Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΤΙΣ 1.30μμ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Σε αυτήν τη συγκυρία, όπως διαμορφώνεται αμέσως μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 3 με την ισχνή πλειοψηφία των 153 πρόθυμων υποτακτικών, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες, μέσω της αστυνομίας ή άλλων κρατικών φορέων, που είναι εμφανώς αντισυνταγματικές, αντιλαϊκές και τρομοκρατικές, σε βάρος όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας συνολικά.
Στο πλαίσιο αυτό η Δημόσια Εκπαίδευση κι οι λειτουργοί της, και στις 3 βαθμίδες, μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο ώστε να διαλυθεί ο Δημόσιος Χαρακτήρας της. Πρωτοστάτης είναι ο τέως συνυπουργός και «ομοϊδεάτης» της κας Διαμαντοπούλου, ο υπερυπουργός κος Αρβανιτόπουλος. Όνειρο του το ξεθεμέλιωμα-μεταρρύθμιση-εκσυγχρονισμός της Παιδείας με τις νέες μαζικές καταργήσεις τμημάτων κι ειδικοτήτων, σχολών και σχολείων ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ και τη δημιουργία μητροπολιτικών σχολείων-τεράτων όπου .......... οι μαθητές στοιβαγμένοι και μαζοποιημένοι θα παρα-μορφώνονται. Ήδη υπάρχουν σχέδια για ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της Τεχνικής Εκπαίδευσης με το πέρασμα του 4ου έτους εξειδίκευσης του νέου Τεχνολογικού Λυκείου στους σχολάρχες των ΙΕΚ. Όνειρο του οι καθηγητές φτωχοί κι όμηροι, τρομοκρατημένοι κι υποταγμένοι από την «αξιολόγηση» και την πιθανότητα της εργασιακής περιπλάνησης ανά την Ελλάδα, «να διδάσκουν και να μορφώνουν» τη νεολαία.

Τώρα πρέπει να δράσουμε και πάλι άμεσα, αγωνιστικά και συντονισμένα με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου.
· Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην υποστηρίζουν τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Να μην προχωρήσουν σε προγραφές και ΕΔΕ συναδέλφων για να βρουν αφορμές απόλυσης. Διαφορετικά θα μας βρουν όλους απέναντι τους.
· Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να σεβαστούν τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ και να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης-παρωδία, κατάργηση σχολείων κι οργανικότητας, τμημάτων και ειδικοτήτων.
· Προστασία της οργανικότητας και της εργασίας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική θέση και τη δουλειά του. Να μη χαθούν οργανικές θέσεις με τα νέα τεχνολογικά λύκεια. Να μη γίνει καμιά απόλυση, έστω και μια να σημαίνει απεργία μαζική.
· Όχι σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων κι ιδιαίτερα ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ που μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο. Τα σχολικά τμήματα να έχουν ως ανώτατο όριο τους 25 μαθητές (20 σε κατεύθυνση και Τεχνική Εκπαίδευση & 10 στο εργαστήριο). Να διεκδικηθούν ακόμη οι 20 ως ανώτατο όριο σε ειδικές περιπτώσεις και η αντιμετώπιση των ολιγομελών τμημάτων των τομέων και των ειδικοτήτων να γίνεται κατά περίπτωση.
· Όχι σε συνενώσεις-καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση ενόψει του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου, πράγμα που θα την αποδυναμώσει και θα βάλει στο περιθώριο χιλιάδες συναδέλφους. Όλες οι ειδικότητες να λειτουργούν κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Το 4οέτος εξειδίκευσης που προβλέπεται να είναι ενταγμένο στο Δημόσιο Σχολείο με τους όρους της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
·   Να μην υπάρξει καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου.
· Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία και στην αυτοαξιολόγηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Κανένας συνάδελφος αξιολογητής και διαγραφή από τα σωματεία όσων υπηρετούν την αξιολόγηση.

Από την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των δύο ΕΛΜΕ του Θριάσιου 
Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ &
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ,
ΔΕΥΤΕΡΑ,1.30μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή