Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr     Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 
Την ώρα που ο εργαζόμενος κόσμος της χώρας, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς επίθεσης στο βιοτικό του επίπεδο και τα δικαιώματά του, ετοιμάζεται να γιορτάσει την φετινή  39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η προκλητικότητα και το θράσος των εκπροσώπων του εγχώριου φασισμού δεν έχει όριο. 
Μετά τις πολλαπλές ρατσιστικές επιθέσεις σε φτωχούς και ανυπεράσπιστους μετανάστες από τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής συμμορίας, τις επιθέσεις σε αγωνιστές της αριστεράς, πολιτικούς αντιπάλους και σε αγωνιστές κοινωνικών κινημάτων, τα διάφορα μισαλλόδοξα, αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά κηρύγματα, ανοίγει τώρα ένα καινούργιο μέτωπο με τον κόσμο της εκπαίδευσης για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Αναφέρει σε επερώτησή της στη Βουλή …«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι......
λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές, εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν.» 
Η λογική της χούντας επιστρέφει σ’ ό,τι αφορά το σχολείο, επιστρέφει στην πιο ξεκάθαρη μορφή της. Ο εγχώριος φασισμός, επιχειρεί μια επίμονη και μεθοδευμένη εκστρατεία λοβοτομής της ιστορικής μνήμης. Μετά την 28η Οκτωβρίου, στο Νυδρί της Λευκάδας, χρυσαυγίτης «γονέας», απευθύνθηκε με επιστολή σε βουλευτή της "Χρυσής Αυγής" Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλοντας τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Νυδρί της Λευκάδας, επειδή δεν του άρεσε ο χαρακτήρας της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί, προφανώς, κατά την άποψή τους η αντίσταση, κακώς υπήρξε. Φοβισμένο εκτελεστικό όργανο, η δ/νση ΠΕ, αντί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, την ιστορική μνήμη και την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, έτρεξε να εναρμονιστεί με την λογική του φόβου και της τρομοκρατίας της Χρυσής Αυγής καλώντας την νηπιαγωγό και τους δασκάλους σε ΕΔΕ! Πρόκειται για κατάντια. 
Σήμερα, οι νοσταλγοί της Χούντας στρέφονται κατά του Πολυτεχνείου. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί ν’ ανοίξει μέτωπο με τον κόσμο της εκπαίδευσης για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Ο γιορτασμός γι’ αυτούς είναι ένα πραγματικό αγκάθι, καθώς προσπαθούν να επιβάλλουν την ιστορική λήθη και κυρίως τη διαστρέβλωση της ιστορίας για το τι πραγματικά ήταν η δικτατορία και για τα δεινά που έφερε στον ελληνικό λαό. Ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει ν’ απαξιωθεί σε πρώτη φάση, το νόημα του να γίνει όσο το δυνατόν πιο υποτονικό και ακίνδυνο για τη σημερινή εξουσία και σε μια επόμενη φάση ν’ αμφισβητηθεί ανοιχτά και να καταργηθεί. Όσοι τολμήσουν με θάρρος να μιλήσουν για το πραγματικό του νόημα θ’ απειληθούν και θα τρομοκρατηθούν. Γι αυτό και η Χρυσή Αυγή αναγγέλλει επισκέψεις κλιμακίων της (τάγματα εφόδου) στα σχολεία με σκοπό να εξαπολύσει τρομοκρατία σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Η εξαγγελία της αυτή είναι ύψιστη υπηρεσία στο καθεστώς του Μνημονίου και της Τρόικας. 
Οι υποστηρικτές με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο τόσο των ναζιστικών και φασιστικών καθεστώτων του μεσοπολέμου όσο της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967, προωθούν τις πρακτικές και τις αξίες αυτών των καθεστώτων, που βύθισαν στο σκοτάδι και το αίμα την ανθρωπότητα και την χώρα. 
Είναι ευτελής η επιχειρηματολογία της ότι το καθεστώς του επτάχρονου γύψου ήταν δήθεν φιλολαϊκό. Γίνονται απλώς καταγέλαστοι όταν προσπαθούν να παρουσιάσουν μ’ έναν τέτοιο τρόπο το καθεστώς των βασανιστηρίων, των πολιτικών δολοφονιών, των εκτάκτων στρατοδικείων, των εξοριών της λογοκρισίας και τους εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε, το καθεστώς του βολέματος των ημετέρων, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, το βασίλειο των λαμόγιων που υπήρξε η χούντα. 
Η ιστορική μνήμη και κρίση, όσο κι αν καταβάλλονται «φιλότιμες» προσπάθειες για το αντίθετο από πολλές πλευρές και όχι μόνο από τη «Χρυσή Αυγή», δεν πρόκειται να σβήσει. Η δικτατορία υπήρξε εφιαλτικό καθεστώς βίας, τυραννίας, εξανδραποδισμού και ποδοπάτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Δεν σβήνει από τη μνήμη μας ο κορυφαίος αγώνας του Πολυτεχνείου και της Νομικής σχολής, αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού και της δίψας του για ελευθερία, κοινωνική προκοπή και ανεξαρτησία 
Αν σήμερα η μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία κατάντησε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, απόλυτα κατευθυνόμενο από την Τρόικα και την εγχώρια και διεθνή τοκογλυφία, αυτό καθόλου δεν μας αναγκάζει να νοσταλγούμε την εφτάχρονη τυραννία. Οδηγός στη μάχη ενάντια στη σημερινή πολιτική παρακμή είναι και πάλι το όραμα του Πολυτεχνείου. Αυτό που πήγαινε πολύ πιο πέρα από την καραμανλική δημοκρατία του 1974 και από την παπανδρεϊκή αλλαγή του 1981. Γι’ αυτό και έμεινε ανεκπλήρωτο και αποτέλεσε φάρο όλων των μετέπειτα κοινωνικών και πολιτικών αγώνων της μεταπολίτευσης. Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που αναπαράγουν τα χουντικά και ακροδεξιά παραμύθια περί μη ύπαρξης νεκρών. Την αξία του αγώνα του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να την σβήσει ούτε το πολιτικό κατάντημα ορισμένων εκπροσώπων της γενιάς αυτής που από αγωνιστές κατά της δικτατορίας έγιναν στην μετέπειτα πολιτική τους πορεία, νέοι και χειρότεροι δυνάστες του λαού. 
Δεν φοβόμαστε τις απειλές τους ούτε πρόκειται να καμφθούμε από τον μισαλλόδοξο λόγο τους. Ας γνωρίζουν τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης που συντάσσονται ή σκοπεύουν να συνταχτούν με το μισαλλόδοξο αυτό λόγο (ΕΔΕ σε εκπαιδευτικούς στο Νυδρί), ότι κηρύσσουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα μας βρουν απέναντί τους. Εμείς θα μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο όπως πραγματικά του αξίζει: με περηφάνια και θάρρος για ένα κορυφαίο εξεγερτικό αγώνα που και σήμερα εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία και να εμπνέει τους αγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή