Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογές Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου, ένα διαρκές «έγκλημα» στις δημοκρατικές διαδικασίες !

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Στους φορείς και την κοινωνία για τις πολύτεκνες οικογένειες Αγρινίου και περιχώρων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Εκτιμήσεις και συμπεράσματα 

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 8 το πρωί μέχρι 6μμ, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία (παρωδία) του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων με διορισμένη εφ. επιτροπή «μισθοφόρων», τσιλιαδόρους, αβανταδόρους, εκφοβισμό, τραμπούκος και προπαντός με την ευλογία του «υψίστου». Η ανάδειξη του νέου Προέδρου (ένας και μόνο υποψήφιος!), και του νέου (;) διοικητικό Συμβούλιο και των αντιπροσώπων στην ΑΣΠΕ, έγινε με την μικρότερη προσέλευση από κάθε άλλη φορά και παρά το μοίρασμα τροφίμων (μοναδική δραστηριότητα) έως την τελευταία στιγμή, χρειάστηκε όμως και το φακελάκι με το έτοιμο ψηφοδέλτιο πριν τη κάλπη! Αλήθεια ποιος ήταν τελικά ο αντίπαλός τους σ’ αυτές τις εκλογές; 

Πρακτικές που προσβάλουν το δημοκρατικό μας συναίσθημα και παραπέμπουν στην εποχή του ΝΑΙ ! 
Είχε προηγηθεί μάλιστα στις 26 Ιανουαρίου η εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση (με μικρή συμμετοχή), χωρίς να παρθεί καμία απόφαση για τη νέα θητεία, αντίθετα οι «ισόβιοι» της διοίκησης του Συλλόγου αρνήθηκαν το αίτημα....
που τους θέσαμε να γίνει ομαδική-συλλογική προσφυγή κατά του αντισυνταγματικού νόμου που περικόπτονται τα επιδόματα των πολυτέκνων και η ισόβια σύνταξη!!! 
Η απόλυτα κρατούσα κατάσταση στο Σύλλογο, το αντιδραστικό καταστατικό του, η μη τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και η πλήρης απαξίωση των ανοιχτών συλλογικών διαδικασιών από τους «μονιμάδες» του Δ.Σ. έχουν αναγκάσει τους περισσότερους πολυτέκνους να αποστρέφονται αυτή τη κατάσταση αφού θεωρούν ότι ο σύλλογος έχει απεμπολήσει τον κοινωνικό-διεκδικητικό-θεσμικό του ρόλο. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι ως κοινωνικός φορέας δεν καλύπτει το σύνολο των πολυτέκνων (θεσμικά και συλλογικά) παρά μόνο μια μικρή ομάδα, που την χειραγωγούν κάθε φορά εύκολα με διάφορους τρόπους, και την χρησιμοποιούν ως «πολιτοφυλακή» κατά αυτών που «τολμούν» να έχουν απαίτηση να εκλεγούν στο Δ.Σ. χωρίς την ευλογία του ιερατείου τους! 
Αρνούνται να τους παραχωρήσουν τη ψυχή τους για ένα κομμάτι ψωμί. Εδώ ισχύει αυτό που πολλοί λένε ότι δεν αλλάζει τίποτε σ’ αυτόν το Σύλλογο, χωρίς να το υιοθετούμε απόλυτα. 
Το αξιοσημείωτο στις εκλογές αυτές ήταν η απροθυμία να θέση κάποιος άλλος υποψηφιότητα για Πρόεδρος εκτός αυτής της υπηρεσιακής υποψήφιότητας και μάλιστα με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, δηλαδή σε χρήζουν πρόεδρο πριν καν αρχίσει η ψηφοφορία. Μαγείρεψαν ταυτόχρονα και το τελικό αποτέλεσμα αφού μαζί με τα τρόφιμα όλη την προηγούμενη εβδομάδα έβαζαν και (δώρο) το φάκελο του ενιαίοι ψηφοδελτίου με τα σταυρωμένα 10 συγκεκριμένα ονόματα… για να τα μεταφέρουν στις κάλπες των εκλογών του Σαββάτου!!! 
Υποβάλαμε ένσταση για την διαδικασία αυτή στην αρχή της ψηφοφορίας στους δύο δικαστικούς αντιπροσώπους διότι το Δ.Σ. επέβαλε να τίθενται έως 10 σταυροί σε κάθε (ενιαίο) ψηφοδέλτιο (10 εκλέγονται), παραβιάζοντας την αρχή της σχετική πλειοψηφία 5+1 στο 11μελές συμβούλιο, που καθορίζει ο Α.Κ. (νομοθεσία περί σωματείων) και το κατάστικτο στο άρθρο 10 παρ. 1, 2 και παρ. 8, πουθενά όμως δεν αναφέρεται το «πραξικόπημα» που γίνεται χρόνια τώρα για τον πλήρη έλεγχο του Συλλόγου. Αυτή η επίδικη πράξη τους δεν ήρθε ποτέ στη συνέλευση γι’ αυτό θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο άμεσα. 
Το παράδοξο της σταυροδοσίας τους (που δικαιώνουν την ένστασή μας) ήταν κατά την καταμέτρηση να βρεθεί το 70% των ψηφοδελτίων με 10 σταυρούς στους ίδιους υποψηφίους αναγκάζοντας μάλιστα τον έναν δικαστικό αντιπρόσωπο να μην αριθμεί σταυρούς αλλά το σύνολο των ψηφοδελτίων αυτών και τον αντίστοιχο επιμερισμό τους στα ίδια ονόματα!!! Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Το υπόλοιπο 30% των ψηφοφόρων να μην έχει έκφραση στο Δ.Σ.! Δηλαδή με το σύστημα της απλής αναλογικής που εφαρμόζεται σε όλα τα σωματεία (Ν. 1264/82) μας «έκλεψαν» τις τρείς έδρες και δεν τους ανήκουν. Άξιοι… Εδώ δεν χρειάζεται φραγγέλιο; 

Αλήθεια όλοι αυτοί οι πολύτεκνοι-ψηφοφόροι, που δεν ήταν στη Γεν. Συνέλευση και δεν γνώριζαν τις θέσεις μας έδωσαν τη ψήφο τους σε ένα Δ.Σ. που δεν θέλει να διεκδικήσει την επαναφορά των επιδομάτων; Θέλουν να πληρώνουν χαράτσια στις θεωρήσεις των βιβλιαρίων και στο μοίρασμα των ελαχίστων τροφίμων; Αρκούνται να λειτουργεί ο Σύλλογος ως κλειστή λέσχη; Ως πότε ορισμένοι θα καπηλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός μας; 

Αυτόν το Σύλλογο θέλουν οι κύριοι του Δ.Σ.; Δηλαδή διατηρούν το ενιαίο ψηφοδέλτιο για τα «μάτια» του κόσμου, ότι δηλαδή είμαστε όλοι μαζί ενώ στην ουσία το χρησιμοποιούν ως εργαλείο εξοστρακισμού «των αιρετικών» ώστε να μην εκλέγεται κανένας άλλος εκτός του συστήματος των «ευυπόληπτων» και «ευσεβών» πολιτών των ενοριών της πόλης ταύτης και των περιχώρων, κατά τα άλλα «δίκαιων» και πιστών χριστιανών! Δεν θέλουν δηλαδή ξεχωριστά, ψηφοδέλτια, γιατί όπως επικαλούνται θέλουν την «ηρεμία» και τη «γαλήνη» ως «φιλήσυχοι» άνθρωποι που είναι. Οι ίδιοι όμως έχουν μπάσει από το παράθυρο τη δικιά τους παράταξη και στρογγυλοκάθονται στη διοίκηση από συστάσεως του Συλλόγου με τα μέλη του όμως δυστυχισμένα από τις παρατάξεις τους που κυβερνούν και τα χαράτσια των μνημονίων των κατοχικών δυνάμεων που δεν τολμούν να καταγγείλουν ως κοινωνικός φορέας. 

Μηχανεύονται όμως κάθε φορά τον αποκλεισμό κάθε άλλης φωνής από το σύλλογο φοβούμενοι να μην φύγει από τις «ράγες της ορθοδοξίας», όπως είπε και ο νέος Πρόεδρος και δυσαρεστηθούν οι πολιτικοί και πνευματικοί τους Μέντορες και όσοι υπηρετούν το 4ου Raix, που δημιουργούν νεόπτωχους, ανέργους, λουκέτα στις επιχειρήσεις αυτοκτονούντες συμπολίτες μας, τη σύγχρονη εξαθλίωση των ελλήνων ενώ μετέτρεψαν σε Γερμανικό προτεκτοράτο τη χώρας μας. Από την άλλη αρέσκονται στην υποκριτική φιλανθρωπία των πλουσίων, αυτών που έχουν την κύρια ευθύνη της φτωχοποίησης της νότιας Ευρώπης. 

Πού είναι όλοι αυτοί οι «πορφυρογέννητοι» όλον αυτό τον καιρό που οι πολύτεκνοι «εκλιπαρούν» για κάποια παράταση διακοπής του οικιακού ρεύματος; Πότε κινητοποιήθηκαν για τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, για τις διακοπές του νερού, τα τέλη κυκλοφορίας, κ.α. προβλήματα της καθημερινότητας των πολυτέκνων; «Άκρα του τάφου σιωπή!» 

Αναλαμβάνουν να μοιράζουν τα αντίδωρα τις οικονομικής ελίτ της Ε.Ε. στα φτωχά και εξαθλιωμένα στρώμα της κοινωνίας αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τον διαχωρισμό των μελών του Συλλόγου σε υπαλλήλους ή μη, καταργώντας και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά την ιδιότητα του πολύτεκνου. Αυτό όμως είναι προτεσταντική ηθική που λέει: «ο καθένας μόνος του και ο θεός για όλους» σε αντίθεση με τον ελληνικό πολιτισμό και των κατακτήσεων των κοινωνικών κινημάτων για ισότητα, αλληλεγγύη, ενότητα, συλλογικότητα ανθρωπισμό, πατριωτισμό, οικογένεια, κοινοτισμό και της ευημερίας των πολιτών κ.α. αξίες που ίσως κάποιους να μην τους αφορούν. 

Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν διασπασμένους και αδύναμους τους πολυτέκνους, δημιουργούν σύγχυση και απογοήτευση και τους οδηγούν σε ενσωμάτωση στους κυρίαρχους μηχανισμούς του συστήματος και σε λογικές του «πίστευε και μη ερεύνα». 

Τι φοβούνται τελικά ορισμένοι και αντιμετώπιζαν με λυσσαλέο «μίσος» όσους δεν ήταν κάτω από την ομπρέλα των 10 του ψηφοδελτίου; Ποιος τελικά ήταν ο αντίπαλος του Δ.Σ. του Συλλόγου σε αυτές τις εκλογές; Γιατί τόσο πάθος; Τι τελικά διακυβεύεται και δεν το γνωρίζαμε; Εάν τελικά είναι κάτι για το καλό των πολυτέκνων και δεν το έχουμε αντιληφθεί να ζητήσουμε συγνώμη που συμμετείχαμε στις εκλογές του Σαββάτου (!) 

Δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε και το γεγονός που συνέβη με τον δικαστικό αντιπρόσωπο του ενός εκλογικού τμήματος εκ των δύο στις 6 μ.μ. ακριβώς την ώρα που έληγε η διαδικασία (με την προτροπή μελών του Δ.Σ.), αυτός άνοιξε την κάλπη και άρχισε την καταμέτρηση ενώ εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πολύτεκνοι στη σειρά για να ψηφίσουν, τους οποίους απέκλεισε παρά τις εκλύσεις μας (και του υποψήφιου Προέδρου) για ολιγόλεπτη παράταση, όπως υποχρεούταν να πράξουν ως Εφορευτική Επιτροπή. 

Αντίθετα κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους διαμαρτυρόμενους που δεν τους άφησε να ψηφίσουν, όπου ζήτησε να προσαγάγουν στο τμήμα εκείνους που αυτός υπέδειξε ο κ. πταισματοδίκης για τα περαιτέρω. Αυταρχισμός; Αλαζονεία; Ή μήπως ρατσισμός αφού οι πολύτεκνοι που απέκλεισε ο ίδιος από την ψηφοφορία ήταν ΡΟΜΑ…. Υπέδειξε επίσης και μια αδικαιολόγητη για δικαστικό λειτουργό απαξίωση σε παραβρισκόμενα μέλη του Συλλόγου και μάλιστα και σε υποψηφίους της «ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ», χωρίς λόγο. Σε άλλο σωματείο ο κ. Δικαστικός θα είχε την ίδια στάση; Θα του επέτρεπαν τα άλλα μέλη της Ε.Ε. να αποκλείσει ψηφοφόρους με αυτόν το τρόπο; 

Το προγεγραμμένο αποτέλεσμα των απόλυτα ελεγχόμενων εκλογών (που δεν τιμάει κανέναν) δεν μας πτοεί και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή και «οργή» για όλα αυτά που έγιναν στις πρόσφατες εκλογές και την ελλειμματική παρουσία του Συλλόγου στη ζώσα κατάσταση και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των δεδομένων στο τοπικό Σύλλογο των Πολυτέκνων με κάθε νόμιμο τρόπο. 

Με τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, και τις φιλανθρωπίες δεν σώζεται η κατάσταση ειδικά σήμερα, το μόνο που προσπαθούν είναι να συγκαλύψουν τις τεράστιες κοινωνικές αντιθέσεις και τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Οι πολύτεκνοι δεν επαιτούν αλλά απαιτούν δαυλιά για τους ίδιους και τα παιδιά τους, να ζουν να εργάζονται με αξιοπρεπείς μισθούς. Απατούν την επαναφορά των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους ως ειδική κοινωνική κατηγορία αυξημένης οικογενειακής φροντίδας. 

Τέλος προειδοποιούμε ότι η φανερή απουσία από τα προβλήματα των πολυτέκνων και τη τοπική μας κοινωνία, καθώς και η αδιαφορία για τον Γολγοθά που πορεύονται τα μέλη του μεγαλύτερου Συλλόγου (5.500), που ουσιαστικά είναι ουραγός των εξελίξεων και η έντονη βυζάντινοποίηση του σωματείου, μας αναγκάζουν να πάρουμε πρωτοβουλίες για δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες όλων των πολυτέκνων και όχι ότι προστάζει μια συντηρητική «γερουσία» της ΑΣΠΕ των Αθηνών. Ούτε και θα περιμένουμε πότε θα… έρθει η «επιφοίτηση» στο «κονκλάβιο» τοπικά να αλλάξει το καταστατικό για να δραστηριοποιηθούμε. Εμείς καλούμε όλους τους πολύτεκνους αδιακρίτως να πάρουμε τη τύχη των οικογενειών μας στα χέρια μας και μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και τους φορείς να ξεπεράσουμε σχισματικές μικρότητες ακραίων αντιλήψεων περί δημοκρατικών δικαιωμάτων και στο φως της ημέρας να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν οι κατακτητές της χώρας και οι …δήθεν εταίροι μας μαζί με τους πρόθυμους ανθέλληνες. 

Η αξιοπρέπεια δεν έγκειται στο να κατέχεις περίοπτη θέση αλλά στο να αισθάνεσαι πάνω απ' όλα ελεύθερος, όπως λέει και η λαϊκή σοφία ότι: «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» (!) 

Άμεσα διεκδικούμε: 
  1. Η ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που φτώχαιναν ακόμα περισσότερο του πολύτεκνους και την κοινωνία.
  2.  Απαιτούμε την επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων χωρίς πλαφόν και διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια. Να αναγνωριστεί ως δημόσια παροχή αυξημένης οικογενειακής φροντίδας.
  3. Ισόβια σύνταξη εδώ και τώρα στη μητέρα – μάννα - γιαγιά
  4. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου (Ν. 1910/44 και 860/79) συγκρότησης, οργάνωσης και λειτουργίας των τοπικών Πολυτεκνικών Συλλόγων με πρώτο βήμα τη νομοθετική ρύθμιση για εφαρμογή της απλής αναλογικής και εναρμόνιση των καταστατικών με διετή θητεία των Δ.Σ. και όχι 4/τίες και βάλε, που έχουν καθιερώσει σήμερα οι ελεγχόμενοι συσχετισμοί. 
  5. Τη συγκρότηση Ομοσπονδιών σε επίπεδο περιφέρειας με ταυτόχρονο εκδημοκρατισμό της ΑΣΠΕ και αυτονομία των Συλλόγων μέλη της.
  6. Χρηματοδότησή τους από το κράτος ανάλογα με τις δραστηριότητές τους.
  7. Κατάργηση του χαρατσιού της θεώρησης των βιβλιαρίων- Ελεύθερη πρόσβαση στις συγκοινωνίες. 
  8. Ταμείο αλληλεγγύης 
  9. Άμεση στήριξη των φτωχών οικογενειών με κάθε δυνατό τρόπο από το κράτος και την αυτοδιοίκηση α΄ και β΄βαθμού.
  10. Στέγαση δωρεάν των πολυτεκνικών Συλλόγων σε δημοτικά καταστήματα και σε σχολεία (που δεν χρησιμοποιούνται). 
  11. Ίδρυση κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης 
  12. Λειτουργία «φιλοξενείου» για τους άστεγους πολύτεκνους 
Ξεκινάμε με πρώτη πανελλαδική μας δράση την ομαδική κατάθεση αγωγής κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Ν.4093/2012 που μας έκοψε τα επιδόματα και την ισόβια σύνταξη της μητέρας. 

Περιμένουμε τα συμβούλια των Πολυτεκνικών Συλλόγων της χώρας καθώς και της ΑΣΠΕ να συνδράμουν ανάλογα για να καταθέσουμε την αγωγή κάτι που μας αρνήθηκε το συμβούλιο του Συλλόγου μας. 

Για τους πολύτεκνους 
και τις πραγματικές του 
ανάγκες! 

….το ταξίδι μόλις άρχισε! 

Πληροφορίες στη προσωρινή συντονιστική επιτροπή: 

Νίκος Γυφτάκης, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου, Αγρίνιο τηλ. 6944999355 
Κώστας Κορδάτος, Καθηγητής, Αγρίνιο, τηλ. 6977982673 
Μαρία Κουρουμπλή, Αγρίνιο, ταβέρνα 7 Μουριές τηλ. 26410-47163 
Θόδωρος Λιαρακάπης, συντ. δάσκαλος, Αγρίνιο, τηλ. 6973041712 
Δημήτρης Μακρής, συνταξιούχος αξιωματικός, Αγρίνιο τηλ 6976817882 
Τάσος Μαυρογιάννης Νέα Αβώρανη Αγρινίου Ξυλουργός, 6977080508 
Χρήστος Ξενίδης, Κυψέλη Αγρινίου, Αγρότης, 6972347921 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή