Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΜΕ: Αποφάσεις ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ, 23/2/ 2013

Στη ΓΣ Προέδρων ψήφισαν 81 ΕΛΜΕ (που αντιστοιχούν σε 390 ψήφους)

α) Το Πολιτικό σκεπτικό και το πλαίσιο αιτημάτων της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ (66,7%) - 260 ψήφους (67,9%) / ΚΑΤΑ: 16 ΕΛΜΕ - 78 ψήφους / ΛΕΥΚΟ: 10 ΕΛΜΕ - 58 ψηφους.
β) Το πενθήμερο δράσεων υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 68 ΕΛΜΕ (77,8%) - 389 ψηφ (79,2%) / ΚΑΤΑ: 13 ΕΛΜΕ - 53 ψηφ / ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ - 28 ψηφ.
γ) Η 48ωρη απεργία σε συντονισμό με ΔΟΕ ή και με άλλους κλάδους .......
εργαζομένων υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ (67,9%) - 266 ψηφ (68,2%) . ΚΑΤΑ: 21 ΕΛΜΕ - 95 ψηφ / ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ - 29 ψηφ.
Επίσης υιοθετήθηκαν πολλά ψηφίσματα, όπως ενάντια στο σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση, ενάντια στις διώξεις συναδέλφων στα Χανιά, υπέρ του αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Νοσοκομείο Σάμου, ενάντια στην καταστολή στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενάντια στις καταργήσεις ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση, για ημέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία στις 21/3 κ.α.
Επίσης αποφασίστηκε:
1. συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής
2. συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2 του Μάρτη
3. να παραχωρηθεί χώρος στα γραφεία της ΟΛΜΕ για στέγαση του σωματείου συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

Πρόγραμμα δράσης
1. Κήρυξη εβδομάδας πανεκπαιδευτικής δράσης, μαζί με τη ΔΟΕ, από 4-8 ή 11-15 Μαρτίου 2013 (η τελική απόφαση για την ημερομηνία θα παρθεί στη Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ έτσι ώστε να συμπέσουν οι ημερομηνίες με ενδεχόμενες κινητοποιήσεις άλλων κλάδων), που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:
- 48ωρη απεργία - συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις
- συσκέψεις ενημέρωσης και κοινών δράσεων με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων
- συσκέψεις ενημέρωσης συντονισμού δράσεων με σωματεία από όλους τους χώρους εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο
- διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς στις Περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης
- νέες Γενικές Συνελεύσεις στις 8/3/13 ή στις 15/3/13 και Γ.Σ. προέδρων στις 9/3/13 ή στις 16/3/13 (ανάλογα με την τελική απόφαση για την εβδομάδα πανεκπαιδευτικής δράσης) για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
2. Καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, για τις επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων στους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινού μετώπου για την ανατροπή τους.
3. Επιδιώκουμε το αγωνιστικό συντονισμό δράσης μας με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουμε και ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις σε πανδημοσιοϋπαλληλικό ή και πανεργατικό επίπεδο.
4. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γ.Σ. και στη λήψη των αποφάσεων. Προτείνουμε να αφιερωθεί χρόνος για τη συζήτηση της εισήγησης σε κάθε σύλλογο διδασκόντων με την παρουσία εκπροσώπων των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή