Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ»…

Ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ κ. Μανιτάκης «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει απολύσεις! Απ’ την άλλη όμως:
1. Είναι αυτός που άλλαξε, για να εξαπατήσει, την συνώνυμη των απολύσεων «εφεδρεία», με την, πάλι συνώνυμη, «κινητικότητα».
2. Είναι αυτός που απειλεί ξεδιάντροπα, σε σχέση με το παρελθόν και την δημοκρατική του φήμη, ότι αν δεν πάρει τα ονόματα που ζητάει απ’ τους Δήμους θα απολύσει όλους τους ΔΕ υπαλλήλους, ακόμα και αυτούς που εξαιρεί ο νόμος. Αυτό όμως, από μόνο του, δεν σημαίνει ότι θα απολύσει όσους δεν εξαιρεί ο νόμος;
3. Είναι αυτός που, παρότι «δημοκράτης» συνταγματολόγος, αποφάσισε και μεθόδευσε το πέρασμα σε αργία και απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων που κατηγορούνται για παραπτώματα, χωρίς όμως να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στις ΕΔΕ και τα δικαστήρια της χώρας.
4. Είναι αυτός του οποίου το κόμμα έχει ψηφίσει το λαοκτόνο τρίτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και γνωρίζει βεβαίως άριστα, αν δεν ...... έχει συμμετάσχει κιόλας στην εκπόνηση, την σχετική έκθεση της ΤΡΟΙΚΑΣ που μιλάει για χιλιάδες απολύσεις και μάλιστα, με τον μανδύα της κινητικότητας!

Ας πούμε όμως και αυτό: Όταν θέλεις, πράγματι και ειλικρινώς, να κάνεις μετατάξεις κι όχι απολύσεις, τι πιο απλό να βγεις και να πεις πρώτα, καθαρά και με νούμερα, πόσες θέσεις υπάρχουν και σε ποιες υπηρεσίες και μετά να ζητήσεις αιτήσεις!

Προφανώς λοιπόν δεν πρόκειται γι’ αυτό, αλλά για την ικανοποίηση της απαίτησης των Δανειστών να δουν απολυμένους στις πλατείες Κλαυθμώνος των Ελληνικών πόλεων. Τόσο απλά και, προπάντων, τόσο ωμά!

Όμως πέρα από αυτά τα επίκαιρα και σπουδαία, η όλη ιστορία με τον κ. Μανιτάκη (κι όχι Μανιαδάκη) δείχνει, μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, καθηγητής Πανεπιστημίου και, υποτίθεται, μορφωμένος, δημοκράτης και αριστερός, όταν του δίνεται η δυνατότητα να ασκήσει την αυθεντική, την ατόφια, την κυβερνητική εξουσία, αυτή που του επιτρέπει να αποφασίζει αυτός, και μόνον αυτός, ως μικρός θεός, σε ποιο βαθμό εξαθλίωσης θα ζήσει, και αν θα ζήσει, ό συνάνθρωπός του! Δείχνει επίσης μέχρι ποιού σημείου Γενιτσαρισμού μπορούν να φτάσουν διάφοροι Κουβέληδες, Χατζησωκράτηδες, Λυκούδηδες και άλλοι παρόμοιοι, όταν η εξουσία τους καλεί να πάρουν και αυτοί ένα σκήπτρο της!

Ένα μεγάλο «γιούχα και πάλι γιούχα» τους είναι αρκετό, μιας και η λέξη «ντροπή»μολύνεται, όταν απευθύνεται σε τέτοιας κατηγορίας ανθρώπους.
Μπέκης Νίκος http://anexartitosima.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή