Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παύλος Αντωνόπουλος: Πρώτη φορά στα χρονικά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αρνείται συμπαράσταση σε άδικα διωκόμενους συναδέλφους

Αντωνόπουλος Παύλος
Μέλος των Παρεμβάσεων
Πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Συνάδελφοι,
Πριν μερικές μέρες κατέθεσα την άποψη ότι πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούμε. Οι απολύσεις που ήταν προ των πυλών, πλέον είναι εντός των πυλών. Συνάδελφοι μας οδηγούνται σε διαθεσιμότητα γιατί απλά εκκρεμεί σε βάρος τους μια ΕΔΕ που μπορεί να τους την έκανε οποιοσδήποτε για οποιονδήποτε λόγο. Έπονται σε μερικές μέρες οι υπεράριθμοι κλπ. Ήδη ο κατασταλτικός μηχανισμός των ντόπιων και ξένων Τροϊκανών έχει πιάσει δουλειά. Τρεις συνάδελφοι μας διώκονται στη Θεσσαλονίκη γιατί έκαναν το αυτονόητο. Διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες απολύσεις στους ξένους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Τα μιντιακά παπαγαλάκια εξομοιώνουν τη διαμαρτυρία των εργαζομένων με τη.............. βία της απόλυσης των εργοδοτών και ζητάνε την τιμωρία των "εγκληματιών".

Προ ημερών κατήγγειλα την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι δεν θέλουν να κινητοποιήσουν τον κλάδο γιατί είναι το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης. Χτες επαληθεύτηκα πλήρως. Στο ΔΣ που έγινε η πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει τον κλάδο σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Δεν ίδρωσε το αυτί τους παρά το ότι βλέπουν τους συναδέλφους μας της τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν τη μάχη της ανατροπής των μέτρων με καταλήψεις δημαρχείων, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ. Αφήνουν την Τροϊκανή Κυβέρνηση τους να "καθαρίσει" πρώτα αυτούς για να περάσει μετά σε εμάς, ενάντια δηλαδή στους συνάδελφους τους που τάχα μου εκπροσωπούν! Λίγο πολύ "εκτίμησαν" χτες ότι πρέπει να πάμε σε συνελεύσεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων!!!

Εκτός όμως από αυτό περιέπεσαν και σε ένα ακόμη σοβαρότατο ατόπημα. Λόγω του έκτακτου χαρακτήρα της αυτόφωρης διαδικασίας της σύλληψης του συναδέλφου μας Αγαπητού Θανάση και των δυο συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη και της δίκης τους την Δευτέρα που μας πέρασε, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη η συν. Φατούρου για να τους υπερασπιστεί, ως μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Έκριναν λοιπόν σκόπιμο από τη μια να μη της αναγνωρίσουν τα έξοδα του ταξιδιού τους αλλά το κυριότερο αποφάσισαν να μη πάνε στη Θεσσαλονίκη στη δίκη που θα γίνει λόγω αναβολής την επόμενη βδομάδα!!! Και μη θεωρηθεί ότι το κάνουν για λόγους οικονομίας. Αυτοπροτάθηκε να πάει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ με τον εκβιασμό ή αυτός ή κανένας!!! Ίσως ήθελε να πάει για να ζητήσει από τους δικαστές την καταδίκη των συναδέλφων. Γιατί πως αλλιώς δικαιολογείται η άρνηση του να πάει η συν. Φατούρου αλλά και κάθε άλλος; Πρώτη φορά στα χρονικά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αρνείται συμπαράσταση σε άδικα διωκόμενους συναδέλφους που διεκδίκησαν τα δίκια των εργαζομένων. Βαρύ το ολίσθημα κύριοι της (ως πότε;) πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι,

Η μόνη απάντηση σήμερα είναι να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις με ευθύνη των τοπικών ΕΛΜΕ, να συντονιστούν κατά περιοχή όπως οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, να αποφασίσουν την κοινή μας στάση με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και όλους όσους βρίσκονται αυτές τις μέρες στον αγώνα με καταλήψεις διευθύνσεων, περιφερειών κλπ ώστε να μη φύγουν ονόματα και καταστάσεις συναδέλφων. Κάθε τοπικό σωματείο μέσα από γενική συνέλευση και μυστική ψηφοφορία μπορεί να αποφασίσει τα πάντα. Πρέπει άμεσα να ανατρέψουμε τις αποφάσεις χουντικού χαρακτήρα και έμπνευσης της Κυβέρνησης υπαλλήλων της Τρόικα που μας κυβερνάει. Κανένας συνάδελφος από όλο το δημόσιο να μην απολυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή