Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σκηνές στρατοδικείου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Τη Δευτέρα 19-11 "δικάζονται"

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων– Κινήσεων- Συσπειρώσεων 
στο Δ.Σ της ΔΟΕ 
Νικολάρα Λάμπρου 6974750410 
Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409 
Θεσσαλονίκη 
Σάββατο 17 Νοέμβρη του 2012 
ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 
ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!! 
Δεν είναι όνειρο η Ζωή! 
Μην κοιμόσαστε! 
Αγρυπνάτε! 
Πρέπει να υπάρχει κόσμος 
Από ολάνοιχτα μάτια 
Από πικρές πληγές που καίνε. 
Κανείς δεν κοιμάται στον κόσμο! 
(Φ.Γκ. Λόρκα) 
Μέρες χούντας από το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Στις 9 το πρωί έφεραν τους συναδέλφους Αγαπητό Θανάση, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά κρυφά από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου. Στην απαίτηση των συγκεντρωμένων συναδέλφων και συναγωνιστών να δει τον εισαγγελέα αντιπροσωπεία, επέτρεψαν ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και κάτω από την οργή του κόσμου να μπουν τρεις βουλευτές, οι δικηγόροι και ολιγομελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών. 
Ο εισαγγελέας δεν άκουσε καν τις αιτιάσεις των εκπροσώπων των σωματείων και ζήτησε να βγουν όλοι έξω εκτός από τους δικηγόρους και τους βουλευτές. Αρνηθήκαμε όλοι μαζί την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του.........
συνδικαλιστικού κινήματος και αποχωρήσαμε. 
Στην προσαγωγή στο αυτόφωρο στις 12 μας δηλώθηκε ότι ο προϊστάμενος εισαγγελίας μαζί με την έδρα αποφάσισαν να μπουν στην αίθουσα δικαστηρίου μόνο 34 (όσα δηλ. ήταν και τα καθίσματα!!!). 
Μία κλειστή διαδικασία που θύμιζε στρατοδικεία της χούντας και δικαστήρια αγωνιστών στην Άγκυρα. Στην είσοδο των δικαστηρίων οι δυνάμεις καταστολής απώθησαν με γκλομπ το συγκεντρωμένο κόσμο που αρνήθηκε να υπακούσει στην προκλητική απόφαση των δυνάμεων καταστολής. Έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν και τα παιδιά των συναγωνιστών που διεκδικούσαν το αυτονόητο, να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα όπου θα δικάζονταν ο πατέρας τους. 

Τους το δηλώνουμε για άλλη μια φορά: 

Η σύλληψη δασκάλων μέσα στο σχολείο δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει δρόμους επταετίας. Δε μας λυγίζουν !!!

Η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία δεν θα περάσει. Οι διώξεις αποτέλεσαν ωμή παραγγελία της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και των πολιτικών ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ, κεφαλαίου δε μας τρομοκρατούν, δε μπορούν να σταματήσουν τα ποτάμια της λαϊκής οργής ενάντια στην αντικοινωνική πολιτική τους. Είμαστε αποφασισμένοι και θα τους ανατρέψουμε. 

Το επόμενο διάστημα ενωμένοι μαζικά και συλλογικά θα δώσουμε τις μάχες του ψωμιού και της ελευθερίας ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την κρατική καταστολή. 

Όλοι, όλες τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στις 12.οο΄ στα δικαστήρια. 
Την ίδια μέρα προκηρύσσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις παντού. 

Οι ιστορικές στιγμές, που γυρίζουν στα χρόνια του γύψου της χούντας τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αποτελούν ιστορική εκτροπή. Κι όμως, η πλειοψηφία της ΔΟΕ, λειτούργησε ως διορισμένη διοίκηση, βρέθηκε πίσω από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των χιλιάδων συναδέλφων και κρύφτηκε για άλλη μια φορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή