των εξετάσεων.
Το νέο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και της κυβέρνησης δεν χτυπάει μόνο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Προωθεί τις απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Εξοπλίζει την φοροληστεία και την αρπαγή καταθέσεων και ακινήτων! Πρέπει να ανατραπεί, με συσπείρωση των εκπαιδευτικών, ακόμα και με απεργίες μέσα στις εξετάσεις! Να ανατραπεί με ξεσηκωμό όλου του δημοσίου, όλης της κοινωνίας που πλήττεται από αυτό το πολυνομοσχέδιο!
Να ενωθούμε οι εκπαιδευτικοί με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους ιδιωτικούς, όλος ο λαός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, την Τρόικα, την κυβέρνηση!
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
• να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα
• να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 
4093/2012
• να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
• καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα - εφεδρεία
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (6.30μμ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
Μόνο οι μάχες έχουν νικητές!
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
Εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή