Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, «ΧΟΥΝΤΑ»!!!

Η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου για τις λίστες εκπαιδευτικών προς αργία και απόλυση!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, «ΧΟΥΝΤΑ»!!!
Βιώνουμε, ολοκάθαρα πλέον, συνταγματική εκτροπή. Όχι μόνο γιατί επανειλημμένα με τα Μνημόνια καταρρακώθηκαν όλα τα άρθρα του Συντάγματος σχετικά με την ισονομία των πολιτών, τα πάσης φύσεως δικαιώματά τους και τους μισθούς τους, αλλά επίσης και γιατί, μετά την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ως συνέχεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, ο υπουργός παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος έσπευσε, με την με αριθμό Φ 277/412/144706/Δ2/19-11-2012 εγκύκλιό του, να ...
καλέσει τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών προς αργία ή και απόλυση με ολοκληρωτικού, φασιστικού χαρακτήρα διατάξεις! Ας τις δούμε:
Πρώτα-πρώτα ποιους υπαλλήλους αφορά η λίστα;
Α. Όσους και όσες έχουν σε βάρος τους ποινές προσωρινής ή οριστικής παύσης για πειθαρχικά παραπτώματα.
Β. Όσους και όσες εκκρεμεί σε βάρος τους ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) ή έχει διαταχθεί ΕΔΕ, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Επιβάλλεται δηλαδή ποινή a priori κουρελιάζοντας τη θεμελιώδη, δημοκρατική και συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή του Τεκμηρίου Αθωότητας, που ίσχυε απ’ την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης σ’ όλα τα δημοκρατικά Συντάγματα!
Γ. Όσους και όσες «στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από Π/θμια ή Δ/θμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης», «εκδόθηκε εναντίον τους ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτηση ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους», «παραπέμφηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. (Νόμος 4093/2012 όπως αντικαταστάθηκε από την αριθ. ΦΕΚ 224 ΤΑ /12-11-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).»

Τι σημαίνει αυτό; Αν προσέξουμε τον αόριστο χρόνο (στερήθηκαν, εκδόθηκε, παραπέμφθηκαν) καταλαβαίνουμε τα εξής απλά και καθαρά:
Για πράξεις (αδικήματα-εγκλήματα) που υπήρξε ήδη ποινή, τώρα, αναδρομικά, θα υπάρξει και δεύτερη!!!
Δεν είναι απαραίτητη η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, αρκεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης ή και απλώς η παραπομπή!!!
Και το άκρον άωτον του χουντοφασισμού: Δεν αναφέρεται πουθενά και καθόλου κάποιο χρονικό όριο ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων!!! Μέχρι ποιά χρονιά, δηλαδή, θα ψάξουμε τους «εχθρούς» και τα «μιάσματα»; Μέχρι το 1974; Το 1940 μήπως; Ή θα αφορά απλώς όλους τους εν ενεργεία σήμερα δημόσιους υπαλλήλους και, αργότερα, τους εν ζωή συνταξιούχους;

Όμως ας δούμε και μερικά άλλα παραπτώματα που μπορούν να προκαλέσουν αναφορά και στη συνέχεια ΕΔΕ και αυτόματη, «αυτοδίκαιη» αργία, όπως αναφέρονται στην εν λόγω εγκύκλιο του κ. Αρβανιτόπουλου (για να μην ξεχνιόμαστε!) όπως:

«5. Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, (6) της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας, (7) της αδικαιολόγητης αποχής απ’ την εκτέλεση των καθηκόντων, (13) της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες, η αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτησή τους, η μη έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους…»!

Για όλα αυτά αρκεί μια αναφορά ενός οποιουδήποτε πολίτη, Διευθυντή, Προϊσταμένου, Συμβούλου κατά τη γνώμη των οποίων ο υπάλληλος φέρθηκε αναξιοπρεπώς ή επέδειξε σοβαρή απείθεια ή είχε ανάρμοστη συμπεριφορά κ.τ.λ. για να τεθεί σε αργία!!!

Όλα αυτά, κι όχι μόνο, καταρρακώνουν κάθε έννοια κράτους δικαίου, καταπατούν βάναυσα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και δεν προσιδιάζουν απλώς, αλλά συνιστούν ένα χουντοφασιστικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα. Και το πράγμα πηγαίνει, δυστυχώς, πολύ πιο μακριά απ’ την απόλυση μερικών χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων. Πηγαίνει κατευθείαν στη μετατροπή της χώρας σε μια ολοκληρωτικού, φασιστικού τύπου αποικιοκρατία στην οποία ταιριάζει η παραλλαγμένη ρήση «κ. Μέρκελ, κ. Λαγκάρντ, κ. Ολάντ, κ.κ. Τραπεζίτες, ιδού ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης. Ιδού οι πολιτικοί σας!»

Και επειδή τα πράγματα είναι τόσο και ακόμα περισσότερο σοβαρά, κάποιοι, στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, πρέπει να αποφασίσουν σύντομα με ποιους θα είναι: Με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς απ’ τους οποίους προέρχονται και είναι σάρκα απ’ τη σάρκα τους ή με τους κυβερνώντες συνεργάτες των ξένων και ντόπιων Αφεντικών! Έφτασε η ώρα να πουν το μεγάλο «όχι» ή το μεγάλο «ναι». Εμείς τους καλούμε να πουν το πρώτο όχι στους αιμοδιψείς μανδαρίνους και πολιτικούς. Να μην στείλουν κανένα όνομα, καμιά λίστα προς «εξορία» και «σταύρωση»!
ΣΧΟΛΙΟ:
Κ. Κορδάτος: Ρε Νίκο η δικιά μου περίπτωση είναι χαρακτηριστική! Δέκα χρόνια τώρα περιμένω την τελεσιδικία σε κάποιο  επίπεδο της υπόθεσής μου, μάτια όμως δεν έχει γίνει κάτι. Πειθαρχικό σε αναστολή, ποινικό σε αναστολή, ελεγκτικό συνέδριο από τον "Άννα" στον "Καΐάφα" όλα σε αναστολή. Τι τελικά θέλουν την φυσική μου εξόντωση για να γλυτώσουν το μισθό μου;
Είμαι έτοιμος για όλα τα εγγόνια μου δε θα κληρονομήσουν τα καλά τα σκάρτα της σάπιας υπηρεσίας αλλά τους αγώνες μου για μια δίκαιη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή