Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δίωξη συναδέλφων στο 1ο Ν/Γ και στο Δημοτικό Σολείο Νυδρίου Λευκάδας

Η φωτο είναι από το σκηνικό της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου 2012 του Νηπιαγωγείου Νηδρίου-Χωρίς τα φλάμπουρα της  Χ.Α. με μόνο το σύμβολο της ειρήνης και την Ελληνική σημαία! 
www.paremvasis.gr           Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012
Πρόταση των εκπροσώπων των 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 
Προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Θέμα: Δίωξη συναδέλφων στο 1ο Ν/Γ και στο Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου Λευκάδας.
Α. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπόμνημα της συναδέλφου νηπιαγωγού από το 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που.........
επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Β. Η Δ.Ο.Ε. στα 90 χρόνια της ιστορίας της έχει υπερασπίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό και καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

Γ. Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

Η Δ.Ο.Ε. μαζί με τους τοπικούς συλλόγους και όλο το εκπαιδευτικό κίνημα δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:

α. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό του 1ου Ν/Γ Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου και παρέχουμε την αναγκαία συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

β. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη. Να επανέλθει άμεσα στη θέση της η συνάδελφος νηπιαγωγός

γ. Η Δ.Ο.Ε. θα υπερασπίσει την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και δεν θα επιτρέψει την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

δ. Διαπαραταξιακό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα μεταβεί στην Λευκάδα για να συμπαρασταθεί στη συνάδελφο και να εξετάσει επιτόπου το θέμα.

Για τις
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Λ. Νικολάρας - Γ. Αναγνωσταράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή