Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γενική Απεργία την Τετάρτη: Όλοι στους δρόμους!

ΑΔΕΔΥ
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό! 
ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα.......ήταν λάθος"! Κι όμως η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη, λυσσαλέα ένταση. 
Μας ζητούν συγγνώμη! Κι όμως, εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απολύσεις, ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, δραματική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, ΟΛΑ αυτά συνθέτουν την πολιτική που επέλεξε η Συγκυβέρνηση να εφαρμόσει και εμμένει σ’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή