Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Με εξετάσεις η εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, επεκτείνονται και στην επαγγελματική εκπαίδευση

Με εξετάσεις θα εισάγονται από φέτος οι μαθητές στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια τα οποία επεκτείνονται και στην επαγγελματική εκπαίδευση σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Από το σχολικό έτος 2013-2014 για την εισαγωγή από το δημοτικό στο γυμνάσιο οι υποψήφιοι μαθητές θα υποβάλονται σε δίωρη εξετάση (δοκιμασία με τεστ δεξιοτήτων) σε τρία μαθήματα, την Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Ενώ για την εισαγωγή από το γυμνάσιο στο λύκειο οι υποψήφιοι μαθητές θα υποβάλονται σε τρίωρη εξέταση για δύο μαθήματα, στην ..........
Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και στα Μαθηματικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου για την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος των παραπάνω θεμάτων εξέτασης των μαθητών, θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα και για τα τρία γνωστικά πεδία. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προετοιμασία, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση.

Εν τω μεταξύ συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας αναφέρεται ότι θα είναι τα Πρότυπα - Πειραματικά Επαγγελματικά Λύκεια που ιδρύονται με νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το Λύκειο.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι είναι υπό μελέτη η ίδρυση Προτύπων - Πειραματικών σχολείων, μετά από σχετική αξιολόγηση, στις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.
Πηγή: ΑΠΕ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή