Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά αστυνομικής παρουσίας στα σχολεία της χώρας.
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν. Σμύρνη, όπως καταγγέλλει το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν ανήλικο μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, χωρίς να ......... ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

Η παρουσία αστυνομικών στα σχολεία, οι συλλήψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, για οποιοδήποτε λόγο, μέσα στα σχολεία συνιστά μια βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

Η Κίνησή μας εκτιμά πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης επίθεσης στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές θέλουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να συνηθίζουν σιγά σιγά σε τέτοιες πρακτικές. Να συνηθίζουν την αστυνομοκρατία και γενικότερα τις βίαιες μεθόδους καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η τάση θα είναι το σχολείο να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε τόπο πειθάρχησης, ένα είδος στρατοπέδου, όπου θα διδάσκεται μόνο μία ελευθερία: αυτή του κράτους να εξουσιάζει και να λειτουργεί ανεξέλεγκτα εις βάρος της ελευθερίας της πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των εκπαιδευτικών βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο. Ένας φοβισμένος, ατομικά σκεπτόμενος εκπαιδευτικός, θα μεταφέρει πιο σωστά στους μαθητές του την υποταγή, την ατομική στάση, τα ιδεώδη του κοινωνικού ανταγωνισμού.

Απέναντι σε κάθε τέτοιο περιστατικό πρέπει να συσπειρώνεται ο εκπαιδευτικός κόσμος, μέσα από τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, να δοκιμάζει τη δική του δύναμη που βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες, στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία του εργαζόμενου ανθρώπου.

Η Κίνησή μας έχει στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων σε πανελλαδικό επίπεδο, για την απόκρουση της αντιδημοκρατικής εκστρατείας της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού, και τη μαζική αποφασιστική καταδίκη κάθε αντιδημοκρατικής πράξης.

Καλούμε κάθε τοπική ΕΛΜΕ και την Ομοσπονδία να μην αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση. Στην υπόθεση αυτή να μας υπολογίζετε δίπλα σας.

Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή