Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΗΤΗ: Ένας «γνώριμος» Λυκειάρχης στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Λυκειάρχης και γνωστός για τη δράση είναι ένα μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη. Είναι ο ίδιος εκπαιδευτικός που είχε διωχθεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου για ναζιστική προπαγάνδα, αλλά και αυτός που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης. Την καταγγελία είχε κάνει το ίδιο το θύμα, 25χρονη πλέον, ζωντανά σε ......
ραδιοφωνική εκπομπή που τον είχε καλεσμένο.


Σύζυγός του ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του περασμένου Μαϊου, ενώ η «κουμπαριά» του με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος, είναι επίσης γνωστή στο νησί. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργο Πετράκη, ο οποίος είναι γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής και μέχρι πρότινος διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Ο Γιώργος Πετράκης είναι σύμφωνα με την εφημερίδα μεταξύ των δέκα ατόμων που επιτέθηκαν εναντίον τριών Πακιστανών στην Ιεράπετρα με ξύλα και λοστάρια πριν από μερικές ημέρες. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ήδη τέσσερις δράστες. Παρά τις καταγγελίες, ο Γ. Πετράκης παρέμενε στη θέση του μέχρι πριν από μία εβδομάδα που φέρεται να παρέδωσε τη διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη. Η δράση του λυκειάρχη άρχισε να «ξεδιπλώνεται» δημόσια όταν τον περασμένο Μάιο, μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο ίδιος με τη σύζυγό του, υποψήφια τότε με τη Χρυσή Αυγή, επιχείρησαν να μοιράσουν φυλλάδια στη λαϊκή αγορά του Αγ. Νικολάου. Η ομάδα «Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου» αντέδρασαν και προκλήθηκε ένταση. 

Στην καταγγελία που έκαναν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας μέλη των «Αλληλέγγυων Πολιτών» υποστηρίζουν ότι απειλήθηκαν από τον Γ. Πετράκη και τη σύζυγό του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ακολούθως, μίλησαν για τις απειλές που δέχθηκαν για τη σωματική τους ακεραιότητα και κάλεσαν την ΕΛΜΕ «να αποβάλει άμεσα από τις τάξεις της τον γνωστό ''συνάδελφό'' τους Χρυσαυγίτη και δ/ντή του ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας που κάνει ανοικτή προπαγάνδα υπέρ των ναζιστικών ιδεών και οργανώνει νέους, που δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι έκαναν οι Γερμανοί στους παππούδες τους, σε παραβατικές ομάδες με συνθήματα, σε ασκήσεις με ναζιστικούς χαιρετισμούς και δημόσιες επιθέσεις».

«Ως ΕΛΜΕ λάβαμε τις καταγγελίες και τις θέσαμε σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε λίγες μέρες μετά τα περιστατικά, στις 10 Μαΐου. Με πλειοψηφία 82%, μεγαλύτερη από τα 3/4 που απαιτεί το καταστατικό της Ενωσης, αποφασίσαμε την οριστική διαγραφή του Γ. Πετράκη για παράβαση των άρθρων περί προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών και των συνδικαλιστικών ελευθεριών», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Βασίλης Καλιμάντζαλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Σχετικά με τις καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος της τότε ανήλικης;... «Οταν άκουσα αυτά που μου κατήγγειλε η κοπέλα σοκαρίστηκα. Η ίδια δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει το ονοματεπώνυμό της, αλλά θέλησα να την προστατεύσω. Μετά τη συγκλονιστική της μαρτυρία, προσκομίσαμε στην Εισαγγελία το ακουστικό υλικό και ο φάκελος άνοιξε ξανά. Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει ακόμη κριθεί και πιθανότατα ο καταγγελλόμενος βιασμός έχει παραγραφεί ως αδίκημα», τονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Τσαγκαράκη στο «Έθνος της Κυριακής», στην εκπομπή της οποίας έγιναν οι καταγγελίες. «Πέντε μήνες μετά, ο Γ. Πετράκης κατέθεσε μήνυση σε βάρος μου και της Κατερίνας με μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Χρυσής Αυγής», προσθέτει.

Ένα δείγμα της δράση των ταγμάτων εφόδου

«Πετράλωνα, Κόρινθος, Λασήθι, οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής χτυπάνε και δολοφονούν. Να διαλυθούν τώρα τα δολοφονικά Τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή οι ιδρυτές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

«Οι πρόσφατες συλλήψεις νεοναζί της Χρυσής Αυγής για εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις στα Πετράλωνα, στο Λασήθι, στη Κόρινθο( σε έρευνα στο Χαϊδάρι) καθώς και η εύρεση όπλων φέρνουν στο προσκήνιο την εικόνα μας τρομοκρατικής φασιστικής οργάνωσης για την οποία η ανοχή των θεσμών της Πολιτείας ξεπερνάει κάθε όριο. Ποιοι έχουν την ευθύνη γι αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις αν όχι αυτοί που συγκροτούν και καθοδηγούν τα Τάγματα Εφόδου δηλαδή ο Μιχαλολιάκος και ο Κασσιδιάρης;», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Νεκρός έπεσε από μαχαίρωμα, ο Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη και η Αστυνομία έτρεξε να το κουκουλώσει ως περιστατικό άσχετο με ρατσιστική βία παρά τα όπλα και τα πακέτα με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός δράστη. Άραγε οι φωτογραφίες των δραστών γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν; Ποιοι βρίσκονται στο κύκλο που τους προστατεύει και επιδιώκει την αποφυλάκιση τους;», αναφέρει και συνεχίζει:

«Πολλοί βαριά τραυματίες στο Λασίθι στην επίθεση σε βάρος μεταναστών σε οικισμό αγρεργατών με τον διαβόητο λυκειάρχη και κατηγορούμενο για βιασμό μαθήτριας του, κάτι που η ίδια το κατήγγειλε σε ζωντανή εκπομπή ραδιοφώνου. Ο αρχιναζί μπαινόβγαινε στο ορμητήριο της Χρυσής Αυγής , το οποίο εγκαινιάστηκε με την προστασία των ΜΑΤ και τις ευλογίες του Κασσιδιάρη. Είναι επικεφαλής του τοπικού τάγματος εφόδου που έχει δράσει ξανά στη περιοχή».

«Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων στη Κόρινθο από τη δράση των παρατρεχάμενων νεοναζί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε χτυπήσει ακόμη και Δήμαρχο της περιοχής. όπου οι καταγγελίες για πυροβολισμούς από περίπολο της Χρυσής Αυγής και οι επιθέσεις έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και στους οπαδούς της ΑΕΚ που οργάνωναν αλληλέγγυες κινήσεις για φτωχούς . Στην επίθεση έξω από καταυλισμό προσφύγων όπου αυτοκίνητο πέταξε στον αέρα τραυματίζοντας τον πρόσφυγα με την παρουσία ρεπόρτερ».

«Στη Σπάρτη το οπλοστάσιο των φασιστών ξεπερνούσε τους εξήντα εμπρηστικούς βομβιστικούς μηχανισμούς. Ο δράστης των επιθέσεων έχασε τη ζωή του όταν έσκασε στα χέρια του ένας βομβιστικός μηχανισμός. Αραγε, μόνος του τα κατασκεύασε; Την ίδια ώρα κραυγαλέες υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων όπως αυτές στον Αγιά Παντελεήμονα «καθυστερούν» να φτάσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η μόνη εγγύηση ότι θα αφοπλιστούν και θα παροπλιστούν τα Τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι η ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος στο πλευρό των εργαζομένων που αντιστέκονται με απεργίες και διαδηλώσεις στα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και τις επιθέσεις των αφεντικών», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: tvxs.gr


Υ.Γ. Θα έπρεπε μάλλον να πάρουν θέση οι παρατάξεις και να ζητήσουν το ίδιο και από την ΟΛΜΕ. Και για το θέμα αυτό καθ' αυτό και για τις προεκτάσεις που έχει για την αξιολόγηση, την απόλυση των επίορκων κλπ, πώς οι κομματικοί μηχανισμοί προστατεύουν τους εκλεκτούς όσο καθίκια και να είναι. «Επίορκοι» θεωρούνται οι αγωνιστές και όχι αυτή η λέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή